Σούπερ ταινίες για να δεις τώρα στο Ertflix

Το καλό σινεμά μας κρατά εορταστική συντροφιά στην πλατφόρμα κι εμείς σου προτείνουμε όσα ωραία παίζουν αυτήν τη στιγμή.

Σούπερ ταινίες για να δεις τώρα στο Ertflix

Βιογραφίες μεγάλων προσωπικοτήτων, συγκλονιστικά δράματα, γλυκόπικρες δραμεντί. Η πλατφόρμα του Ertflix μας κρατά συντροφιά με μπόλικες παραγωγές για κάθε γούστο κι εμείς επιλέγουμε τις καλύτερες.

Ραντεβού στο Belle Epoque (2019) 

Η ήσυχη ζωή του 60άρη Βικτόρ ανατρέπεται τη μέρα που ο νεαρός Αντουάν τού προσφέρει μια μοναδική, πρωτοποριακή μορφή ψυχαγωγίας. Ο Βίκτορ αποφασίζει να ταξιδέψει στη Λυόν του 1974 και να ξαναζήσει την πιο αξέχαστη εβδομάδα της ζωής του: όταν συνάντησε τον μεγάλο έρωτα του 40 χρόνια πριν. Ο Νικολά Μπεντός στήνει μια γλυκόπικρη ντραμεντί, με απολαυστικούς πρωταγωνιστές και ρετρό ατμόσφαιρα.

Στην Πύλη της Αιωνιότητας (2018) 

Η ταινία σκιαγραφεί τα χρόνια που ο κορυφαίος Ολλανδός ιμπρεσιονιστής Βίνσεντ βαν Γκογκ έζησε στην Αρλ της Γαλλίας, τότε που -μαγεμένος από το γαλλικό τοπίο και φως- δημιούργησε μερικά από τα πιο εμβληματικά έργα του, όπως η «Έναστρη Νύχτα», το «Υπνοδωμάτιο στην Αρλ» και η σειρά «Ηλιοτρόπια», ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα. Ο Τζούλιαν Σνάμπελ, υποψήφιος για Όσκαρ για την ταινία «Το Σκάφανδρο και η Πεταλούδα», μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή και το έργο του Βίνσεντ βαν Γκογκ, υπογράφοντας μία αριστουργηματική βιογραφία για τον ρόλο του δημιουργού και την τέχνη της ζωγραφικής.

Καπερναούμ (2018) 

Ο Ζάιν, ένας 12χρονος πρόσφυγας από τη Συρία, παρουσιάζεται ενώπιον του δικαστή, ο οποίος τον ρωτάει γιατί θέλει να μηνύσει τους ίδιους του τους γονείς. Αντιμέτωπος με αδιανόητες δυσκολίες και εμπόδια, ο μικρός Ζάιν θα ξεκινήσει ένα απίστευτο, γεμάτο δυσκολίες ταξίδι για να αναζητήσει την δική του ταυτότητα, μέσα στον αμείλικτο κόσμο που έχουν φτιάξει γι’ αυτόν οι μεγάλοι. Βραβείο της Επιτροπής στις Κάνες και υποψηφιότητα ξενόγλωσσου Όσκαρ για ένα σκληρό δράμα ενηλικίωσης, με έντονα ντοκιμαντερίστικη διάθεση.

Αυτή η Νύχτα Μένει (2000) 

Ο Ανδρέας και η Στέλλα ζουν τον έρωτά τους στην Αθήνα του τέλους της χιλιετίας. Η επιθυμία της Στέλλας να γίνει τραγουδίστρια την οδηγεί στα νυχτομάγαζα της επαρχίας, ενώ ο Αντρέας προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή του δουλεύοντας στη συνοικιακή ΕΒΓΑ που διατηρεί. Όμως, πολύ σύντομα μετανιώνει για τον χωρισμό τους και αποφασίζει να την αναζητήσει, ξεκινώντας ένα οδοιπορικό στη σκληρή πραγματικότητα της επαρχιακής νύχτας. O Νίκος Παναγιωτόπουλος σκηνοθετεί ένα οδοιπορικό στη νύχτα των 80s με φοβερές ερμηνείες και ένα υπέροχο σάουντρακ.

Ο Πατέρας (2020) 

Ο Άντονι είναι σχεδόν 80 χρονών και αρνείται να δεχθεί τις νοσοκόμες που προσλαμβάνει η κόρη του για να τον φροντίζουν. Από την άλλη η κόρη του ετοιμάζεται να μετακομίσει στο Παρίσι για να παντρευτεί. Αν η κόρη του δεν είναι παντρεμένη τότε ποιος είναι ο άντρας που μπαινοβγαίνει στο σπίτι του και ισχυρίζεται ότι είναι παντρεμένος εδώ και 10 χρόνια με την κόρη του; Όσκαρ ερμηνείας για τον συγκλονιστικό Άντονι Χόπκινς και διασκευασμένου σεναρίου για την κινηματογραφική διασκευή ενός πολυβραβευμένου θεατρικού.

Τσάρλι (1992) 

Η ιστορία της ζωής και της καλλιτεχνικής περιπέτειας ενός λαμπρού, αινιγματικού ανθρώπου, μισητού από κάποιους αλλά αγαπητού από τους περισσότερους, του οποίου η ζωή συμπίπτει με την ιστορία του κινηματογράφου και τα μεγάλα γεγονότα του αιώνα μας. Ο Ρίτσαρντ Ατένμπορο κάνει μια εντυπωσιακή αναπαράσταση της εποχής, έχοντας ως συμμάχους τις πολύ καλές ερμηνείες, ειδικά του συγκλονιστικού στον κεντρικό ρόλο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v