Έχασαν το manual συντήρησης που είχε αφήσει ο Καλατράβα για το ΟΑΚΑ

Τι κι αν ο Σαντιάγκο Καλατράβα είχε αφήσει οδηγίες συντήρησης; Κάπου… παρέπεσαν, μάλλον. Όλα καλά, συμβαίνει.

Έχασαν το manual συντήρησης που είχε αφήσει ο Καλατράβα για το ΟΑΚΑ

Πόσα manual ψυγείων και λοιπόν οικιακών συσκευών έχει τύχει να χαθούν; Πολλά. Κάτι αντίστοιχο συνέβη μάλλον και με κάτι κάαααπως πιο σημαντικό, όπως το εγχειρίδιο συντήρησης της Στέγης Καλατράβα στο ΟΑΚΑ, η οποία όπως φαίνεται δεν περνά και την καλύτερη φάση της.

Θυμίζουμε πως τις τελευταίες ημέρες αναφέρθηκε πρόβλημα στατικότητας στις μεταλλικές κατασκευές του Στεγάστρου και στο Ποδηλατοδρόμιο, το οποίο εντόπισε μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ, με αποτέλεσμα η διοίκηση να αποφασίσει το κλείσιμο του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή On Politics, ο Παναγιώτης Καρύδης, Καθηγητής Αντισεισμικών Κατασκευών, ΕΜΠ, απάντησε στην επισήμανση του Φίλιππου Φιλιππακόπουλου ότι μπορεί να έχει χαθεί το manual, ότι «δεν αποκλείεται τίποτα. Δεν έχει δοθεί μεγάλη σημασία στη συντήρηση. Αντί να είναι τοιχοκολλημένο και να είναι το “άλφα” και το “ωμέγα”, είναι πιθανό να παρέπεσε».

«Εκτιμώ ότι δεν κινδύνευε να πέσει το στέγαστρο», επεσήμανε ο Καθηγητής, αλλά τόνισε πως «θα έπρεπε να υπάρχει πρωτόκολλο συντήρησης. Πρέπει να ελέγχεται το τάνισμα των ελκυστήρων χειμώνα καλοκαίρι».

Με πληροφορίες από Ναυτεμπορική

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v