Θρήνος με 5 Έλληνες νεκρούς σε τροχαίο στη Λιβύη

Πέντε νεκροί ήταν ο τραγικός απολογισμός της φονικής σύγκρουσης του λεωφορείου της ελληνικής αποστολής με φορτηγό στον δρόμο προς την Ντέρνα της Λιβύης.

Θρήνος με 5 Έλληνες νεκρούς σε τροχαίο στη Λιβύη

Αδιανόητο αυτό που συνέβη με μέλη της ελληνικής αποστολής που στάλθηκε για να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λιβύη λόγων των πλημμυρών που άφησαν πίσω τους χιλιάδες νεκρούς.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, πέντε είναι οι νεκροί (τρεις στρατιωτικοί και δύο διερμηνείς) από τη μετωπική σύγκρουση του λεωφορείου της ελληνικής αποστολής με φορτηγό στον δρόμο προς την Ντέρνα.

Περίπου στις 7 το πρωί έφτασε στην Ελευσίνα το C-130 με 14 Έλληνες που επαναπατρίστηκαν ενώ ένα μεταφορικό C27 μεταφέρει τις σορούς των πέντε. Όσον αφορά τους τραυματίες, κάποιοι σοβαρά, έχουν μεταφερθεί σε στρατιωτικά νοσοκομεία.

Πολύ σύντομα πρόκειται να υπάρξουν ανακοινώσεις για την κατάσταση των τραυματιών, ενώ παραμένουν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το σοκαριστικό τροχαίο. Υπενθυμίζεται ότι το ΓΕΕΘΑ μιλούσε αρχικά για ελαφρά τραυματίες και μόνο μετά την αποκάλυψη από ξένα ΜΜΕ ότι υπάρχουν νεκροί, επανήλθε με νέα ανακοίνωση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης μίλησε στο ΣΚΑΙ για το συμβάν δηλώνοντας ότι «οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα τρομερό αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να το πούμε εμείς με βεβαιότητα. Τι συνέβη, τι δε συνέβη ούτε μπορώ εγώ να σας πω πριν γίνει η σχετική έρευνα, πριν δοθούν οι αρμόδιες επίσημες απαντήσεις από το υπουργείο Αμυνας. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι θα γίνει άμεση διερεύνηση των αιτιών και βέβαια του οδηγού. Τι συνέβη, ποια είναι η ευθύνη που οι άνθρωποι αυτοί δεν γύρισαν στην πατρίδα μας μετά από την ανθρωπιστική βοήθεια για την οποία συνέτρεξαν».

Παράλληλα συντετριμμένος εμφανίστηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας  τονίζοντας ότι: «Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για τον θάνατο των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, συμμετέχοντας στην αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη. H απώλεια της ζωής τους σε δυστύχημα, κατά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, μαζί με μέλη αποστολών από άλλα κράτη, προκαλεί απέραντη θλίψη στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Τη βαθύτατη οδύνη μου εκφράζω επίσης για την απώλεια της ζωής των δύο πολιτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην ίδια αποστολή. Οι σκέψεις μας αυτή την ώρα είναι στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος, στις οποίες απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια, όπως και στους τραυματίες, στους οποίους απευθύνουμε ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Με απόφασή μου, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των στελεχών τους, κατά την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη».

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v