Οι εκδηλώσεις Νοεμβρίου στα Public

Επίκαιρες συζητήσεις αλλά και παρουσιάσεις βιβλίων έρχονται στα καταστήματα Public σε Αθήνα και περιφέρεια, για να μας κρατήσουν συντροφιά με τον καλύτερο τρόπο.

Οι εκδηλώσεις Νοεμβρίου στα Public


Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στα Public, προσφέροντάς μας έμπνευση και προβληματισμό! Επίκαιρες συζητήσεις αλλά και παρουσιάσεις βιβλίων έρχονται στα καταστήματα Public σε Αθήνα και περιφέρεια, για να μας κρατήσουν συντροφιά με τον καλύτερο τρόπο, πάντα με την υπογραφή του κορυφαίου βιβλιοπωλείου στην Ελλάδα.

Βασίλης Κωνσταντινίδης
Απιστία / Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Τετάρτη 1/11 και ώρα 19:00 | Αίθουσα Public Συντάγματος

Τα Public και οι εκδόσεις Παπαδόπουλος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Κωνσταντινίδη, «Απιστία», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1/11 στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Πασχάλης Γκίκας: Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής
Χριστιάννα Μπαξεβάνη: Δημοσιογράφος
Γιώργος Φλούδας: Ψυχίατρος - Σεξολόγος
και ο συγγραφέας του βιβλίου
Βασίλης Κωνσταντινίδης: Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής, Σεξολόγος

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Η απιστία είναι ένα σύγχρονο κοινωνικό φαινόμενο που συμβαίνει σε πολλούς – αν όχι σε όλους. Στόχος του βιβλίου αυτού είναι να δώσει στον αναγνώστη απαντήσεις, σε σχέση με την απιστία από ψυχαναλυτική, συμπεριφορική, κοινωνιολογική και πραγματιστική σκοπιά.
Μας απασχολεί καθημερινά, ειδικά αν είμαστε σε φάση μεγάλου έρωτα! Μήπως ο σύντροφός μας φλερτάρει με άλλους; Τι είναι αυτό που οδηγεί κάποιους σε μεγαλύτερες σκηνές ζήλιας και άλλους σε αδιαφορία; Σκεφτόμαστε ότι έχει να κάνει με συμπεριφορές απιστίας του συντρόφου. Δεν είναι απαραίτητο, όμως. Πώς ορίζεται η απιστία; Πώς αποκρυσταλλώνεται η ταυτότητα του πιστού ή άπιστου μέσα μας; Ποια είναι η λεπτή γραμμή που περνάμε και αποκτούμε συμπεριφορές εκτόξευσης των ερωτικών βελών μας εκτός του επίσημου δεσμού; Συγχωρείται η απιστία;

Οι εικόνες που έχουμε από τις πρώιμες σχέσεις με σημαντικούς άλλους θα επηρεάσουν καθοριστικά τη συμπεριφορά που θα έχουμε σε μια σταθερή σχέση στο μέλλον. Ο Βασίλης Κωνσταντινίδης, ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής και σεξολόγος, με αυτό το βιβλίο απαντά σε όλα τα ερωτήματα και έχει ως στόχο να καταφέρει να ανοίξει τους ορίζοντές μας, για ένα φαινόμενο που παραμένει ακόμη ταμπού, τονίζοντας κυρίως τον καθοριστικό ρόλο της οικογένειας αλλά και των social media που έχουν φέρει πολλές αλλαγές στις ερωτικές σχέσεις σήμερα.

Μάρω Κακαβέλα
Τίνος είσαι εσύ / Εκδόσεις Στερέωμα
Πέμπτη 2/11 και ώρα 19:00 | Αίθουσα Public Συντάγματος

Τα Public και οι εκδόσεις Στερέωμα σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μάρως Κακαβέλα, «Τίνος είσαι εσύ», την Πέμπτη 2/11 στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος.
Μαζί της συζητούν:
Νίκος Δαββέτας - συγγραφέας
Νίκη Λυμπεράκη - δημοσιογράφος
Νίκος Βιτώρος - δικηγόρος
Σταύρος Θεοδωράκης – δημοσιογράφος

