Συγκλονιστικά βιβλία που θα δούμε στην τηλεόραση φέτος

Ναυάγια, εγκλήματα και… προξενιά που γράφτηκαν σε σελίδες και σημείωσαν τεράστια επιτυχία, ανεβαίνουν φέτος στην μικρή οθόνη.

Συγκλονιστικά βιβλία που θα δούμε στην τηλεόραση φέτος

Ιστορίες εγκλημάτων που σόκαραν την Ελλάδα, ναυάγια που συζητούνται μέχρι σήμερα, οικογενειακά δράματα γεμάτα ένταση και ανατροπές.

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν βασίζει αρκετές παραγωγές της σε πετυχημένα βιβλία, κι εμείς συγκεντρώσαμε πέντε μεταφορές που θα συζητηθούν.

Οι 17 κλωστές του Πάνου Δημάκη στο Cosmote TV

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάπα Εκδοτική 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του «Έτερος Εγώ», ο Σωτήρης Τσαφούλιας επιστρέφει στη μικρή οθόνη με τις «17 κλωστές», βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Πάνου Δημάκη, το οποίο εστιάζει στο  «αγριότερο άγνωστο έγκλημα της Ελλάδας». Το σενάριο υπογράφουν οι Μιρέλλα Παπαοικονόμου και Κάτια Κισσονέργη, ενώ τη μουσική ο Μίνως Μάτσας.

Πρόκειται για μια πραγματική ιστορία που συντάραξε τα Κύθηρα το 1909. Μια συναρπαστική κατάδυση στον ψυχισμό ενός ανθρώπου που στη ζωή του είχε όσα ήθελε, που βασιζόταν στην αποδοχή των γύρω του και τους το ανταπέδιδε απλόχερα. Όμως, η ξαφνική απόρριψη, η συνεχιζόμενη αδικία εναντίον του και ένας ολόκληρος κόσμος που καταρρέει γύρω του τον έστρεψαν ενάντια σε όλους και τον οδήγησαν στο πιο ειδεχθές έγκλημα που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

Παίζουν: Πάνος Βλάχος, Μαρίνα Ψάλτη, Αθηνά Τσιλύρα, Θοδωρής Κατσαφάδος, Κώστας Φλωκατούλας, Κώστας Φιλίππογλου, Μάνος Βακούσης, Ταξιάρχης Χάνος, Φώτης Θωμαΐδης, Θάνος Τοκάκης, Ντένια Στασινοπούλου, Μελίνα Βαμπούλα, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Θράσος Σταθόπουλος, Μιρέλλα Παπαοικονόμου, Δήμητρα Σακαλή κ.α.

Το προξενιό της Ιουλίας του Γιώργου Σ. Πολίτη στον Alpha

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός 

Η νέα δραματική σειρά εποχής του Alpha είναι μια ωδή στην ελληνική παράδοση. Στο πρόσωπο της Ιουλίας διακρίνονται καθαρά οι γυναίκες που τότε, δέσμιες της μοίρας τους, δεν είχαν την ευθύνη της ζωής τους. Ο έρωτας ήταν σχεδόν πάντα καταδικασμένος σε μια κοινωνία που οι άγραφοι ηθικοί νόμοι είχαν τον κυρίαρχο ρόλο.  Το σενάριο υπογράφει ο Νίκος Απειρανθίτης και την σκηνοθεσία ο Νίκος Κρητικός και ο Νίκος Ζαπατίνας, σε παραγωγή Διονύση Παναγιωτάκη – Primavisione.

Τους χαρακτήρες ενσαρκώνει ένα σπουδαίο καστ ηθοποιών, μεταξύ των οποίων οι: Μελέτης Ηλίας, Άννα Μάσχα, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Δημήτρης Αλεξανδρής, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιάννος Περλέγκας, Χριστίνα Μαξούρη, Βασίλης Κουκαλάνι, Ευγενία Ξυγκόρου και για πρώτη φορά σε ελληνική σειρά, ο Έλληνας πρωταγωνιστής του Φατίχ Ακίν, Αδάμ Μπουσδούκος.

Δες τα επεισόδια εδώ 

Η Παραλία στην ΕΡΤ

Βασισμένη στο Κορίτσι με το Σαλιγκάρι της Πηνελόπης Κουρτζή που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός 

Η σειρά της ΕΡΤ, σε σκηνοθεσία του Στέφανου Μπλάτσου και σενάριο των Γιώργου Χρυσοβιτσάνου και Κώστα Γεραμπίνη, μας μεταφέρει στα Μάταλα της Κρήτης. Εκεί, κάτω από τη σκιά των μοναδικών βράχων, συμπληρώνουν το ειδυλλιακό σκηνικό, το μυστήριο, ο έρωτας και οι συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες. Τα όνειρα και οι εφιάλτες των πρωταγωνιστών βγαίνουν στην επιφάνεια. Πόσα σκοτεινά μυστικά μπορεί να κρατήσει η παραλία της ανεμελιάς;

Παίζουν: Δανάη Μιχαλάκη (Υπατία Αρχοντάκη), Δημήτρης Μοθωναίος (Χάρι Πιρς), Αλέξανδρος Λογοθέτης (Διονύσης Αρχοντάκης), Γιούλικα Σκαφιδά (Αντιγόνη Αρχοντάκη), Νικόλας Παπαγιάννης (Γράντος Μαυριτσάκης), Δημοσθένης Παπαδόπουλος (Λοΐζος Ανδρουλιδάκης), Γωγώ Καρτσάνα (Μαρία Ζαφειράκη), Δημήτρης Ξανθόπουλος (Σήφης Γερωνυμάκης), Δημήτρης Κίτσος (Παύλος Αρχοντάκης), Ελεάνα Στραβοδήμου (Ναταλί Πασκάλ), Αλέξανδρος Πέρρος κ.α.

