Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτος ο Κασσελάκης με 45,47%, αιχμές από Αχτσιόγλου

Ο Στέφανος Κασσελάκης επικράτησε στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, με δεύτερη την Έφη Αχτσιόγλου.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτος ο Κασσελάκης με 45,47%, αιχμές από Αχτσιόγλου

Μεγάλη νίκη κατέγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης, περνώντας μπροστά από την Έφη Αχτσιόγλου κατά εννέα μονάδες.

Η τελική αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο θα γίνει την επόμενη Κυριακή, στον δεύτερο γύρο.

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως στο 90,1% των εκλογικών τμημάτων, έλαβαν:

Στέφανος Κασσελάκης: 45,47% (51.615 ψήφους)

Έφη Αχτσιόγλου: 36,21% (41.098 ψήφοι)

Νίκος Παππάς: 8,6% (9.804 ψήφοι)

Ευκλείδης Τσακαλώτος: 8,4% (9.533 ψήφοι)

Στέφανος Τζουμάκας: 1,28% (1.457 ψήφοι)

«Ήταν μια απρόσμενα μεγάλη προσέλευση που σηματοδοτεί το πρώτο βήμα ώστε η χώρα να έχει προοδευτική κυβέρνηση σύντομα», ανέφερε στη δήλωσή του στην Κουμουνδούρου ο νικητής του πρώτου γύρου.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Όπου είχα πάει την πρώτη εβδομάδα ο κόσμος μου έλεγε "να αντέξεις", λόγω των επιθέσεων που δεχόμουν, τη δεύτερη και την τρίτη εβδομάδα μου έλεγαν "είσαι η ελπίδα μας". Θέλω να τους πω ότι η ελπίδα είμαστε όλοι μαζί, όχι μόνος μου, και για να γίνει η ελπίδα πράξη να επιστρέψουμε την επόμενη Κυριακή στις κάλπες, να κερδίσουμε και να αντιμετωπίσουμε την κυβέρνηση που δεν εκπροσωπεί την ιστορία του τόπου».

Ο κ. Κασσελάκης ξεκίνησε τη δήλωσή του εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για τις απώλειες στη Λιβύη. «Η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των ανθρώπων αυτών. Αυτοί είναι οι ήρωες της κοινωνίας». Ακολούθως ευχαρίστησε «από καρδιάς όλους του εθελοντές, όχι μόνο εκείνους που δούλεψαν για τη δική μου καμπάνια αλλά και τη διαδικασία των εκλογών».

«Σήμερα είναι μεγάλη βραδιά για την παράταξη, 146.000 πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για ενδυνάμωση της παράταξης», δήλωσε η Εφη Αχτσιόγλου. «Σας καλώ να προσέλθετε στις κάλπες την επόμενη Κυριακή. Θα καθορίσει αν θα δώσουμε τους αγώνες με πραγματικούς όρους, με όρους σοβαρότητας, εμπειρίας και ευθύνης» δήλωσε αφήνοντας έτσι σαφείς αιχμές κατά του αντιπάλου της.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων. Θέλουμε να νικήσουμε το καθεστώς της Δεξιάς», συμπλήρωσε.

«Η παράταξη μας βγαίνει πιο δυνατή από αυτή τη διαδικασία. Είναι μια απόδειξη ότι πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτατα στον μετασχηματισμό του κόμματος μας σε μια αριστερή προοδευτική δημοκρατική παράταξη», τόνισε ο Νίκος Παππάς σε δηλώσεις του στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στην Κουμουνδούρου.

Συνεχάρη όλο τον κόσμο «που εργάστηκε ακούραστα για να γίνει άψογα αυτή η μεγάλη δημοκρατική γιορτή» και ευχαρίστησε όλους και όλες που στήριξαν την υποψηφιότητά του.

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι «σε κάθε περίπτωση, όπως παλιά, όπως και τώρα, όπως και πάντα, θα αγωνίζομαι για την ενότητα της παράταξης, για να γίνει πιο δυνατή και θα συνεχίσω με κάθε ικμάδα των δυνάμεων μου να υπερασπίζομαι όσα με καθαρότητα παρουσίασα στην προεκλογική αυτή περίοδο».

Είπε ότι «από αύριο όλοι οι συνυποψήφιοι -που τους ευχαριστώ για το υψηλό επίπεδο ήθους και ποιότητας του διαλόγου κατά την προεκλογική περίοδο- έχουμε υποχρέωση, από όποια θέση μας έταξε ο λαός του ΣΥΡΙΖΑ, ο προοδευτικός κόσμος, να υπηρετήσουμε την ανάγκη για μια μεγάλη προοδευτική αλλαγή, να υπηρετήσουμε την παράταξη της νίκης».

Αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα ποιον θα στηρίξει την επόμενη Κυριακή.

Με πληροφορίες από Euro2day

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v