Μια παρουσίαση βιβλίου-"μάθημα" στη Γεννάδειο (Τρίτη 7/11)

Τα πρώτα χρόνια της Ιστορίας της νεοελληνικής εκπαίδευσης θα φωτίσει η παρουσίαση του βιβλίου "Εκπαιδεύοντας παιδιά στην μετεπαναστατική Αθήνα" το απόγευμα της Τρίτης 7 Νοεμβρίου.  

Μια παρουσίαση βιβλίου-μάθημα στη Γεννάδειο (Τρίτη 7/11)

Τα θεμέλια της εκπαίδευσης και της εκπαιδευτικής πολιτικής του νεοσύστατου ελληνικού κράτους στα πρώτα βήματα της ανεξάρτητης υπαρξής του θα αναζητήσει και θα συζητήσει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πάνελ, την Τρίτη 7 Νοεμβρίου, στο κτίριο της Γενναδείου Βιβλιοθήκης.

Η διευθύντρια της βιβλιοθήκης, Μαρία Γεωργοπούλου, η πρύτανης του Πάντειου Πανεπιστημίου, Χριστίνα Κουλούρη, ο πρόεδρος του εφορευτικού συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης και συγγραφέας Σταύρος Ζουμπουλάκης και ο αναπληρωτής καθηγητής Νεότερης Ιστορίας του ΕΚΠΑ Βαγγέλης Καραμανωλάκης θα συνομιλήσουν για το ολοκαίνουριο βιβλίο «Εκπαιδεύοντας παιδιά στην μετεπαναστατική Αθήνα-Τα ημερολόγια του Τζων και της Φάννυ Χιλ».

Το βιβλίο που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ευρασία σε επιμέλεια του Βαγγέλη Καραμανωλάκη σκιαγραφεί την ελληνική πρωτεύουσα και την αθηναϊκή κοινωνία του 19ου αιώνα μέσα από τα ημερολόγια των δύο διαμαρτυρόμενων ιεραπόστολων, οι οποίοι το 1830 ίδρυσαν το ομώνυμο ιδιωτικό σχολείο.       

Έτσι, στα ημερολόγια του ζεύγους Χιλλ δεν παρελαύνει μόνο η δική τους ενδιαφέρουσα αφήγηση για τη διαμονή τους στη χώρα μας αλλά και τα ζητήματα που κλήθηκε να διευθετήσει η νεοελληνική εκπαίδευση στα πρώτα της βήματα.

Τα κατάφερε, αλήθεια; Πώς οι αναζητήσεις και οι προσπάθειες του τότε εγγράφηκαν στην Ιστορία και κυρίως με ποιος όρους διατυπώνουμε σήμερα τα ερωτήματα για το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης;

Την συζήτηση και την παρουσίαση του πολύ ενδιαφέροντος τόμου θα συντονίσει εκ μέρους των φίλων της Σχολής Χιλλ ο κ. Αχιλλέας Μητσός. Η εκδήλωση ξεκινά στις 18.30 στο αμφιθέατρο Cotsen Hall, στο οποίο η είσοδος θα γίνεται από τον αριθμό 9 της οδού Αναπήρων Πολέμου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v