Τι να κάνεις αν τρίζεις τα δόντια σου;

Τρίζεις στα κρυφά ή στα φανερά τα δόντια σου και θέλεις να βάλεις «φρένο» σε αυτή την ενοχλητική συνήθεια. Είμαστε οι άνθρωποί σου.

Τι να κάνεις αν τρίζεις τα δόντια σου;

Θα θέλαμε λίγο η κάμερα να έρθει σε εμάς κι εσύ να δείξεις τη δέουσα προσοχή σε όλα όσα θα γράψουμε στις επόμενες γραμμές. Θα αναφερθούμε στον βρουξισμό και δεν θέλουμε να αισθανθείς ντροπή σε περίπτωση που δεν ξέρεις τον όρο. Ουσιαστικά πρόκειται για το ακούσιο τρίξιμο ή σφίξιμο των δοντιών, για το οποίο  οφείλεται- στην πλειοψηφία των περιπτώσεων- το στρες. Αν αντιμετωπίζεις κι εσύ το ίδιο πρόβλημα, τότε θα βρεις παραπάνω από χρήσιμες τις παρακάτω συμβουλές για να σταματήσει το τρίξιμο μια και καλή.

Μίλα μου για μασαζάκι

Βάζουμε τον αριστερό αντίχειρα στο αριστερό μάγουλο και τον δεξί αντίχειρα στο δεξί μάγουλο στο σημείο όπου ενώνονται η άνω και η κάτω γνάθος και έπειτα ξεκινάμε δυνατό μασάζ για δύο λεπτά. Στη συνέχεια σταματάμε για 1 λεπτό και ακολούθως επαναλαμβάνουμε για άλλα 2 λεπτά.

Βάλε πάγο και θα δεις

Δοκίμασε να βάλεις πάγο και στις δύο πλευρές του σαγονιού για δέκα λεπτά σε κάθε μάγουλο και θα δεις σημαντική βελτίωση.

Χαλάρωσε

Όπως είπαμε το ακούσιο τρίξιμο των δοντιών συνδέεται κατά κόρον με το στρες, επομένως δώσε στον εαυτό σου όσες περισσότερες χαλαρωτικές στιγμές μπορείς. Από σειρές, ταινίες και μουσική, μέχρι περιπάτους, τρέξιμο και όποιο άλλο χόμπι σκεφτείς θα σου δώσουν μια χείρα βοηθείας στην αντιμετώπιση του τριξίματος των δοντιών.

Πέσε και παίρνε διατάσεις στη γνάθο

Ανοίγουμε το στόμα ενώ κρατάμε αντίσταση με τη γροθιά μας κάτω από το πηγούνι. Στη συνέχεια κλείνουμε το στόμα με τους δείκτες στη μασητική επιφάνεια των πίσω δοντιών. Επαναλαμβάνουμε μες στη μέρα.

Πρόσεχε πώς θα κοιμηθείς

Προσπάθησε να μην κοιμάσαι μπρούμυτα ή στο πλάι με το χέρι στο μάγουλο, γιατί μεγάλο χαΐρι με το τρίξιμο των δοντιών δεν πρόκειται να δεις.

Καλύτερα να μιλάς παρά να μασάς

Αποχαιρέτα τις τσίχλες που ήξερες για ένα διάστημα κι είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δεις μεγάλη βελτίωση στο θεματάκι σου.

Μη στηρίζεις το πηγούνι με το χέρι σου

Αυτή η κίνηση που έχει συνδεθεί με τις ώρες της μεγάλης βαρεμάρας επηρεάζει το τρίξιμο των δοντιών για αυτό καλό θα ήταν να τη σταματήσεις.

Και αν όλα τα παραπάνω αποτύχουν τότε μίλησε με τον οδοντίατρό σου για το ενδεχόμενο να φορέσεις ειδικό μασελάκι, το κόστος ξεκινά από 150€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v