Ο Κασσελάκης αποκάλεσε τα κατεχόμενα «κρατίδιο» και έγινε χαμός

«Ας μην ανησυχεί κανείς. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης εξηγώντας το λάθος του να αποκαλέσει τα Κατεχόμενα της Κύπρου «κρατίδιο».

Ο Κασσελάκης αποκάλεσε τα κατεχόμενα «κρατίδιο» και έγινε χαμός

Εξήγηση για το λάθος του να αποκαλέσει τα κατεχόμενα της Κύπρου «κρατίδιο» έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά τον σάλο που προκλήθηκε χτες βράδυ.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφων που του ζήτησαν να σχολιάσει τις δηλώσεις Ερντογάν για την ανεξαρτησία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», ο κ. Κασσελάκης απάντησε ότι είναι «απαράδεκτο να μην απαντάει ο κ. Μητσοτάκης στην πρόκληση του Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βόρειου, του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο».

Λίγες ώρες αργότερα, τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο ίδιος ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ένα βίντεο στο οποίο εξηγεί το ατόπημα.

«Δεν θα με δείτε να κρύβομαι ποτέ. Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρονών. Είμαι πίσω στον τόπο μου, μόνιμα μόλις μερικούς μήνες. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά» είπε συγκεκριμένα.

«Χθες, μέσα στην κούραση και την αϋπνία της περιοδείας, αυτό έπαθα. Βεβαίως είναι ψευδοκράτος. Τα Κατεχόμενα. Η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού. Τα συμφραζόμενα, η διόρθωση που έκανα μέσα στη δήλωση μου και το περιεχόμενο της ομιλίας μου πριν, ήταν όλα ξεκάθαρα.

»Ας μην ανησυχεί κανείς. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης, για μένα. Αλλά για εμένα οι ελληνικές λέξεις έχουν και ελληνικό νόημα μέσα τους. Το πρόβλημα είναι πως ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι πρωθυπουργός 4,5 χρόνια, δεν βρήκε μια λέξη – ούτε καν την έψαξε – απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Εκείνος ζητά αναγνώριση και ο Μητσοτάκης συναντιέται μαζί του και χαμογελά. Τη Δεξιά και την Ακροδεξιά την έχει πληρώσει οδυνηρά η Κύπρος του 1974. Η πατριωτική Σύγχρονη Αριστερά θα είναι εδώ για να αποτρέψει κάθε πιθανότητα πονηρού συμβιβασμού ή συμψηφισμού στα νησιά του Αιγαίου, στον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο και βεβαίως στην Κύπρο».

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v