Από πού μπορώ να δανειστώ βιβλία;

Πού είναι οι δανειστικές βιβλιοθήκες της Αθήνας, τι χρειάζεται για να γραφτείς, και όλα όσα πάντα ήθελες να ξέρεις.

Από πού μπορώ να δανειστώ βιβλία;

Σε πολλές πλέον βιβλιοθήκες της Αθήνας (η Εθνική και το Athens Book Space στο Πάρκο Ελευθερίας είναι τα δύο πιο γνωστά παραδείγματα) για να καθίσεις να διαβάσεις ένα βιβλίο δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Παίρνεις βιβλίο από το ράφι, κάθεσαι, διαβάζεις. Ούτε εγγραφές, ούτε λογαριασμοί ΔΕΚΟ, ούτε τίποτα. Τι γίνεται, όμως, αν θέλεις να δανειστείς βιβλίο για το σπίτι, να το διαβάσεις με την ησυχία σου κάτω από τις κουβέρτες σου; Εδώ διαδικασία υπάρχει, αλλά και πάλι ιδιαίτερα περίπλοκη δεν είναι.

Στις βιβλιοθήκες των δήμων

Γράφεις στο google «δημοτική βιβλιοθήκη [όνομα περιοχής που μένεις]» βρίσκεις την διεύθυνση της βιβλιοθήκης σου, πηγαίνεις με την ταυτότητά σου, μία φωτογραφία τύπου διαβατηρίου και έναν λογαριασμό ΔΕΚΟ, γράφεσαι δωρεάν και ξεκινάς να δανείζεσαι βιβλία. Αν δεν έχεις λογαριασμό ΔΕΗ ή ΟΤΕ στο όνομά σου, αρκετές βιβλιοθήκες κάνουν δεκτό και τον λογαριασμό του κινητού σου –το μόνο που χρειάζεται είναι να τον εκτυπώσεις από το αντίστοιχο site ή την εφαρμογή.

Στην βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων

Βρίσκεται απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης (Δομοκού 2, τηλ.: 210 8236635) και έχει την ιδιαιτερότητα ότι δεν χρειάζεται να είσαι δημότης του Δήμου Αθηναίων: Μέλη μπορούν να γίνουν κάτοικοι από όλο το λεκανοπέδιο Αττικής. Η βιβλιοθήκη λειτουργεί Τρίτη και Πέμπτη 9.00-19.00, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9.00-17.00. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Στην Εθνική Βιβλιοθήκη

Βρίσκεται στο ένα από τα δύο εντυπωσιακά κτίρια του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (το άλλο στεγάζει την Εθνική Λυρική Σκηνή), έχει ό,τι μπορεί να βάλει ο νους σου σε βιβλίο, και ναι, λειτουργεί και ως δανειστική. Για να ξεκινήσεις να δανείζεσαι βιβλία, μπαίνεις εδώ, επιλέγεις Εγγραφή ως Πιστοποιημένος Χρήστης, συνδέεσαι με τους κωδικούς του Taxisnet και ακολουθείς τις οδηγίες εγγραφής. Αφού γραφτείς, μπαίνεις μία φορά εδώ με τους κωδικούς που δημιούργησες στην εγγραφή, και κάνεις μια οποιαδήποτε αναζήτηση για βιβλίο. Τρίτο και τελευταίο βήμα, πηγαίνεις με την αστυνομική σου ταυτότητα στο Information Desk στο ισόγειο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, σου βγάζουν επιτόπου μια φωτογραφία, και σου δίνουν Ταυτότητα Αναγνώστη. Έτοιμος/η.

Στο We Need Books

Βιβλία σε 56 διαφορετικές γλώσσες –μεταξύ αυτών και ελληνικά– έχει αυτή η υπέροχη βιβλιοθήκη στην Κυψέλη που σου συστήσαμε πριν από λίγο καιρό. Με μια μικρή συνδρομή, 18€ τον χρόνο, μπορείς να δανείζεσαι από εδώ βιβλία για το σπίτι, ενώ για να κάτσεις να διαβάσεις στον άνετο, σούπερ φιλόξενο χώρο της, δεν χρειάζεται να πληρώσεις τίποτα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v