Για πρώτη φορά θα πληρωθούν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής στις επερχόμενες εκλογές

Αποζημίωση θα λάβουν τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, τόσο στον πρώτο όσο και σε πιθανό δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Για πρώτη φορά θα πληρωθούν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής στις επερχόμενες εκλογές

Για πρώτη φορά θα πληρωθούν φέτος τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών στις δημοτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, αλλά και στον επαναληπτικό γύρο, όπου αυτός υπάρξει.

Συγκεκριμένα, η αποζημίωση που προβλέπεται για κάθε μέλος εφορευτικής επιτροπής είναι 40€ την πρώτη Κυριακή και 30€ τη δεύτερη. Το ποσό είναι ακατάσχετο, αφορολόγητο, και δεν συμψηφίζεται με οφειλές των δικαιούχων προς το ελληνικό δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία από οποιαδήποτε αιτία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης δήλωσε πως ««τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών τα οποία μέχρι πρότινος ήταν άνευ οιασδήποτε αποζημιώσεως τώρα θα λαμβάνουν εκλογική αποζημίωση. Και αυτό σε μεγάλο βαθμό γίνεται γιατί πρώτον υπάρχει η δημοσιονομική δυνατότητα να γίνει, και δεύτερον γιατί έχει παρατηρηθεί πολύ χαμηλή συμμετοχή στις εφορευτικές επιτροπές, με αποτέλεσμα να διεξάγουν τις εκλογές συνήθως ο δικαστικός αντιπρόσωπος με έναν γραμματέα που έχει δίπλα του. Ετούτες οι εκλογές έχουν και αυξημένες απαιτήσεις γιατί είναι πάρα πολλοί υποψήφιοι και πάρα πολλά ψηφοδέλτια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών θα πρέπει να βρίσκονται στο εκλογικό τμήμα που έχουν κληθεί στις 7.00 το πρωί, για να δηλωθούν από τον δικαστικό αντιπρόσωπο και να λάβουν το ποσό.

Δες εδώ αναλυτικά το ΦΕΚ που καθορίζει την αποζημίωση των εφορευτικών επιτροπών. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v