Δες τα επεισόδια εδώ 

Οι Πανθέοι του Τάσου Αθανασιάδη στο ΣΚΑΙ

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εστία 

Η σειρά που βασίζεται στο μυθιστόρημα του βραβευμένου συγγραφέα και ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη, επιστρέφει 46 χρόνια μετά, στο ΣΚΑΪ, σε σενάριο της Γιάννας Κανελλοπούλου και Άγγελου Χασάπογλου και σκηνοθεσία Σπύρου Μιχαλόπουλου. Το βιβλίο προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά στην τηλεόραση την περίοδο 1977-1979 και εξιστορεί τις περιπέτειες των «Πανθέων», μιας μεγαλοαστικής οικογένειας, κατά τα πρώτα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ενώ στην Ευρώπη τα σύννεφα του μεγάλου πολέμου βαραίνουν απειλητικά, στην Αθήνα τα ετερόκλητα μέλη της μεγάλης οικογένειας των Πανθέων, παιδιά, νύφες και εγγόνια, συγκεντρώνονται στο αρχοντικό τους στην Κηφισιά, στο προσκέφαλο του ετοιμοθάνατου πατριάρχη της οικογένειας, Βλάση Πανθέου. Ο θάνατος του γηραιού Βλάση, σφραγίζεται από ένα γεγονός που θα σοκάρει τα παιδιά του. Λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, θα απαρνηθεί με αποτροπιασμό την εκλιπούσα σύζυγό του και μητέρα τους, τη Νένα. Τι σημαίνει αυτό; Ποιο μυστικό παίρνει μαζί του ο Βλάσης Πανθέος;

Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη (Χρυσοστόμη Πανθέου), Αιμίλιος Χειλάκης (Ανδρέας Πανθέος), Μελία Κράιλινγκ (Μάρμω Πανθέου), Μιχάλης Σαράντης (Κίτσος Γαλάτης), Νίκος Χατζόπουλος (Ισίδωρος Πανθέος), Θανάσης Κουρλαμπάς (Φάνης Πανθέος), Μαρία Καλλιμάνη (Δέσποινα Γαλάτη), Πηνελόπη Πιτσούλη (Ιλαρία), Κόρα Καρβούνη (Νίνα Αυγουστάκη), Σπύρος Σταμούλης (Στάθης Μονογιός), Μιχάλης Συριόπουλος (Γιάννης Μαρμάρης), Έλενα Τοπαλίδου (Δασκάλα), Αθηνά Μαξίμου (Μερόπη Μονογιού) κ.α.

Δες τα επεισόδια εδώ 

Το ναυάγιο του Σπύρου Πετρουλάκη στο ΜΕGΑ

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας 

Ο συγγραφέας που έχει υπογράψει και το βιβλίο «Σασμός» που έγινε μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία στον Alpha μεταφέρεται ξανά στη μικρή οθόνη, αυτή τη φορά με μία από τις υδάτινες τραγωδίες που στιγμάτισαν την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, το γνωστό ως «ναυάγιο στη Φαλκονέρα».

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από το περίφημο ναυάγιο του οχηματαγωγού Ηράκλειον, που βυθίστηκε το 1966 στα ανοιχτά της βραχονησίδας Φαλκονέρα και τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, στο μοιραίο αυτό ταξίδι. Η σειρά ξετυλίγει το κουβάρι με τα «αγκαθωτά νήματα» της ζωής των πρωταγωνιστών της. Στο σενάριο βρίσκουμε τον αγαπημένο Γιώργο Κόκουβα, ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Γιάννης Χαριτίδης.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Αναστασία Παντούση, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Λεωνίδας Κακούρης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Έκτορας Λιάτσος, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Δημήτρης Καπουράνης, Αθηνά Ροδίτου, Αμαλία Καβάλη, Γιώργος Χριστοδούλου, Θάνος Λέκκας, Νίκος Γκέλια, Κώστας Ξυκομηνός, Γιώργος Σουξές, Φωτεινή Ντεμίρη, Μαρία Ζορμπά, Γιολάντα Μπαλαούρα, Αντιγόνη Φρυδά, Γιώργος Μακρής, Στέλλα Ψαρουδάκη, Ελεάννα Στραβοδήμου, Πέρης Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνος Δανίκας, Νάνσυ Μπούκλη, Χρύσα Βακάλη, Εύη Δόβελου, Ελίζα Σκολίδη, Άγγελος Ανδριόπουλος, Κωνσταντίνος Γαβαλάς κ.α.

Δες τα επεισόδια εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v