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Δύο άνδρες ακροβολισμένοι στις άκρες μιας πατρίδας. Κι ανάμεσά τους το προαιώνιο ερώτημα της γενιάς και της καταγωγής. Ο Πέτρος και ο Ρήγας. Είναι αδέλφια; Ήταν κάποτε και τώρα δεν είναι πια; Δεν υπήρξαν ποτέ και τώρα ίσως ήρθε η στιγμή να γίνουν; Γνωρίζονταν από πάντα ή θα επιλέξουν να μείνουν ξένοι, ταμπουρωμένοι ο καθένας στο δικό του σύμπαν;
Ο Πέτρος Κατσαντώνης, ο ήρωας αυτού του βιβλίου, αποφασίζει να απαντήσει μονομιάς σε όλα του τα ερωτήματα λίγο πριν τελειώσει οριστικά ο χρόνος.
Ποιος ήταν ο πατέρας του; Κι η μάνα του, η ακριβή του Θοδώρα, ήταν πραγματικά η μάνα του; Κι αυτός ο άγνωστος στην άλλη άκρη της χώρας, αυτός ο Ρήγας που διεκδικεί εκτός από τη μισή περιουσία ίσως και την ίδια ρίζα, γιατί τώρα;
Τελικά είναι το αίμα που καθορίζει τη μοίρα του, ή οι δρόμοι που διάλεξε να πάρει; Και πραγματικά υπάρχουν απαντήσεις ή μήπως όλα είναι απεικάσματα ενός αλκοολικού μυαλού;

Σπύρος Πετρουλάκης
Η κληρονομιά / Εκδόσεις Μίνωας
Παρασκευή 3/11 και ώρα 19:00 | Πνευματικό Κέντρο "ΕΚΑΒΗ" Κατερίνης

Τα Public και οι εκδόσεις Μίνωας σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σπύρου Πετρουλάκη, «Η Κληρονομιά», την Παρασκευή 3/11 στις 19:00 στο Συνεδριακό και Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Ασημίνα Στρίμπα - Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πιερίας
Εύα Ανδρουλιδάκη - Φιλόλογος
Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Πιερίας «Το Ξαθέρι», Μιχάλης Δουλγεράκης
Στην παρουσίαση θα συμμετέχει και η μικτή/νεανική χορωδία των Εκπαιδευτηρίων «Πλάτων» υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Κώστα Σακκούλα

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Μετά τα best sellers Σασμός και Κατά Ιωάννη, ο Σπύρος Πετρουλάκης επιστρέφει με το δέκατο μυθιστόρημά του.
Η κληρονομιά είναι ένα καθηλωτικό δικαστικό θρίλερ με δράση, αγωνία και ηθικά διλήμματα. Ο συγγραφέας ξετυλίγει αριστοτεχνικά το κουβάρι της αφήγησης, έχοντας ως εφαλτήριο τη σταφιδική εξέγερση του 1935 στην Πελοπόννησο, για να καταλήξει στις δικαστικές αίθουσες της σημερινής εποχής.
Ο Πάρις, επιτυχημένος δικηγόρος, ζει ανέφελα με τη γυναίκα του και τις κόρες τους. Εντελώς απρόσμενα όμως ένας παλιός δαίμονας, μια βαριά κληρονομιά, «η κατάρα του ’35», ξυπνάει για να πάρει εκδίκηση. Το ανάθεμα από το παρελθόν απαιτεί τα παλιά χρωστούμενα με τον πιο βαρύ τόκο: τη ζωή της μίας του κόρης. Η ασθένειά της θα τον οδηγήσει στην πιο απρόβλεπτη απόφαση. Έχοντας αντίπαλο τον χρόνο, αναμετριέται με τον πιο επικίνδυνο εχθρό δίχως συμμάχους και καλείται να αποφασίσει ποιο παιδί του θα θυσιάσει. Ο δρόμος που θα πάρει αντιστρατεύεται νόρμες και δεδομένα.
Με φόντο τη σταφιδική εξέγερση του 1935 στην Πελοπόννησο και τις δικαστικές αίθουσες της Αθήνας του σήμερα, δικαστές, ένορκοι και γονείς πρέπει να βγάλουν μια δίκαιη ετυμηγορία για ένα έγκλημα που σχεδιάζεται και εκτελείται με χειρουργική ακρίβεια. Ή μήπως δεν είναι έτσι;
Σε αυτό το δικαστικό θρίλερ οι αναγνώστες καλούνται να διαλέξουν πλευρά, επιστρατεύοντας τη λογική κι όχι την καρδιά.
Εσείς τι θα αποφασίζατε αν βρισκόσασταν στη θέση του Πάρι; Ποια θα ήταν η ετυμηγορία σας αν ήσασταν στη θέση των δικαστών;

