Τα καλύτερα milkshake της πόλης

Ήρθε η ώρα να γράψουμε το δικό μας ερωτικό γράμμα στο πιο λατρεμένο παγωμένο ρόφημα του σύμπαντος, αράζοντας στις καλύτερες διευθύνσεις της πόλης.

Τα καλύτερα milkshake της πόλης

Κάθε καλοκαίρι μετράμε μπάνια και παγωτά όπως όλοι οι άνθρωποι που σέβονται τον εαυτό τους. Μεταξύ μας ωστόσο καθόλου δεν μας χαλάει ότι το καλοκαιράκι μας αποχαιρέτησε κι έχουμε μπει με τα μπούνια σε φθινοπωρινό mood. Κάπως έτσι τα παγωτά χάνουν λίγο τη δημοφιλία τους κι εμείς βρίσκουμε χώρο και χρόνο για να μιλήσουμε για το παγωμένο ρόφημα που καίει καρδιές και γλυκαίνει ουρανίσκους γουλιά τη γουλιά. Ναι, μιλάμε για το milkshake που κοιτάει αφ’ υψηλού τα υπόλοιπα ροφήματα και για χάρη του βγήκαμε τσάρκα στις πιο λαχταριστές διευθύνσεις της πόλης που φημίζονται για την παγωμένη πραμάτεια τους.

Oggi - Officina Gelato Gusto Italiano

Βουλής 17, Σύνταγμα, τηλ. 210 3246995

Αυθεντική τζελατερία στο κέντρο της πόλης, φημίζεται για το βελούδινο μα και κρεμώδες παγωτό του με τη σούπερ υφή. Οι μύστες παρόλα αυτά ξέρουν ότι πέρα από το παγωτό, το milkshake του είναι τουλάχιστον λαχταριστό κι αξίζει άμεσα της δοκιμής σου. Η σοκολάτα είναι όλα τα λεφτά και την επόμενη φορά που θα βρεθείς προς Oggi μεριά, αξίζει να μπει πολύ ψηλά στη λίστα του. Η τιμή του milkshake στα 5€.

Cookie Spot

Λεωφ. Κηφισίας 129, Αμπελόκηποι, τηλ.: 21 0323 8277

Το Cookie Spot είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα sweet spots του κέντρου, αφού μας γλυκαίνει εδώ και καιρό με τις υπέροχες γλυκολιχουδιές του. Αυτό ωστόσο που θα έπρεπε να γνωρίζεις είναι ότι έχει μια ειδίκευση στα milkshake, προσφέροντας ρευστούς και γλυκόπιοτους πειρασμούς που θα σε ενθουσιάσουν σε διάφορες γεύσεις. Αν μας ρωτάς, το milkshake φυστικοβούτυρο και το red velvet κάνουν δικαιολογημένα χαμό κι αξίζει να τους ρίξεις μια ρουφηξιά. Η τιμή τους ξεκινά από 5€.

I Cake You

Θεμιστοκλέους 42, Εξάρχεια, τηλ.:21 1409 1999

Κάθε γλυκατζής που σέβεται τον εαυτό του και τριγυρνά στα Εξάρχεια έχει κάνει κάποια στιγμή στάση στο I Cake You στη Θεμιστοκλέους για να δοκιμάσει το κάτι τίς του. Κατά βάση γλυκές αλλά και αρκετές αλμυρές λιχουδιές κάνουν πασαρέλα στις βιτρίνες του I Cake You βάζοντας μας εξαιρετικά δύσκολα στην παραγγελία μας. Σε δίλημμα θα μπεις αν θελήσεις να παραγγείλεις και κάποιο από τα υπέροχα milkshake του, όπως το Oreo space (με παγωτό βανίλια, μπισκότο Oreo και σαντιγί) ή το Coffee & Caramel (παγωτό βανίλια, μια δόση εσπρέσο, σος καραμέλας και σαντιγί). Οι τιμές τους στα 5,50€.

Le Greche

Λεωφόρος Μεσογείων 456, Αγία Παρασκευή, τηλ. 210 0101617

Με βάση τις φρεσκότερες και αγνότερες ποιοτικές ελληνικές πρώτες ύλες και με βαθιά γνώση της ιταλικής τέχνης του αληθινού χειροποίητου τζελάτο, το Le Greche φτιάχνει αριστουργηματικό παγωτό που δεν χορταίνεις να τρως και δικαίως φημίζεται για αυτό. Ό,τι βλέπεις στις βιτρίνες του, μπορείς να το πιείς κυριολεκτικά στο ποτήρι, πίνοντας ένα φανταστικοκαταπληκτικό milkshake. Aν δεν ξέρεις τι να διαλέξεις, προτίμησε τη στρατσιατέλα, το γιαούρτι με γκρανόλα, το φυστίκι, τη βανίλια Μαδαγασκάρης, το mascarpone με καραμελωμένα σύκα και την συγκλονιστική σοκολάτα με λεμόνι.

Epik Gelato

Δορυλαίου 2, Πλατεία Μαβίλη, τηλ: 21 0646 4105

Σε αυτή την υπέρ-αγαπημένη τζελατερία πέρα από επικό παγωτό (δοκίμασε παγωτό σύκο με Κατίκι Δομοκού και γλυκό του κουταλιού, αλλά και αμυγδαλωτό με καραμελωμένα αμύγδαλα και ροδόνερο και θα μας θυμηθείς) το Epik φτιάχνει και την δικιά του milkshake εκδοχή, που φέρνει πολύ σε κοκτέιλ παγωτού. Στηρίζουμε την εκδοχή της Pavlova (με sorbet φράουλα, βανίλια, ψημένη μαρέγκα, sauce φράουλας και σαντιγί) και αυτή του Chicago (με σοκολάτα, sauce chocolat, ψημένο αμύγδαλο, σιρόπι βύσσινο και σαντιγί)

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v