Νέα και ωραία μπαρ και εστιατόρια σε Εξάρχεια και Κυψέλη

Και μπαράκια και café, και taproom και νεοκαφενεία, και ένα ιστορικό νεοκλασικό που ξαναζεί νέες δόξες. Πού θα πρωτοπάς δεν ξέρουμε.

Νέα και ωραία μπαρ και εστιατόρια σε Εξάρχεια και Κυψέλη

Όσο εσύ αρμένιζες στα νησιά, οι δύο πιο κουλ γειτονιές της πόλης αποκτούσαν το ένα καινούριο στέκι μετά το άλλο. Και κάπως έτσι γυρίσαμε από διακοπές και δεν ξέρουμε πού να πρωτοπάμε. Κράτα σημειώσεις, αυτά είναι τα νέα μπαρ, café, καφενεία και φαγάδικα σε Εξάρχεια και Κυψέλη που θα τα βλέπεις παντού φέτος τον χειμώνα.

Στέπα
Ασκληπιού 61, Εξάρχεια, τηλ: 2103625552

Σου την συστήσαμε πριν από λίγες μέρες, αλλά επανάληψη μήτηρ μαθήσεως: Η Στέπα, που λες, είναι το νέο εξαρχειώτικο στέκι για το οποίο μιλά τελευταία όλος ο κόσμος. Και όχι άδικα. Είναι μπαρ, είναι και εστιατόριο, ανοίγει από το πρωί για καφέ και brunch, είναι σούπερ κουλ και πανέμορφη και παίζει μουσικάρες. Απλώνει τραπεζάκια στον πεζόδρομο δίπλα της, και στο ατμοσφαιρικό πλην ευάερο εσωτερικό της, και τα φορτώνει με φοβερά και τρομερά κοκτέιλ που ξεκινούν από μόλις 7,50€. Δοκίμασε, ας πούμε, το Screamy Hairy Armadillo, με μαστίχα, λικέρ πράσινο μήλο, τζίντζερ και λεμόνι, ή το Jerboa the hopping rodent, με τζιν, βερίκοκο, γιασεμί και prosecco. Αν πεινάσεις, ο κατάλογος περιλαμβάνει… τα πάντα, από φανταστικά κεφτεδάκια σχάρας μέχρι σεβίτσε λαυράκι και από smash burgers μέχρι ριγκατόνι με ραγού.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ΣΤΕΠΑ (@stepa_athens)

Καφενείο Αλλιώς
Κερκύρας 17-19, Κυψέλη, τηλ: 695 511 3063

Αν δεν άνοιγε στην Κυψέλη ένας παραδοσιακός καφενές της γειτονιάς, πού θα άνοιγε, όχι πες. Το Αλλιώς έχει όλα τα φόντα για να γίνει το νέο αγαπημένο στέκι σου φέτος το φθινόπωρο: Ρετρό ατμόσφαιρα, πεντανόστιμα μεζεδάκια, σούπερ χαμηλές τιμές. Δοκίμασε μελιτζάνα ψητή, τυροκαυτερή, φάβα με λουκάνικο, μπουγιουρντί με αυγά, σαγανάκι, ντολμαδάκια, κλέφτικο και κοκκινιστά κεφτεδάκια, τα οποία μπορείς να πάρεις σκέτα ή συνοδεία ζυμαρικών με τυράκι. Μπόνους, το εξαιρετικό σκορδόψωμο, με τυρί κρέμα. Νοστιμότατα και τα γλυκά του – βλέπε μπακλαβάς, ενώ στα αλκοόλια, πέρα από κρασί θα βρεις ούζο και τσίπουρο από την Πάτρα και ωραιότατη κρητική ρακή. Για ένα τσιμπολόγημα με κρασάκι η μπίρα, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 12-15€ το άτομο.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @allios.kafeneio

Padre
Στουρνάρη 17α, Εξάρχεια, Τ/ 211-2109.095

Έλειπε ένα taproom από τα Εξάρχεια, είναι γεγονός. Δε λείπει όμως πια. Από φέτος το καλοκαίρι πιάνουμε… σκαμπό στους μεγάλους παρεΐστικους πάγκους του Padre, και δοκιμάζουμε φρέσκιες, άγνωστες αλλά και γνωστές αγαπημένες μπύρες από μικροζυθοποιίες από όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Στις επιλογές περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η Ψυχή του Πάρτι, η Insomnia της Noctua, ή IPA Kinky by Paragon, η Dr. Haze της Strange Brew και πολλές, πολλές ακόμα. Εννοείται ότι θα βρεις επιλογές, εκτός από τις βρύσες, και σε μπουκάλι ή κουτάκι. Αν έρθεις πεινασμένος/η… φαγητό δεν έχει, αλλά ακριβώς απέναντι βρίσκονται το αγαπημένο Talking Breads και τα θρυλικά του μπέργκερ.

Το Μπαρ
Μαυρομιχάλη 111, Εξάρχεια, τηλ.: 2103600222

Ναι, είναι ένα μπαρ που λέγεται «Το Μπαρ», για να λες στους φίλους σου «πάμε στο μπαρ» και να συνεννοείστε σαν μυστικοί πράκτορες. Πέρα από αυτό, το Μπαρ δεν είναι καινούριο, έκλεισε φέτος το καλοκαίρι έναν χρόνο ζωής, είναι όμως καινούρια η αυλή του, που άνοιξε πριν από λίγες μέρες, και γι’ αυτήν κερδίζει πανηγυρικά μια θέση στη λίστα μας. Είναι μια αυλή κουκλίστικη, που ισορροπεί λίγο από νησιώτικα vibes με τα χτιστά πεζούλια της και λίγο από αστική ατμόσφαιρα των παλιών Εξαρχείων. Εδώ θα πιείς μπύρες από μικροζυθοποιίες και καταπληκτικά κοκτέιλ σαν τη Maimou, με ρούμι, passion fruit, καρύδα, λάιμ, βανίλια και bitters. Για το τσιμπολόγημα, παίζει και μια ωραιότατη ποικιλία τυριών-αλλαντικών. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 9€, πολλά δε από αυτά βγαίνουν και σε παραλλαγή mocktail, χωρίς αλκοόλ δηλαδή, στα 6,50€.

Λογιότατος
Δροσοπούλου 70, Κυψέλη, τηλ. 210 8219005

Οι παλιοί Κυψελιώτες θα χαρούν (μπορεί και λίγο να συγκινηθούν) να μάθουν ότι η αλλοτινή Ύρια, στη γωνία Θήρας και Δροσοπούλου, ζει μια δεύτερη ζωή πλέον ως Λογιότατος στο πανέμορφο νεοκλασικό του 1922, με την γλυκύτατη αυλίτσα. «Μουσικές και πνεύματα» υπόσχεται η ταμπέλα του… και εκπληρώνει την υπόσχεσή της με το παραπάνω. Εδώ θα ακούσεις από Χαρούλα και Μητροπάνο μέχρι Beatles και Ματούλα Ζαμάνη, ενώ πίνεις φανταστικά signature cocktail αλλά και κλασικά άψογα εκτελεσμένα (από 9€) και τσιμπολογάς σούπερ δημιουργικά finger food, δροσερές σαλάτες και τραγανή pinsa.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by logiotatos (@logiotatos.thebar)

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v