Κασσιανή Τσιμπραηλίδου, Χριστίνα Τσέβη
Τρέξε Μαζί Μου / Εκδόσεις Ηράκλειτος
Παρασκευή 3/11 και ώρα 19:00 | Αίθουσα Public Συντάγματος

Τα Public και οι εκδόσεις Ηράκλειτος σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Τρέξε Μαζί Μου», την Παρασκευή 3/11 στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος. Μαζί μας θα βρίσκεται η συγγραφέας του βιβλίου Κασσιανή Τσιμπραηλίδου και η εικονογράφος Χριστίνα Τσέβη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Η ιστορία του Μάραθου, αποτελεί την άμεση φυσική μας σύνδεση με την αναπηρία, τη συμπερίληψη και το συνάνθρωπο, ανοίγει διάπλατα το δρόμο της ενσυναίσθησης και της επιμονής και μας προτρέπει μικρούς και μεγάλους να τρέξουμε μαζί του το «Μαραθώνιο της ζωής» κυνηγώντας με υπομονή και επιμονή τα όνειρά μας!
Ο Μάραθος ο αμάραντος είναι ένας νεαρός αθλητής. Μέσα από την ιστορία μας, αποτυπώνονται οι προκλήσεις και οι αμέτρητες δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά ο νεαρός μας φίλος. Με τη βοήθεια των συγγενών, της Κυρίας Κάσσυ, των συμμαθητών και φίλων, αλλά κυρίως με υπομονή και επιμονή, καταφέρνει πολλά στην ζωή του οδηγώντας τον στον θρίαμβο και την επιτυχία!
Τρέξε μαζί μου, μπορείς κι εσύ, αν αγαπάς την προσφορά και το συνάνθρωπό σου, και σαν το Μάραθο έχεις αγάπη στην καρδιά και πάθος στην ψυχή σου! Είτε στέκεσαι όρθιος, είτε χρησιμοποιείς αμαξίδιο, μπορείς να καταφέρεις ό,τι κι αν σκεφτείς, ό,τι κι αν ονειρευτείς!
Γι’ αυτό… Τρέξε Μαζί Μου!

Στέφανος Ξενάκης
8 μέρες μέσα / Key Books
Τρίτη 7/11 και ώρα 19:00 | Byzantino Hotel (Πάτρα)

Τα Public και η Key Books σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στέφανου Ξενάκη, «8 μέρες μέσα», την Τρίτη 7/11 στις 19:00 στο Byzantino Hotel στην Πάτρα. Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του!

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Ποτέ μην κάνεις το λάθος να ξεχάσεις ότι έχεις την Προσωπική σου Ελευθερία, όπου κι αν διαβάζεις το βιβλίο αυτό. Αν είσαι στη θάλασσα, μπορείς να βρέξεις τα πόδια σου˙ αν είσαι στην πόλη, μπορείς να πας σούπερ μάρκετ για σουλάτσο, κι ας σου φαίνεται χαζό˙ αν είσαι στο βουνό, μπορείς να μυρίσεις το πουρνάρι και να ξαπλώσεις κάτω από τα πεύκα. Τα θεωρούσα κι εγώ τόσο δεδομένα, μέχρι που τα στερήθηκα. Όπως θεωρούσα δεδομένη την Προσωπική μου Ελευθερία, μέχρι που κατάλαβα ότι δεν ήταν.
Τι είναι αυτό που μας κρατάει όρθιους σε μια οριακή στιγμή; Πώς μπορούμε να δούμε το Δώρο, ακόμα κι όταν αυτό βρίσκεται ανάμεσα σε σίδερα; Πόσο πολύτιμη είναι η πυξίδα ΜΕΣΑ μας, ό,τι κι αν συμβαίνει εκεί έξω;
Μετά από μια μεγάλη προσωπική δοκιμασία, ο Στέφανος Ξενάκης επιστρέφει με το πιο προσωπικό του βιβλίο. Πιο ευάλωτος, πιο δυνατός, πιο αληθινός. Το 8 μέρες μέσα είναι το ημερολόγιο ενός ανθρώπου που στην πιο σκοτεινή στιγμή της ζωής του αναζήτησε και βρήκε το φως εκεί που κρύβεται πάντα. ΜΕΣΑ.

