Βορίδης για Daniel: «Ναι, ήμασταν έτοιμοι ως πολιτεία»

Ο υπουργός Επικρατείας υπεραμύνθηκε του κρατικού μηχανισμού σχετικά με την αντιμετώπιση των πλημμυρών που έπληξαν τη Θεσσαλία.

Βορίδης για Daniel: «Ναι, ήμασταν έτοιμοι ως πολιτεία»

Παρά την αλόγιστη καταστροφή που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης σε συνέντευξή του στον Ant1, δήλωσε ότι η πολιτεία ήταν έτοιμη για αυτό που συνέβη.

Με αφορμή σχετικό ρεπορτάζ του σταθμού που αποκάλυψε πως δέκα κάτοικοι του Βλοχού Καρδίτσας ζουν δίπλα στο νεκροταφείο, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «θα το δούμε αμέσως», προσθέτοντας ότι: «Η γενικότερη εικόνα που έχω είναι ότι όποιος έχει ζητήσει να μετακινηθεί, (έχει ζητήσει) να του βρεθεί κατάλυμα να μείνει, αυτά έχουν τακτοποιηθεί».

Όταν ρωτήθηκε για το αν η πολιτεία ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει όχι τον Daniel, αλλά μια κακοκαιρία μεγέθους Ιανού, ο υπουργός δήλωσε: «Ναι ήμασταν, δεν θα είχαμε αυτές τις καταστροφές». Λόγω των μέτρων που είχαν ληφθεί, «η Καρδίτσα επλήγη λιγότερο», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο κ. Βορίδης ρωτήθηκε εάν η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει υποψηφίους στη Θεσσαλία, οι οποίοι ελέγχονται από τη δικαιοσύνη απαντώντας ότι άλλο πράγμα η εισαγγελική παραγγελία και άλλο η κατηγορία.

Αναφορικά με τις λεγόμενες «κίτρινες κάρτες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα, ο Μ. Βορίδης τόνισε πως: «μας εγκαλούσαν όχι για απουσία αντιπλημμυρικών έργων αλλά για μια καθυστέρηση επικαιροποίησης σχεδίων. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v