Το υδρογόνο θα κινήσει τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι

Η Toyota θα διαθέσει 500 Mirai με κυψέλες καυσίμου στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι 2024.

Το υδρογόνο θα κινήσει τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι

Η Toyota, εξασφάλισε την χορήγηση 500 αυτοκινήτων από την γκάμα του μοντέλου Mirai με κυψέλες καυσίμου για τον επίσημο στόλο που θα καλύψει τις ανάγκες μετακίνησης στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι 2024.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου έχει κοινό στόχο με το Παρίσι να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 50% σε σύγκριση με τα προηγούμενες διοργανώσεις, με την παροχή ενός στόλου 100% ηλεκτροκίνητων επιβατικών αυτοκινήτων

Ως παγκόσμιος εταίρος και χορηγός των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, η Toyota έχει δεσμευτεί να παρέχει λύσεις βιώσιμης κινητικότητας για να βοηθήσει στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς ανθρακούχες εκπομπές και χωρίς αποκλεισμούς. Ενόψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι, η πιο δημοφιλής μάρκα αυτοκινήτων ανακοίνωσε την προμήθεια 500 οχημάτων κυψελών καυσίμου Mirai ως μέρος του επίσημου στόλου της για αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός.

«Το 2018, ο Akio Toyoda ανακοίνωσε μια σημαντική καμπή για τον Όμιλο Toyota: να μετατρέψει την εταιρεία από κατασκευαστή αυτοκινήτων σε εταιρεία κινητικότητας. Με αυτή τη νέα κατεύθυνση, στόχος είναι να υπερβούμε τα όρια του κλάδου μας χτίζοντας μια καλύτερη κοινωνία, βασισμένη στην ουδετερότητα του άνθρακα, Frank Marotte, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Γαλλίας.»

Oυδετερότητα του άνθρακα

Στο στόχο της να επιτύχει την ουδετερότητα του άνθρακα, η κολοσσιαία εταιρεία πιστεύει σε μια προσέγγιση πολλαπλών διαδρομών στην κινητικότητα μέσω μιας ποικιλίας ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία, ηλεκτρικών οχημάτων κυψελών καυσίμου, πλήρως υβριδικά οχημάτα και plug-in υβριδικά οχήματα. Με αυτόν τον τρόπο, οι οδηγοί σε όλο τον κόσμο μπορούν να επωφεληθούν έχοντας πρόσβαση σε μια σειρά από οχήματα μηδενικών και χαμηλών εκπομπών ρύπων που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες τους.

Το Toyota Mirai αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της δέσμευσης της εταιρείας να προσφέρει οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων. Αυτό το σεντάν που τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια από κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής κινητικότητας με την άνεση, την αυτονομία και την ταχεία επαναφόρτιση, καταδεικνύει την αποφασιστικότητα της μάρκας να απελευθερώσει τον άνθρακα.

Aνανεώσιμες πηγές

Ο στόλος της Toyota Mirai θα ανεφοδιαστεί με υδρογόνο από ανανεώσιμες πηγές που παρέχονται από την Air Liquide, Επίσημο Υποστηρικτής Υδρογόνου των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι.

«Στο Παρίσι 2024, η Toyota ετοιμάζεται να δείξει τις καινοτόμες ικανότητές της στην ανάπτυξη λύσεων κινητικότητας με υδρογόνο: αυτή η δέσμευση, μαζί με άλλα προϊόντα, θα επιδειχθεί μέσω του Mirai. Έχουμε μια κοινή φιλοδοξία με την Οργανωτική Επιτροπή του Παρισιού 2024: να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των Αγώνων μέσω ενός 100% ηλεκτροκίνητου στόλου επιβατικών αυτοκινήτων, Cédric Borremans, Επικεφαλής του Ολυμπιακού και Παραολυμπιακού Τμήματος της Toyota Motor Europe.»

«Η διοργάνωση υποδειγματικών και πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνων Αγώνων είναι ένας από τους στόχους που έχουμε θέσει με το Παρίσι 2024. Χαιρόμαστε που η Toyota, παγκόσμιος συνεργάτης του Παρισιού 2024, μας βοηθά να κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση με τα οχήματα με κυψέλες καυσίμου Mirai που θα είναι μέρος του επίσημου στόλου των Αγώνων. Ευχαριστούμε την Toyota για τη δέσμευσή της μαζί μας! Tony Estanguet, Πρόεδρος των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι.»

Bιώσιμη κινητικότητα

Η Toyota πιστεύει ότι όταν οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να κινούνται, όλα είναι δυνατά. Στην επιδίωξη της «Κινητικότητας για Όλους», η εταιρεία στοχεύει να δημιουργήσει ασφαλέστερη, πιο συνδεδεμένη, χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμη κινητικότητα για να επιτύχει την αποστολή της να παράγει «Ευτυχία για Όλους». Στην Ευρώπη, η TME λάνσαρε το εμπορικό σήμα KINTO mobility, το οποίο προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες κινητικότητας σε 14 χώρες και αυξάνει τις πωλήσεις προϊόντων κυψελών καυσίμου μηδενικών εκπομπών από επιχείρηση σε επιχείρηση και τεχνική υποστήριξη. Συμβάλλοντας στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, η εταιρεία εργάζεται για την επίτευξη ουδετερότητας εκπομπών άνθρακα σε ολόκληρη την επιχείρησή της σε όλη την Ευρώπη. Ιστορικός ηγέτης στη μείωση του CO2 στην Ευρώπη, η TME στοχεύει να επιτύχει 100% μείωση CO2 σε όλα τα νέα οχήματα στη Δυτική Ευρώπη έως το 2035 και θα συνεχίσει να προσφέρει μια πλήρη γκάμα ηλεκτροκίνητων κινητήρων σε πελάτες σε όλη την περιοχή με το υβριδικό της.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v