Συλλογικό Έργο
Τα μυστικά της συγγραφής / Key Books
Τρίτη 7/11 και ώρα 19:00 | Public Café Συντάγματος.

Τα Public και η Key Books σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Τα μυστικά της συγγραφής», την Τρίτη 7/11 στις 20:30 στο Public Café Συντάγματος.
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο επιμελητής τους βιβλίου και συγγραφέας Κώστας Κατσουλάρης και ο Σόλωνας Παπαγεωργίου, που έχει κάνει την επιλογή και τη μετάφραση των κειμένων. Μαζί τους θα συνομιλήσουν οι συγγραφείς Μανίνα Ζουμπουλάκη και Αμάντα Μιχαλοπούλου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Στο βιβλίο αυτό έχει συγκεντρωθεί το απόσταγμα της σκέψης και της σοφίας 66 από τους σημαντικότερους συγγραφείς όλων των εποχών, από τον 19ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας.
Από τον Χόρχε Λούις Μπόρχες και την Αγκάθα Κρίστι, μέχρι τη Σαρλότ Μπροντέ και τον Χαρούκι Μουρακάμι, μερικοί από τους κορυφαίους τεχνίτες του γραπτού λόγου μάς ξεναγούν στο πνεύμα και στην ψυχή τους και μοιράζονται μαζί μας τις πηγές έμπνευσής τους.
Τα Μυστικά της Συγγραφής θα τα λατρέψουν οι άνθρωποι της γραφής και της δημιουργικότητας. Ίσως να φανεί εξίσου, αν όχι περισσότερο, απολαυστικό και για κάθε αναγνώστη, που θα αντλήσει λίγη από τη σοφία των Μεγάλων.
Οι 66 συγγραφείς που συνυπάρχουν σε αυτή την έκδοση έχουν διαβαστεί και αγαπηθεί από εκατομμύρια αναγνώστες. Με έναν τρόπο, όλοι μαζί δημιουργούν έναν μοναδικό αστερισμό, που παίρνει το σχήμα που του δίνεις εσύ. Κι ακόμη κι αν δεν σε βοηθήσει να βρεις τον δρόμο σου, θα σου δώσει όλο το κουράγιο που χρειάζεται για να μην τον χάσεις. Τα μυστικά τους μοιράζονται οι παρακάτω:
Ισαάκ Ασίμοφ, Μάργκαρετ Άτγουντ, Κερτ Βόνεγκατ, Γουίλιαμ Χ. Γκας, Νιλ Γκέιμαν, Ούρσουλα Λε Γκεν, Λουίζ Γκλικ, Γκράχαμ Γκρην, Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας, Βιρτζίνια Γουλφ, Άλις Γουόκερ, Ουμπέρτο Έκο, Τζορτζ Έλιοτ, Καζούο Ισιγκούρο, Ίταλο Καλβίνο, Τρούμαν Καπότε, Ρέιμοντ Κάρβερ, Ανν Κάρσον, Τζακ Κέρουακ, Στίβεν Κινγκ, Κολέτ, Άγκαθα Κρίστι, Ντόρις Λέσινγκ, Χάρπερ Λι, Μάριο Βάργκας Λιόσα, Ίαν Μακγιούαν, Κόρμακ ΜακΚάρθι, Ντέιβιντ Μάμετ, Χίλαρι Μαντέλ, Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, Χένρι Μίλερ, Άλις Μονρό, Τόνι Μόρισον, Χαρούκι Μουρακάμι, Τζ. Γκ. Μπάλαρντ, Οκτάβια Ε. Μπάτλερ, Σάμιουελ Μπέκετ, Σολ Μπέλοου, Λουσία Μπερλίν, Ρομπέρτο Μπολάνιο, Τζέιμς Μπόλντουιν, Χόρχε Λουίς Μπόρχες, Τσαρλς Μπουκόφσκι, Ρέι Μπράντμπερι, Σαρλότ Μπροντέ, Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ, Φλάνερι Ο’ Κόνορ, Τζόις Κάρολ Όουτς, Τζορτζ Όργουελ, Μάγκι Ο’ Φάρελ, Τσακ Πόλανικ, Αν Ράις, Φίλιπ Ροθ, Άλι Σμιθ, Τζον Στάινμπεκ, Μαρκ Τουέιν, Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ, Ουίλιαμ Φώκνερ, Τζόναθαν Φράνζεν, Πατρίσια Χάισμιθ, Άλντους Χάξλεϊ, Έρνεστ Χέμινγουεϊ, Φρανκ Χέρμπερτ.

