Ποια χρώματα θα κυριαρχήσουν φέτος για άντρες και γυναίκες

Κόκκινα, πορτοκαλί και πράσινα κυριαρχούν δίπλα στις κλασικές χειμωνιάτικες αποχρώσεις του γκρι και του καφέ, κάνοντας ενδιαφέρουσα τη φετινή σαιζόν.

Ποια χρώματα θα κυριαρχήσουν φέτος για άντρες και γυναίκες

Πλάι στα στανταράκια της εποχής, καφέ-μπεζ-γκρίζο, οι σχεδιαστές προτείνουν για το φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2023-24 τολμηρά κόκκινα και ζωηρά πορτοκαλί που σπάνε τη μουντάδα της εποχής και βάζουν χρώμα στη ζωή μας. Πάμε να δούμε τις κυρίαρχες τάσεις στα χρώματα της σαιζόν.

Κόκκινο

Το κόκκινο ήταν πάντα σύμβολο μόδας, συμβολίζοντας το πάθος, την ενέργεια και την τόλμη. Για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023/2024, η χρωματική τάση αντιπροσωπεύεται από το «Fiery Red», μια ζωντανή και έντονη απόχρωση του κόκκινου που αιχμαλωτίζει την προσοχή και μεταφέρει μια έντονη συναισθηματική φόρτιση.

Επιπλέον, η επιλογή FW 2023/2024 της Pantone είναι μια πιο σκούρα αλλά εξαιρετικά λαμπερή απόχρωση του κόκκινου, το «Viva Magenta», Χρώμα της Χρονιάς Pantone 2023, το οποίο ξεχωρίζει για την πιο έντονη και βαθιά απόχρωση.

Φλογερό κόκκινο

Σέξι και αισθησιακό, το Φλογερό Κόκκινο δημιουργεί ενθουσιασμό. Το Fiery Red είναι ιδιαίτερα σαγηνευτικό και αισθησιακό, παρέχοντας μια ισχυρή ενέργεια στα ρούχα. Για παράδειγμα, η Ferragamo πρότεινε γούνινα παλτά και προσαρμοσμένα κοστούμια με έντονο οπτικό αντίκτυπο. Ο David Koma, από την άλλη, επέλεξε να ενισχύσει τον αισθησιασμό του φλογερού κόκκινου, χρησιμοποιώντας το λουλούδι Anthurium για να διακοσμήσει μίνι φορέματα, τοπ και γάντια.

Η Dolce&Gabbana παρουσίασε επίσης μια συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνα που εκφράζει τον αισθησιασμό και εμπνέεται από το φλογερό κόκκινο, με κόκκινα σατέν σουτιέν και κορσέδες σε συνδυασμό με κάλτσες και μακριά γάντια. Η Blumarine, στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου, παρουσίασε μια συλλογή που γιορτάζει τη θηλυκότητα και τη γοητεία, χρησιμοποιώντας το φλογερό κόκκινο ως κυρίαρχο χρώμα.

Viva Magenta

Ισχυρό και εμπνευσμένο, το Viva Magenta είναι ένα κόκκινο κινούμενο σχέδιο που ενθαρρύνει τον πειραματισμό και την αυτοέκφραση. Το Viva Magenta είναι μια κόκκινη απόχρωση με μωβ υποτόνους, που του δίνουν λαμπερή και ζωηρή εμφάνιση. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χρώματα της μόδας για τη χειμερινή σεζόν και μπορεί να βρεθεί σε πολλές συλλογές ρούχων.

Πορτοκαλί

Το πορτοκαλί είναι το χρώμα της μόδας για τη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2023/2024: μια έντονη και σαγηνευτική απόχρωση που θα προσθέσει νότες ζωντάνιας και κομψότητας στην γκαρνταρόμπα μας.

Κόκκινο πορτοκαλί

Το κόκκινο πορτοκαλί είναι ένας λαμπερός πορτοκαλί τόνος που είναι ζωντανός, αυθόρμητος και γεμάτος αυτοπεποίθηση. Αυτή η σαγηνευτική απόχρωση του πορτοκαλί έχει κυριαρχήσει σε πολλές επιδείξεις μόδας και θα είναι δημοφιλής την φετινή σαιζόν.

Το κόκκινο πορτοκαλί είναι τέλειο για τη δημιουργία χειμερινών ενδυμάτων όπως παλτό, μπουφάν, πουλόβερ και φορέματα. Αυτό το χρώμα μπορεί να συνδυαστεί με άλλους ζεστούς τόνους όπως το καφέ και το μπεζ για μια εκλεπτυσμένη και γήινη εμφάνιση ή με πιο ψυχρά χρώματα όπως το γκρι και το μπλε για μια πιο τολμηρή και σαγηνευτική εμφάνιση.

Επιπλέον, το κόκκινο πορτοκαλί είναι ένα ευέλικτο χρώμα που μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικά στυλ, από κομψό έως casual. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία επίσημων ρούχων όπως βραδινά φορέματα ή κοστούμια γραφείου, καθώς και για πιο casual εμφανίσεις όπως μεγάλα πουλόβερ ή χειμωνιάτικα μπουφάν.

