Η λύση είναι μία, πάμε για μεζέ στη Νέα Ιωνία

Ψαράκια και κρεατικά, κρασιά και τσίπουρα, τσουγκρίσματα και παρεΐστικα τσιμπούσια. Όλα τα καλά και τα νόστιμα συμβαίνουν στη Νέα Ιωνία.

Η λύση είναι μία, πάμε για μεζέ στη Νέα Ιωνία

Γειτονιά προσφυγική, γεμάτη ζωή, η Νέα Ιωνία γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

Με πυξίδα μας την ανάγκη για καλό φαγητό, γιορτάζουμε κι εμείς μαζί της, πιάνοντας θέση στις πιο γευστικές και παρεΐστικες γωνιές της, για μεζεδάκια πάσης φύσεως, τσίπουρα, ούζα και κρασιά. 

Αρχονταράκι

Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, τηλ: 21 1406 4378

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Αρχονταράκι (@arxodaraki)

Στον πεζόδρομο Παλαιών Πατρών Γερμανού, το Αρχονταράκι στεγάζεται σε ένα διώροφο κτίριο με χαλαρή ατμόσφαιρα και σερβίρει μοντέρνες παραλλαγές αγαπημένων μεζεδακίων, αλλά και κλασικά και αγαπημένα πιάτα. Εδώ θα δοκιμάσεις παραδοσιακούς τηγανητούς κεφτέδες με σάλτσα ντομάτας, βολάκι Άνδρου, χαλούμι με σύκο, πουγκί κοτόπουλου με τυρί και μανιτάρια, ντοματοκολοκυθοκεφτέδες, καγιανά με μοσχάρι κοκκινιστό σε φωλιά ψωμιού, χειροποίητο μοσχαρίσιο λουκάνικο, αλλά και χταπόδι σουβλάκι με σάλτσα πορτοκαλιού, γαύρο μαρινάτο και μανέστρα με γαρίδες. Συνοδεία κρασιού ή τσίπουρου από ικανοποιητική ποικιλία, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€ το άτομο, για ένα μεζεδογεύμα με την παρέα.

Πέπερι

Μεσολογγίου 37 και Αγίου Βασιλείου, τηλ: 2102711223

Σε αυτόν τον γουστόζικο all day χώρο τα πάντα είναι προσεγμένα στην εντέλεια, από το brunch που είναι εξαιρετικό, μέχρι τα ιδιαίτερα πιάτα για μεσημεριανό/δείπνο. Ο χώρος έχει έντονα ρετρό στοιχεία, με φλοράκ ταπετσαρίες και πικάπ, ενώ στα τραπεζάκια μέσα κι έξω δοκιμάζουμε ριζότο κολοκύθι με τσιπς από σαλάμι Λευκάδας, ζυμαρικά καλαμαράτα με γαρίδες, γάλα καρύδας, κάρυ και πιπεριά χαλαπένιο, στήθος κοτόπουλο με λεμονάτη σάλτσα σελινόριζας, μοσχαρίσια κόντρα με φασολάκια, πίκλα κρεμμύδι και custard φέτας, και ένα ωραιότατο λαβράκι με χόρτα εποχής, συνοδευόμενο από σάλτσα μπριάμ. Για ένα πλήρες γεύμα, με ποτήρι κρασί, ο λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο.

Ρακογυάλι

Πάρσης 5, τηλ: 210 2525000

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Το Ρακογυάλι (@to_rakogyali)

Κρυμμένο διαμαντάκι στον «τροχονόμο» δίπλα στην ιστορική αγορά, το Ρακογυάλι είναι ένα μίνιμαλ τσιπουράδικο, με λιγοστά τραπεζάκια, το οποίο σερβίρει εκλεκτές γεύσεις για να συνοδεύσεις το κρασί ή το τσίπουρό σου. Κρεατικά και ψαρικά κατέχουν ίσες θέσεις στο μενού, και στα τραπέζια καταφθάνουν παστουρμαδόπιτες και κοτόπιτες, πολίτικο σαγανάκι, κεφτεδάκια γιανννιώτικα, μπαρμπουνάκια στο τηγάνι, αφράτα κολοκυθάκια σε στικς, καλαμαράκια τηγανιτά μπακαλιάρος σκορδαλιά, σαρδέλα ψητή, μυδοπίλαφο και κάποια πιάτα ημέρας. Κυριακές μεσημέρι συνήθως έχει και ζωντανή ρεμπέτικη μουσική, ενώ για ένα μεζεδογεύμα μπαμπάτσικο, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€ το άτομο, με κρασί.

Πιάτσα Μεζεδάκι

Ελ. Βενιζέλου 1 και Πάρσης, τηλ: 210 2719129

Η πιο νόστιμη πιάτσα για μεζεδάκια βρίσκεται στη Νέα Ιωνία, και αποτελεί στέκι εδώ και χρόνια για την παρεΐστικη ατμόσφαιρα και τα πειραγμένα μεζεδάκια του. Απλώνει τραπεζάκια έξω και μέσα και σε υποδέχεται για να τσιμπολογήσεις και να πιείς τσιπουράκια και ρακόμελα με την παρέα. Εδώ θα δοκιμάσεις σαλάτα Πιάτσα Μεζεδάκι με σπανάκι, ρόκα, ρόδι, κάστανο, ανθότυρο και vinegraite μελιού, μπουρεκάκια μελιτζάνας παναρισμένα με κιμά μοσχαρίσιο, μπεσαμέλ και γραβιέρα, σαγανάκι φέτας σε κανταΐφι, ψωμάκια ατμού με χοιρινό μπριζολάκι, σαλάτα coselaw και stick πατάτας με Jack Daniel's sauce, και σνιτσελάκια κοτόπουλου με μαστέλο. Συνοδεύεις με ελληνικά αποστάγματα και πληρώνεις περί τα 15€ το άτομο.

Καραβίδας

Δεμιρδεσίου 89, τηλ: 2102714585

Αγαπημένο στέκι για ψαρικά, ο… κύριος Καραβίδας, βγάζει τραπεζάκια στη φαρδιά βεράντα δίπλα στο πεζοδρόμιο και σερβίρει εκλεκτές γεύσεις θάλασσας. Εδώ θα δοκιμάσεις γαριδομακαρονάδα, αστακομακαρονάδα και καραβιδομακαρονάδα σε υπερχορταστικές μερίδες αν είσαι φαν των ζυμαρικών, ενώ από μεζεδάκια εδώ θα βρεις καραβίδα του Βόρειου Ευβοϊκού, λιαστό χταπόδι, καλαμαράκια, καραβιδόψιχα, σουπιά (ψητή ή κρασάτη), γαρίδα σαγανάκι και τα αχνιστά μύδια. Οι λάτρεις του κρέατος θα βρουν ωραία παϊδάκια γάλακτος, ψαρονέφρι και νοστιμότατο σπιτικό μπιφτέκι, μεταξύ άλλων. Λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο, με ουζάκι ή κρασί, αναλόγως θαλασσινών. Έχει και σετ μενού για δύο άτομα στα 32 ευρώ, δες εδώ. https://karavidas.gr/prosfores/

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v