Άρης Ξυπολιτόπουλος
Business basics - Η μέθοδος του Ναυαγού / Ελληνοεκδοτική
Τετάρτη 8/11 και ώρα 19:00 | Public Ιωαννίνων.

Τα Public και η Ελληνοεκδοτική σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Άρη Ξυπολιτόπουλου, «Business basics - Η μέθοδος του Ναυαγού», την Τετάρτη 8/11 στις 19:00 στο Public Ιωαννίνων.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Στέλιος Γκούσκος - Co-founder & Chairman Terracom S.A.
Χρήστος Σιάμος - Ιδρυτής pergamodo.com & Ιδιοκτήτης pbnews.gr

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Η μικρή επιχείρηση, το 97% του επιχειρείν στην Ελλάδα, ακολουθεί την corporate αφήγηση, τα τεχνολογικά startup και γραφειοκράτες ειδικούς που δεν άνοιξαν ποτέ τους ούτε περίπτερο. Ποιο ξεφτέρι το σκέφτηκε αυτό, να τον κάνουμε πρόεδρο του πλανήτη;
Business plan - Όσο είναι ψάρι το ψαρονέφρι, άλλο τόσο είναι σχέδιο δράσης ένα business plan.
Motivation - Γάμοι, ζουρνάδες & νταούλια για τους «α-προσπάθητους».
Management - Η επιχειρηματικότητα είναι κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο,
ενώ το management είναι γκουρμεδιά του Masterchef.
Πάθος - Η εισβολή του Άρλεκιν στο επιχειρείν.
Σπουδές - Το business administration διδάσκει administration, όχι business.
Startups - Νηπιαγωγείο όπου τα παιδάκια ταΐστηκαν πολλή ζάχαρη.
Οικοσύστημα - Ομάδα στήριξης Ανώνυμων Εντρεπρενούρηδων.

Κώστας Χουβαρδάς
Επτά / Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Πέμπτη 9/11 και ώρα 19:00 | Public Café Συντάγματος.

Τα Public και οι εκδόσεις Παπαδόπουλος σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Χουβαρδά, «Επτά», την Πέμπτη 9/11 στις 20:30 στο Public Café Συντάγματος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Ο μαραθωνοδρόμος Κώστας Χουβαρδάς πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στον δρόμο. Ο δρόμος είναι το πεπρωμένο του, αυτό που καθόρισε την ως τώρα ζωή του. Στον δρόμο μεγάλωσε από παιδί, όταν έγινε δρομέας από ανάγκη για να πηγαίνει στο σχολείο. Στον δρόμο έκανε τα πρώτα του βήματα στον αθλητισμό. Στον δρόμο πέρασε χιλιάδες ώρες, τρέχοντας αποστάσεις που, αν αθροιστούν, μας κάνουν περίπου τρεις φορές τον γύρο της Γης, και αναγνωρίστηκε ως ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες μαραθωνοδρόμους, χωρίς ποτέ να έχει υπάρξει κορυφαίος αθλητής.

Το φθινόπωρο του 2022 κατάφερε να πετύχει ένα μοναδικό παγκόσμιο ρεκόρ, που βρίσκεται σε διαδικασία ένταξης στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Εμπνεύστηκε από την προσπάθεια της Αμερικανίδας μαραθωνοδρόμου Σαλέιν Φλάναγκαν, που πέτυχε το ρεκόρ των 6 συνεχόμενων μαραθωνίων σε χρόνο κάτω από 3 ώρες σε 6 συνεχόμενες εβδομάδες. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα των 7 και του παγκόσμιου ρεκόρ για τους περισσότερους διεθνείς μαραθωνίους κάτω από 3 ώρες σε συνεχόμενες εβδομάδες.
Ξεκίνησε ένα ταξίδι από την Κολονία, διέσχισε το Μόναχο, το Άμστερνταμ, τη Βενετία, τη Φρανκφούρτη και την Κωνσταντινούπολη και κατέληξε στις 13 Νοεμβρίου του 2022, στις 11:54, να βρει την Ιθάκη του, σηκώνοντας «λευκά πανιά» στο Καλλιμάρμαρο της Αθήνας.
Ο Κώστας Χουβαρδάς είναι ένας πολίτης του κόσμου, που έχει τρέξει σχεδόν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.
Αυτή είναι η ιστορία του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v