Πού θα βρω τα πιο οικονομικά ξενόγλωσσα εκπαιδευτικά βιβλία;

Ψάχνεις αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά ή και κινέζικα εκπαιδευτικά βιβλία σε καλές τιμές; Δες τι επιλογές έχεις.

Πού θα βρω τα πιο οικονομικά ξενόγλωσσα εκπαιδευτικά βιβλία;

Τα ξενόγλωσσα εκπαιδευτικά βιβλία αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» για τους γονείς που καλούνται να πληρώσουν ένα σεβαστό ποσό για την αγορά τους, κάθε χρόνο.

Υπάρχει τρόπος να τα βρεις κάπως πιο οικονομικά; Και αν ναι, πώς;

Αρχικά, αν έχει ιστοσελίδα ο εκδοτικός, τότε συνήθως συμφέρει να τα παραγγείλεις από εκεί, καθώς αρκετοί εκδοτικοί προσφέρουν κουπόνια έκπτωσης της τάξης του 10-15% σε διάφορα ξενόγλωσσα εκπαιδευτικά βιβλία.

Για παράδειγμα, οι εκδόσεις Burlington έχουν ένα ωραιότατο e-shop στα ελληνικά με ειδικές τιμές με δωρεάν αποστολή για τρία ή περισσότερα τεμάχια, ενώ στη σελίδα των Εκδόσεων Γρίβα θα βρεις την πλειοψηφία των ξενόγλωσσων βιβλίων με έκπτωση 20%. 

Ειδικές τιμές επίσης προσφέρουν και τα βιβλιοπωλεία Μάλλιαρης, ιδιαίτερα σε πακέτα βιβλίων, ενώ μία αρκετά δημοφιλής διεύθυνση – online και φυσική – για αγορά ξενόγλωσσων εγχειριδίων σε καλές τιμές είναι το Polyglot Books, το οποίο διαθέτει μεγάλη ποικιλία βιβλίων για Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Στην ειδική ενότητα των Προσφορών μάλιστα, θα βρεις ακόμα πιο χαμηλές τιμές σε επιλεγμένα κομμάτια. 

Μεγάλο απόθεμα από ξενόγλωσσα βιβλία διαθέτει και το Ar Shop, με εκπτώσεις της τάξης του 20% σε επιλεγμένα είδη, όπως επίσης και το Book It στο οποίο θα βρεις μεγάλη ποικιλία αγγλικών, γερμανικών, γαλλικών, ισπανικών και κινέζικων εγχειριδίων με έκπτωση 20%. 

Από σελίδες του εξωτερικού, το World of Books διαθέτει μεταχειρισμένα εγχειρίδια σε ακόμα χαμηλότερες τιμές, αλλά σε περιορισμένη διαθεσιμότητα και επιλεγμένους τίτλους, με τα μεταφορικά να ανέρχονται στις 3 λίρες ανά βιβλίο. 

Εξίσου «δυνατό» σε τιμές είναι και το Libristo, το οποίο διαθέτει τεράστια γκάμα εκπαιδευτικών τίτλων για όλες τις γλώσσες, σε αρκετά ανταγωνιστικές τιμές και μεταφορικά περίπου στα 7€. 

Αρκετές σελίδες προσφέρουν ακόμα καλύτερες τιμές αν αγοράσεις κάποιο πακέτο. Για παράδειγμα τα βιβλιοπωλεία Τσιγαρίδας, διαθέτουν πακέτα για βιβλία Αγγλικών και Γαλλικών, με τιμές που ξεκινούν από 20€. 

Καλές τιμές και πολύ μεγάλη ποικιλία θα βρεις και στις πιο κλασσικές διευθύνσεις. Ο Ευριπίδης έχει μεγάλη γκάμα εκδόσεων και γλωσσών, για κάθε τάξη, με ειδικές τιμές που συνήθως παίζουν στα 5-10% κάτω από τις τιμές του εκδότη και δωρεάν παράδοση για παραγγελίες άνω των 30€, το ίδιο και τα Public με κόστος αποστολής 3€ για κάθε παραγγελία.

Σε γενικές γραμμές πάντως, η διακύμανση των τιμών είναι μικρή, και δεδομένου ότι το κόστος για τα ξενόγλωσσα βιβλία έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα, αρκετοί γονείς προτιμούν τη λύση των φροντιστηρίων, τα οποία τους παρέχουν τα βιβλία δωρεάν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v