Το σπορ Toyota FT-SE εμβαθύνει την σχέση του οδηγού με το όχημα

Η Toyota παρουσίασε για πρώτη φορά επί ευρωπαϊκού εδάφους στις Βρυξέλλες, το FT-3e ένα αυτοκίνητο ειδικών προδιαγραφών, για υπέρτατη οδηγική απόλαυση.

Το σπορ Toyota FT-SE εμβαθύνει την σχέση του οδηγού με το όχημα

αποστολή στις Βρυξέλλες

Η ηλεκτροκίνηση αναβαθμίζει την θέση των σπορ διθέσιων αυτοκινήτων γιατί προσφέρει επιλογές και λύσεις σε κύριους τομείς των οχημάτων που εξυψώνουν την έννοια της αυτοκίνησης.

Στο Toyota Kenshiki Forum 2023, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη το αυτοκίνητο που θα μπει στα όνειρα κάθε πραγματικού οδηγού, το σπορ διθέσιο Toyota FT-SE.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο ειδικών προδιαγραφών που περιμένει υπομονετικά τον οδηγό για να τον μεταφέρει στον κόσμο της υπέρτατης οδηγικής απόλαυσης.

Η φιλοσοφία του σπορ αυτοκινήτου Toyota FT-SE είναι προσαρμοσμένη στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Το ηλεκτρικό υψηλών επιδόσεων διθέσιο σπορ αυτοκίνητο με μπαταρία ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της εποχής του  ουδέτερου άνθρακα.

Εντυπωσιακή σχεδίαση

Προσέξτε την σχεδίαση του, την ισχυρή χαμηλή, φαρδιά στάση και την κομψή σιλουέτα με χαρακτηριστικές γραμμές εμπνευσμένες από την προηγμένη αεροδυναμική.

Ο χειρισμός, η συμπεριφορά στις στροφές και το φρενάρισμα ενισχύονται από τα ελαφρύτερα και μικρότερα εξαρτήματα, τα οποία φέρνει στη κατασκευή των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης.

Οι μπαταρίες επόμενης γενιάς, έχουν συμπαγείς διαστάσεις και υψηλή ενεργειακή πυκνότητα.

Μηδενικές εκπομπές ρύπων

Η Toyota παρουσίασε ένα συναρπαστικό μέλλον για σπορ αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων με το πρωτότυπο ηλεκτρικό διθέσιο ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας FT-Se μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Ενσωματώνοντας την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από τις προσπάθειες της Toyota Gazoo Racing να κατασκευάζει ολοένα καλύτερα αυτοκίνητα μέσω της συμμετοχής στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το concept FT-Se παρουσιάζει το όραμα της μάρκας για το πώς θα εξελιχθεί και θα εμβαθυνθεί η σχέση του οδηγού με το όχημά του.

Υψηλές επιδόσεις

Με το όνομά του από το «Future Toyota Sports electric», το FT-Se είναι μια ιδέα για υψηλές επιδόσεις στην εποχή του ουδέτερου άνθρακα. Ενσωματώνει μια εκπληκτικά κομψή, λεία σιλουέτα που χαρακτηρίζει ένα αμιγώς διθέσιο σπορ αυτοκίνητο και περικλείει ηλεκτρική τεχνολογία μπαταρίας επόμενης γενιάς.

Με μικρό ύψος 1.220 χιλ., θυμίζει κλασικά σπορ αυτοκίνητα από το παρελθόν, ενώ το πλάτος του 1.895 χιλ., δημιουργεί μια εικόνα, που τονίζεται από μια πρωτοποριακή μπροστινή σχεδίαση με  ομαλές καμπύλες και επιθετικές γραμμές. Μια κομψή σιλουέτα μήκους 4.380 χιλ. μαγνητίζει τα βλέμματα χάρη στις αεροδυναμικές γραμμές, τα χαρακτηριστικά τραπεζοειδείς σχήματα και το πίσω σπόιλερ.

Διαισθητικά χειριστήρια

Στο εσωτερικό, το πιλοτήριο επόμενης γενιάς προσφέρει διαισθητικά χειριστήρια και μια πιο καθηλωτική εμπειρία οδήγησης, με χαμηλό προφίλ πίνακα οργάνων που εξασφαλίζει υψηλή ορατότητα. Οι νέας σχεδίασης επιγονατίδες προστατεύουν τον οδηγό και τον επιβάτη από τις δυνάμεις G κατά την οδήγηση, είτε στο δρόμο είτε στο φυσικό περιβάλλον του FT-Se, την πίστα αγώνων.

Η πρόοδος στους τομείς της ηλεκτροκίνησης και της ευφυούς τεχνολογίας επέτρεψε στην Toyota να βασιστεί στην κατεύθυνση που είχε ήδη υποδειχθεί το 2021, όταν αποκαλύφθηκε η πρώτη αθλητική μελέτη ως μέρος του οράματος της εταιρείας για ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (BEV). Η βελτιωμένη σταθερότητα χειρισμού και η αεροδυναμική απόδοση συμπληρώνουν την απόκριση και τις συγκινήσεις ενός ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης υψηλών επιδόσεων επόμενης γενιάς.

Βελτιώσεις

Οι πιο πρόσφατες μπαταρίες, με χαμηλό ύψος και υψηλή ενεργειακή πυκνότητα, είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επιτρέπει στο FT-Se να ξεπεράσει τα όρια της απόδοσης. Αυτή η τεχνολογία, σε συνδυασμό με τη μείωση του μεγέθους και τη μείωση του βάρους εξαρτημάτων όπως ο κινητήρας, το κιβώτιο ταχυτήτων και η μονάδα κλιματισμού, επιτρέπουν νέες δυνατότητες βελτίωσης σε σχέση με τα παραδοσιακά σπορ αυτοκίνητα, όπως πιο σταθερές στροφές, καλύτερη απόκριση στο χειρισμό και πιο σίγουρο φρενάρισμα.

Ατομικές αξίες

Το FT-Se προορίζεται να αναπτύσσεται συνεχώς μέσω συνεχών ενημερώσεων λογισμικού, ενώ αντικατοπτρίζει τον τρόπο ζωής του οδηγού και τις ατομικές αξίες μέσω προσαρμογής και λειτουργιών για οδήγηση χωρίς άγχος. Η Toyota πιστεύει ότι η μελλοντική κινητικότητα θα πάει πέρα ​​από την παροχή φυσικών εργαλείων μεταφοράς και θα γίνει συνεργάτης στον τρόπο ζωής. Η ιδέα FT-Se είναι ένα όραμα για το πώς ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο με μπαταρία θα μπορούσε να γίνει ένα μοναδικό στο είδος του όχημα για να αυξήσει τους παλμούς του οδηγού και να καλλιεργήσει έναν μακροπρόθεσμο δεσμό.

Μέλλον

Η Toyota παρουσίασε για πρώτη φορά το FT-Se στο Japan Mobility Show 2023 στο Τόκιο στις 26 Οκτωβρίου-5 Νοεμβρίου, μαζί με το FT-3e, που αντιπροσωπεύουν μια νέα γενιά ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων με μπαταρία. Και τα δύο μοντέλα αντιπροσωπεύουν ένα μέλλον που μεταμορφώνεται από τον ηλεκτρισμό και την ευφυΐα, το οποίο υπερβαίνει την παροχή φυσικού εργαλείου μεταφοράς και εξερευνά τις νέες αξίες εμπειρίας που προσφέρουν τα αυτοκίνητα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v