Δωρεάν χόμπυ για να ξεκινήσεις άμεσα

Αν θες να μπει καλά η σεζόν και να ξεκινήσεις επιτέλους ένα χόμπυ χωρίς να μπεις σε έξοδα, είμαστε μάλλον οι άνθρωποί σου.

Δωρεάν χόμπυ για να ξεκινήσεις άμεσα

Ο Σεπτέμβρης ήρθε κι έφερε απλήρωτους μαζεμένους λογαριασμούς, μπόλικες υποχρεώσεις μαζί με υποσχέσεις για νέα ξεκινήματα, αφού η σεζόν τώρα αρχινά. Αν ψάχνεις λοιπόν την κατάλληλη εποχή για να ξεκινήσεις επιτέλους ένα χόμπυ, μάλλον τη βρήκες και καλό είναι να βιαστείς γιατί –μεταξύ μας- αν το αναβάλλεις και πάλι, θα σε σιχτιρίσουν φίλοι και γνωστοί και θα έχουν και δίκιο. Επειδή οι οικονομικοί καιροί που διανύουμε ωστόσο δεν είναι ανθηροί, κάναμε εξ ονόματός σου τις απαραίτητες ψακτικές και βρήκαμε δωρεάν χόμπυ για την πάρτη σου και μόνο.

Διάβαζε και μη σε μέλλει

Κάθε χρόνο βάζεις στόχο να διαβάζεις 20 βιβλία και καταλήγεις σε 2 κι αυτά με το ζόρι; Οι λέσχες ανάγνωσης είναι η λύση στο πρόβλημα σου, αφού και θα διαβάσεις μπόλικα βιβλιαράκια και θα κοινωνικοποιηθείς περαιτέρω γνωρίζοντας κόσμο κι αποκτώντας και φίλους άμα λάχει, χωρίς να χαλάσεις ευρώ. Εμείς σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα αυτή του βιβλιοπωλείου Booktalks στο Παλαιό Φάληρο, που κάνει δύο συναντήσεις τον μήνα, μία στον χώρο του café-βιβλιοπωλείου τους και μία online μέσω Zoom (το βιβλίο που συζητιέται είναι το ίδιο και στις δύο, ένα τον μήνα δηλαδή). Τώρα τελευταία έχει προστεθεί και μία τρίτη συνάντηση τον μήνα, για ελληνικό βιβλίο παρουσία του συγγραφέα, πάντα Σάββατο και μόνο διά ζώσης.

Φωτογράφε τράβα μια δωρεάν φωτογραφία

Είχες πάντα μια έμφυτη κλίση στη φωτογραφία, αλλά έχεις μείνει μόνο να μαζεύεις κανένα ριάξιο στο Instagram; Θες να εξελίξεις το ταλέντο σου και δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις. Μην άγχεσαι και μην βάλεις το χέρι στην τσέπη προκαταβολικά. Αποκλειστικά για τους φίλους και τα μέλη του Fotoart και του SeminariaFotografias.gr διοργανώνονται δωρεάν σεμινάρια φωτογραφίας καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Τα δωρεάν σεμινάρια φωτογραφίας ξεκίνησαν το 2012 στην έδρα του fotoart στο Περιστέρι, ωστόσο από το 2020 κι έπειτα γίνονται αποκλειστικά εξ αποστάσεως μέσω ίντερνετ. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τρέξε, τρέξε μικρούλι

Φόρα τα αθλητικά παπουτσάκια σου, κάνε τις διατάσεις σου πριν ξεκινήσεις κι όπου φύγει, φύγει. Ντάξει μην τα παίρνεις κι όλα τοις μετρητοίς ωστόσο, μπορείς να εκμεταλλευτείς τα πάρκα, τα άλση, τα γηπεδάκια αλλά και τους ποδηλατόδρομους που υπάρχουν γύρω σου και να του δώσεις να κατάλαβεις.

Τι θα φυτέψουμε σήμερα;

Είναι από τα πιο διαδεδομένα αγχολυτικά χόμπι. Πέρα από το δημιουργικό και ψυχοθεραπευτικό της χαρακτήρα, η κηπουρική απαιτεί ελάχιστη επένδυση και προσφέρει μέγιστη ψυχαγωγία. Με λίγα ευρώ μπορείς να πάρεις πακετάκια σπόρων – εφ΄ όσον έχεις γλάστρες που δεν χρησιμοποιείς – και εντός μερικών ημερών να έχεις ήδη τα πρώτα αποτελέσματα. Για περισσότερες οδηγίες δες εδώ.

Το Skillshare το ήξερες;

Το Skillshare είναι μία πλατφόρμα, που όπως προδίδει το όνομά της, υπάρχει για να μοιράζεται κανείς τις δεξιότητές του. Εκεί, που λες υπάρχουν άνθρωποι μοιράζονται online courses, στα οποία διδάσκουν αρκετά δημιουργικά πργματάκια. Αν κάνεις ένα γρήγορο search θα βρεις πολλά κι ενδιαφέροντα. Αν σε ενδιαφέρει η κεραμεική για παράδειγμα τότε μπορείς κάλλιστα να παρακολουθήσεις μαθήματα για να βελτιώσεις την τεχνική σου και να μάθεις τα βασικά. Τσέκαρε εδώ

Σκάσε και κολύμπα

Ο Σεπτέμβρης έχει ιδανικές θερμοκρασίες για κολύμπι για αυτό φρόντισε να βάλεις τις βάσεις προκειμένου να κολυμπάς όλο τον χρόνο. Τα οφέλη που θα δεις πολλά, χωρίς να χρειαστείς να ξοδέψεις μήτε ένα ευρώ, αφού όσο ο καιρός κρυώνει οι παραλίες αδειάζουν και περιμένουν εσένα και το κολυμβηταρένιο σου κορμί.

Πιάσε το πινέλο

Δεν χρειάζεται να είσαι ο Ντεγκά, ούτε να έχεις μια περιουσία σε πρώτες ύλες για να ξεκινήσεις τις ζωγραφιές. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πάρεις ένα μολύβι – και από εκεί μπορούν να ξεκινήσουν όλα. Και σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για μια πρώτης τάξης ψυχοθεραπεία. Εν ολίγοις και χόμπι, και οικονομικό και αγχολυτικό. Μια χαρά. Αν θες να το πας πιο επαγγελματικά δεν έχεις παρά να τσεκάρεις τα δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής που διοργανώνουν πολλοί δήμοι όπως αυτός του Αιγάλεω ή αντίστοιχα στο drewspace αν προτιμάς την οnline εκμάθηση

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v