Τέλειοι ξενώνες για να πάρεις τα βουνά τον Νοέμβρη

Στον Παρνασσό, τον Πάρνωνα, τον Ταΰγετο, το Πήλιο και αλλού, βρήκαμε φανταστικά δωμάτια από 50€ ως 70€ το δίκλινο.

Τέλειοι ξενώνες για να πάρεις τα βουνά τον Νοέμβρη

Έχεις διάθεση για φθινοπωρινή εκδρομή αλλά ο τραπεζικός σου λογαριασμός δεν συμφωνεί; Μην στεναχωριέσαι και μην απελπίζεσαι. Εμείς είμαστε, όπως πάντα, εδώ, και έχουμε προτάσεις που δεν θα τινάξουν την μπάνκα στον αέρα για να πάρεις το έτερό σου ήμισυ ή 2-3 καλούς φίλους και να φύγετε για μια εκδρομούλα στα ελληνικά βουνά τώρα που ο καιρός είναι στα καλύτερά του.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για τα Σαββατοκύριακα του Νοέμβρη. Τις καθημερινές ενδέχεται να τις βρείτε και χαμηλότερες.

Στην Πελοπόννησο…

- Στο πανέμορφο Καστόρι του Ταΰγετου, αυτό εδώ το πανέμορφο, πέτρινο σπίτι φιλοξενεί τέσσερα άτομα με 79€ ανά διανυκτέρευση, ή δύο άτομα με 60€. 

- Στις Καρυές του Πάρνωνα, ό,τι πρέπει για τις φθινοπωρινές σου πεζοπορίες, το Kolovos House είναι ένα πανέμορφο σπίτι που διατίθεται ολόκληρο στα 63€ αν είστε δύο άτομα, ή με 152€ αν είστε έξι. Στις τιμές περιλαμβάνεται πρωινό.

- Στο γλυκύτατο χωριό του Ίσαρη, βάση ιδανική για να εξερευνήσεις τα εν πολλοίς άγνωστα ορεινά χωριά της Μεσσηνίας αλλά και τους καταρράκτες της Νέδας, ο Ξενώνας Ηλέκτρα έχει δίκλινα δωμάτια που ξεκινούν από 60€.

- Στην Ανδρίτσαινα, ένα από τα ωραιότερα ορεινά χωριά της Ηλείας, πολύ κοντά στο μικρό θαύμα που είναι ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, ο Ξενώνας Μυρτώ μας φιλοξενεί σε κουκλίστικα διαμερίσματα που κοστίζουν 70€ για δύο άτομα. 

- Μπορεί λίγο να ξεφεύγει από το μπάτζετ της λίστας μας, θα κάνουμε όμως μια εξαίρεση, γιατί το Valtessiniko Studios έχει φανταστικά στούντιο με τζάκι και απίθανο πρωινό, σε ένα από τα ωραιότερα χωριά του Μαινάλου. Οι τιμές τους στα 81€ το δίκλινο. 

Στον Παρνασσό…

- Στην πανέμορφη Αγόριανη, με τον καταρράκτη της και τα λιθόχτιστα δρομάκια, ο Ξενώνας Αλεξάνδρα διαθέτει όμορφα, ευρύχωρα δωμάτια με φανταστική θέα στο ελατοδάσος, στα 64€ το δίκλινο. 

- Στην εν πολλοίς ανεξερεύνητη, αλλά εξίσου γραφική Λιλαία, το ομώνυμο Κάστρο Λιλαίας έχει συμπαθέστατα δωμάτια στα 70€ το δίκλινο με καταπληκτικό, σπιτικό πρωινό. 

- Στην προσωπική μας αδυναμία που λέγεται Αμφίκλεια, το Panorama Rooms είναι… αυτό που λέει το όνομά του, με δίκλινα που κοστίζουν 70€ φανταστικού πρωινού περιλαμβανομένου. 

- Την Άμφισσα τη σκέφτηκες για βάση στον Παρνασσό; Όχι, όλο εμείς πρέπει να σου βάζουμε ιδέες: Κοίτα αυτό το ωραιότατο στούντιο που κοστίζει μόλις 50€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα. 

- Οι Δελφοί είναι πάντα η προφανής επιλογή για low budget διαμονή στον Παρνασσό, και το Pan Hotel έχει αξιοπρεπέστατα δίκλινα στα 56€ με πρωινό. 

Στο Πήλιο…

- Στην υπέροχη Πορταριά, το πρώτο πηλιορείτικο χωριό που συναντάς ανηφορίζοντας από τον Βόλο, το Αρχοντικό Πάντου έχει όμορφα, ρουστίκ δωμάτια στα 50€ το δίκλινο με τέλειο, παραδοσιακό πρωινό. 

- Επίσης στην Πορταριά, το Ξενοδοχείο Πελίας διαθέτει μικρά αλλά συμπαθέστατα δωμάτια με εξαιρετικό πρωινό στα 62€ το δίκλινο. 

- Στη γειτονική Μακρυνίτσα, που είναι ένα υπαίθριο πηλιορείτικο μουσείο για χωριό, το Πηλιορείτικο Σπίτι έχει γλυκύτατα δωμάτια που ξεκινούν από 50€ το δίκλινο, περιλαμβανομένου χειροποίητου πρωινού με τοπικά καλούδια. 

- Στην έξτρα ρομαντική Τσαγκαράδα, που ειδικά το φθινόπωρο είναι στα πιο χρυσοκόκκινά της, ο Ξενώνας Ίρις προσφέρει ωραιότατα δωμάτια σε τιμές που ξεκινούν από 60€ το δίκλινο. 

- Αν θέλεις και λίγη δράση τα βράδια, στη Ζαγορά θα μείνεις, δεν το συζητάμε. Εδώ, το ομώνυμο Ξενοδοχείο Ζαγορά έχει ευρύχωρα δωμάτια με φαντασμαγορική θέα στην πηλιορείτικη φύση, στα 66€ το δίκλινο. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v