Προετοιμαζόμαστε για τη νέα εποχή της Lancia

Αποκαλύφθηκε το νέο Lancia Pu+Ra HPE που σηματοδοτεί την νέα εποχή της Lancia με το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας.

Προετοιμαζόμαστε για τη νέα εποχή της Lancia

Η αποκάλυψη του πρωτότυπου Lancia Pu+Ra HPE σηματοδοτεί την παρουσίαση του πρώτου αυτοκινήτου στη νέα εποχή της μάρκας, αλλά και ένα σχεδιαστικό μανιφέστο βιωσιμότητας, εξηλεκτρισμού και πρακτικής τεχνολογίας.

Το πρώτο αυτοκίνητο της νέας εποχής της Lancia είναι αμιγώς ηλεκτρικό, ενώ το εσωτερικό του είναι εμπνευσμένο από το Ιταλικό design επίπλων.

Το όραμα της μάρκας για την εξηλεκτρισμένη εποχή είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, με αυτονομία άνω των 700 χλμ., χρόνο φόρτισης λίγο πάνω από 10 λεπτά και κατανάλωση ενέργειας μικρότερη των 10 kWh ανά 100 χλμ.

Όλα από ένα μόνο κουμπί

Το μανιφέστο όμως του Lancia Pu+Ra HPE δεν σταματά μόνο στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης. Είναι το πρώτο αυτοκίνητο που εφοδιάζεται με το σύστημα εικονικής διάδρασης S.A.L.A., το οποίο αξιοποιεί τις τεχνολογίες Chameleon και TAPE (Tailored Predictive Experience), μέσω των οποίων ο χρήστης με ένα μόνο κουμπί ή με φωνητικές εντολές θα μπορεί να διαμορφώνει, γρήγορα και εύκολα, το εσωτερικό περιβάλλον του αυτοκινήτου (ήχο, κλιματισμό, φωτισμό, κτλ.).

Το Lancia Pu+Ra HPE παρουσιάζει και το όραμα της μάρκας για τεχνολογικές εφαρμογές αιχμής, που όμως είναι απόλυτα πρακτικές και εύκολες στη χρήση.

Διάδραση

Το S.A.L.A. (Sound Air Light Augmentation) αποτελεί τον πυλώνα αυτής της προσέγγισης. Πρόκειται για μια έξυπνη σχεδίαση διάδρασης που συγκεντρώνει τις λειτουργίες του ηχοσυστήματος, του κλιματισμού και του φωτισμού, έτσι ώστε ο οδηγός και οι επιβάτες να μπορούν  να τις ελέγχουν εύκολα και γρήγορα απλά πατώντας ένα κουμπί ή μέσω φωνητικών εντολών. Το S.A.L.A. διαθέτει τρεις ρυθμίσεις:

Immersive: η οποία ενισχύει την οδηγική εμπειρία αξιοποιώντας την τεχνολογία Stellantis Chameleon που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά με τη Lancia και έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζει την ατμόσφαιρα του εσωτερικού ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες.

Wellbeing: βασισμένο στην τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης της Stellantis, το σύστημα TAPE (Tailored Predictive Experience) αντιλαμβάνεται τη διάθεση του οδηγού και των επιβατών και διαμορφώνει το εσωτερικό ώστε να παρέχεται η καλύτερη δυνατή ατμόσφαιρα.          

Entertainment: αυτή η επιλογή έχει σαν στόχο να καλύπτει με ευχάριστες δραστηριότητες, όπως προβολή ταινιών, χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ηλεκτρονικά παιχνίδια, και τους χρόνους αναμονής στην περίπτωση φόρτισης.

Βιωσιμότητα 

Η Lancia στοχεύει σε μια νέα έκφραση της βιωσιμότητας (sustainability) που θα συνδυάζεται αρμονικά με το στιλ, ή όπως αναφέρει η Ιταλικά μάρκα, το Systylenability (από τις λέξεις “style” και “sustainability”). Το Lancia Pu+Ra HPE αποτελεί την πρώτη έκφραση αυτής της φιλοσοφίας που θα την οδηγήσει στα επόμενα χρόνια, όπου σύμφωνα με το δεκαετές στρατηγικό πλάνο της μάρκας, το 70% των επιφανειών που θα ακουμπά ο χρήστης θα είναι κατασκευασμένες από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Για αυτό το λόγο θα χρησιμοποιούνται ανακυκλωμένα ή ανακυκλώσιμα υλικά, όπως για παράδειγμα το φυσικό μαλλί, ή το ειδικό βελούδο με πιστοποίηση GreenGuard που διασφαλίζει ότι το υλικό έχει παραχθεί με μεθόδους που έχουν χαμηλό περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα.

Αισθητική μαρμάρου

Ακόμα ένα σχετικό παράδειγμα αποτελούν οι επενδύσεις των θυρών που είναι επενδεδυμένες με το υλικό MARM \ MORE, το οποίο έχει την αισθητική και την ποιότητα του μαρμάρου, αλλά με εξαιρετικά χαμηλότερο βάρος. Το υλικό κατασκευάζεται κατά 50% από τη σκόνη που παράγεται κατά την επεξεργασία του μαρμάρου.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v