Συμπτώματα που μπορεί να μοιάζουν επικίνδυνα αλλά δεν είναι

Εμφανίζεις κάποια «ύποπτα» συμπτώματα που σε γεμίζουν τρόμο κι ανασφάλεια; Μην ανησυχείς, μερικές φορές τα φαινόμενα απατούν.

Συμπτώματα που μπορεί να μοιάζουν επικίνδυνα αλλά δεν είναι

Ζούμε σε δύσκολους καιρούς είναι η αλήθεια. Η καθημερινότητα τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και δεν είναι λίγες οι φορές που μας προσπερνά γεμίζοντάς μας με έξτρα άγχος για να προλάβουμε να φτάσουμε στην πηγή και να πιούμε νερό. Κάπως έτσι και το σώμα μας αντιδρά κι εμφανίζει ύποπτα συμπτώματα που αν μη τι άλλο προκαλούν ανησυχία. Ειδικά αυτή την εποχή που μόνο ένα κλικ είναι αρκετό για να «αυτοδιαγνωστείς» με μια σοβαρή ή και ανίατη ασθένεια. Παρόλα αυτά τα φαινόμενα απατούν πολλές φορές και τα «ύποπτα» συμπτώματα δεν συντρέχουν πάντοτε φόβου και τρόμου.

Κόπωση

Αισθάνεσαι κουρασμέν@ εδώ και καιρό; Φοβάσαι ότι μπορεί να κρύβεται κάτι χειρότερο κι έξτρα ανησυχητικό πίσω από αυτό το σύμπτωμα; Πολλές φορές η έλλειψη ύπνου είναι η βασική υπεύθυνη για την έντονη κόπωση που μπορεί να αισθάνεσαι εδώ και καιρό. Αν κοιμάσαι καλύτερα θα δεις, ότιη κόπωση σιγά σιγά θα υποχωρήσει. Αντίστοιχα το στρες σε στραγγίζει ψυχολογικά, κάνοντάς σε ένα «κινουμενο πτώμα» Αν το αντιμετωπίσεις η κόπωση ως δια μαγείας θα εξαφανιστεί.

Ταχυπαλμίες

Η κατανάλωση καφέ, τσαγιού ή αναψυκτικών τύπου κόλα, σε φάρμακα, το έντονο στρες αλλά και οι ορμονικές διαταραχές κρύβονται πίσω από τις ανησυχητικές «ταχυπαλμίες» που σε κρατάνε ξάγρυπν@ το βράδυ.

Ματώνει η μύτη σου

Η ρινορραγία είναι αρκετά συχνή κατάσταση που δεν οφείλεται σε σοβαρά αίτια πάντοτε. Μια κοινή ιωσούλα ή ιγμορίτιδα, ρινίτιδα, ξηρό περιβάλλον αλλά ακόμη κι από ένα δυνατό φύσημα της μύτης είναι κάποιες από τις πιθανές αιτίες. Για αυτό την επόμενη φορά που θα δεις λίγο αιματάκι να τρέχει από τη μύτη σου, μην αποχαιρετήσεις τη φαμίλια σου, καλώντας τον συμβολαιογράφο να φροντίσει τα της περιουσίας σου.

«Δεν το θυμάμαι ρε γμτ!»

Αν ξεχνάς σχετικά εύκολα μην τρομάζεις. Μπορεί να οφείλεται σε έντονο άγχος, κάποια συναισθηματική φόρτιση λόγω γεγονότων που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες αλλά ακόμη και σε κούραση, ή υπερβολική βιασύνη να τα προλάβεις όλα. Αντίστοιχα αν λαμβάνεις κάποια φαρμακευτική αγωγή μπορεί να επηρεάζεται ελαφρώς η βραχυπρόθεσμη μνήμη σου. Αν λοιπόν  δεν θυμηθείς κάποιο όνομα, κάποια ημερομηνία ή το υπόλοιπο του τραπεζικού σου λογαριασμού –αν έχεις- μην νομίζεις ότι ήρθε το τέλος του κόσμου.

Γεμίζει με τρίχες η μπανιέρα κι η βούρτσα;

Αρχικά για να σε καθησυχάσουμε να σου γράψουμε ότι κάθε άνθρωπος χάνει καθημερινά 50-100 τρίχες. Πέραν αυτού τόσο η κληρονομικότητα, όσο αντίστοιχα και το έντονο στρες αλλά και ορισμένες αλλαγές που συμβαίνουν όταν αλλάζουν οι εποχές μπορούν να κάνουν την τριχόπτωση πιο έντονη.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v