Κίτρινο

Το κίτρινο θα είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής της σεζόν. Αυτό το χρώμα, που συνδέεται με τη ζεστασιά και τη ζωντάνια του ήλιου, κερδίζει ολοένα και περισσότερο χώρο στην πασαρέλα, και γίνεται τάση που θα διαρκέσει στο χρόνο. Η απόχρωση του κίτρινου που προτείνει η Pantone για την κρύα εποχή είναι η High Visibility, που χαρακτηρίζεται από έντονη φωτεινότητα. Εκπέμποντας τη ζεστασιά και τη λάμψη του ήλιου, εκφράζει τη χαρά και την καλή διάθεση.

Γαλάζιο

Το μπλε είναι το τέλειο χρώμα για να προσθέσουμε πινελιές φρεσκάδας και γαλήνης στη χειμερινή μας γκαρνταρόμπα. Αυτή η απόχρωση, που θυμίζει ουρανό και θάλασσα, κερδίζει όλο και περισσότερο χώρο στην πασαρέλα. Συγκεκριμένα, το μπλε της ατόλης και το Lacecap Hydrangea είναι οι δημοφιλείς αποχρώσεις του μπλε για τη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2023-2024.

Μπλε Ατόλη

Το Blue Atoll είναι μια έντονη και σαγηνευτική απόχρωση του μπλε που γίνεται πραγματική τάση της μόδας για τη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2023-2024. Αυτό το χρώμα, που θυμίζει τα κρυστάλλινα νερά των εξωτικών νησιών, έχει επιλεγεί από πολλούς σχεδιαστές για τη δημιουργία μοντέρνων ρούχων και αξεσουάρ.

Ανάμεσα στους σχεδιαστές που έχουν χρησιμοποιήσει το μπλε της ατόλης στις συλλογές τους, βρίσκουμε τον Christian Cowan, ο οποίος δημιούργησε ένα φόρεμα με γιακά με έντονο σκίσιμο στο πλάι, ιδανικό για γυναίκες που θέλουν να τολμήσουν με το στυλ τους. Η Gucci, από την άλλη, πρότεινε ένα εκλεπτυσμένο γούνινο παλτό σε μπλε της ατόλης, ιδανικό για επίσημες περιστάσεις. Τέλος, η Alejandra Alonso Rojas δημιούργησε ένα κομμένο φόρεμα σε μπλε ατόλη, ιδανικό για γυναίκες που θέλουν να αναδείξουν τη θηλυκότητά τους με μια νότα κομψότητας και πρωτοτυπίας.

Πράσινο

Τα πράσινα υφάσματα προσθέτουν μια νότα φρεσκάδας και φύσης στη χειμερινή γκαρνταρόμπα. Αυτή η απόχρωση, που προκαλεί την ενέργεια του φυσικού κόσμου, γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στην πασαρέλα χάρη στη διαχρονική κομψότητά της. Συγκεκριμένα, το πράσινο του ελαιόλαδου είναι η trending απόχρωση του πράσινου για τη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2023-2024. Αυτή η έντονη και σαγηνευτική απόχρωση του πράσινου έχει χρησιμοποιηθεί από πολλούς designers για να δημιουργήσει μοντέρνα ρούχα.

Γκρι

Το γκρι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ουδέτερα χρώματα για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2023-2024, κατακτώντας τις πασαρέλες της Νέας Υόρκης, του Παρισιού και του Μιλάνου. Το γκρι Lava Smoke είναι η εκλεπτυσμένη και μοντέρνα απόχρωση για την τρέχουσα σεζόν, ένα βαθύ, αδιαπέραστο γκρι, που θα κάνει θραύση σε αντρικές και γυναικείες γκαρνταρόμπες.

Καφέ

Η ζεστασιά του καφέ δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει από την φετινή χειμερινή μας γκαρνταρόμπα. Συγκεκριμένα, το Fired Brick, ή Πυρωμένο Τούβλο, είναι η trending απόχρωση του καφέ για τη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2023-2024. Πρόκειται για ένα μεγαλόψυχο κοκκινωπό καφέ με φινέτσα και savoir faire. Το είδαμε, μεταξύ άλλων, στις επιδείξεις των Iceberg, Bottega Veneta και Blumarine.

Το Fired Brick είναι μια πολύ ευέλικτη απόχρωση του κοκκινοκαφέ που μπορεί να εκφράσει κομψότητα. Συνδυάζεται εύκολα με αποχρώσεις όπως το μπεζ, το μαύρο ή το λευκό για μια εκλεπτυσμένη και αριστοκρατική εμφάνιση, αλλά και με πιο έντονα χρώματα όπως το μουσταρδί ή το πορτοκαλί για ένα πιο τολμηρό και σαγηνευτικό αποτέλεσμα.

Πηγή: Newtess.com 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v