Κολπάκια για να διαβάζεις το μυαλό των ανθρώπων

Δεν χρειάζεται να παριστάνεις το μέντιουμ για να καταλαβαίνεις τι σκέφτονται οι άλλοι γύρω σου, αρκεί να διαβάσεις το παρακάτω άρθρο.

Κολπάκια για να διαβάζεις το μυαλό των ανθρώπων

Έλα πες την αλήθεια, αν έβρισκες ποτέ το λυχνάρι που έκανε διάσημο τον Αλαντίν μια από τις ευχές που θα ζήταγες από το τζίνι να σου πραγματοποιήσει θα ήταν να μπορείς να διαβάζεις το μυαλό των γύρω σου. Δεν χρειάζεται ωστόσο να περιμένεις το τζίνι να κάνει το θαύμα του, μιας και αν είσαι αρκετά παρατηρητικ@ τότε μπορείς να καταλάβεις σχετικά εύκολα τι κρύβουν στο μυαλουδάκι τους οι γύρω σου. Αν δεν ξέρεις πώς και τι, μην χωλοσκάς καθώς εμείς είμαστε εδώ για να σου απλώσουμε μια χερούκλα βοηθείας και να σου εξηγήσουμε τα καθέκαστα.

Τα μάτια λένε πάντα την αλήθεια

«The eyes chico, they never lie» είχε πει ο τεράστιος Αλ Πατσίνο στον Σημαδεμένο του Μπράιαν Ντε Πάλμα κι ένα δίκιο το είχε. Αν παρατηρήσεις λοιπόν ματάκια που «φεύγουν» προς τα πάνω και δεξιά μαρτυρούν ψέμα –εκείνη την ώρα δουλεύει το αριστερό τμήμα του εγκεφάλου, που σχετίζεται με την φαντασία. Αν πάλι το βλέμμα κάποιου στρέφεται προς τα κάτω και αριστερά σημαίνει ότι αυτός που σου μιλάει προσπαθεί να θυμηθεί κάτι ή να συγκεντρώσει τις σκέψεις του.

Η αναπνοή κρύβει την αλήθεια

Αν κάποιος αναπνέει από την βάση της σπονδυλικής τους στήλης, σημαίνει ότι είναι ήρεμος. Αντιθέτως αν η αναπνοή του είναι ρηχή, είναι σφιγμένος. Σε περίπτωση που η αναπνοή είναι ασταθής, τότε υποδηλώνεται ότι το άτομο είναι νευρικό, ενώ αντίστοιχα αν ο ρυθμός της αναπνοής του είναι ήρεμος, τότε έχει βρει μια κάποια γαλήνη.

Η συμμετρία του προσώπου λέει πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις

Όπως φαίνεται στο παραπάνω σκίτσο, οι εκφράσεις του προσώπου που δεν «συμφωνούν» μεταξύ των δύο πλευρών –μισό χαμόγελο, ας πούμε– μαρτυρούν επίσης προσποίηση, ή στην καλύτερη περίπτωση προσπάθεια να φανεί ο άλλος ευγενικός απέναντί σου, ενώ στην πραγματικότητα βαριέται του θανατά.

Προς τα πού κοιτάνε οι παλάμες;

Δες τις παραπάνω φωτογραφίες: Τα χέρια που είναι στραμμένα προς τα πάνω δείχνουν άνθρωπο που κάτι προτείνει, ή κάτι ζητάει, ενώ αυτά που είναι στραμμένα προς τα πάνω μαρτυρούν απαίτηση, ή ακόμα και εντολή. Το παράξενο είναι πως σε ένα υποσυνείδητο επίπεδο, αυτό θα το αναγνώριζες και χωρίς να σου το περιγράψουμε.

Ερμήνευσε τον τόνο της φωνής

Αν ο τόνος της φωνής είναι αργός και ήρεμος τότε η προσωπικότητα αυτού που βρίσκεται απέναντί σου είναι ήρεμη. Αν πάλι ο τόνος είναι γρήγορος με συχνές διακοπές τότε υποδεικνύει ότι το άτομο με το οποίο συνδιαλέγεσαι είναι νευρικό και δεν αποκλείεται σύντομα να έχει μια συναισθηματική έκρηξη.

Πέρασε χρόνο μαζί τους και παρατήρησε τη συμπεριφορά τους

Δώσε λίγο χρόνο όταν γνωριστείς με κάποιον κι άρχισε να παρατηρείς τη συμπεριφορά του ανάλογα με τις περιστάσεις και τις καταστάσεις που συμβαίνουν γύρω του. Αν έχεις οξυμένη την παρατηρητικότητα τότε θα σου είναι αρκετά εύκολο να διαβάζεις τις επόμενες κινήσεις του σαν σωστός mindreader.

Πάρε τις αποστάσεις σου

παρατήρησε σε τι απόσταση βρίσκεται ο συνομιλητής σου, για να ξέρεις πόσο κοντά σου νιώθει, ή κάνε το εξής απλό πείραμα: Αν βρίσκεστε απέναντι σε ένα τραπέζι, σκύψε ελαφρώς προς το μέρος του/της. Αν κάνει το ίδιο είσαι σε πολύ καλό δρόμο, αν δεν αλλάξει θέση μπορεί να μην τρελαίνεται, ή μπορεί να μην θέλει να το δείξει. Αν τραβηχτεί ασυναίσθητα λίγο προς τα πίσω, ήρθε η ώρα να τα μαζέψεις και να φύγεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v