Οι νέες ελληνικές σειρές που πρέπει να δεις φέτος

Επικές, δραματικές, κωμικές, αυτές είναι μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες ελληνικές σειρές που κάνουν πρεμιέρα τη νέα σεζόν στην τηλεόραση.

Οι νέες ελληνικές σειρές που πρέπει να δεις φέτος

Θες κάτι από Game of Thrones στη… Μάνη; Έχει. Θες θυελλώδεις έρωτες στις θαλάσσιες φουρτούνες; Έχει. Θες κωμωδίες κάφρικες; Και από αυτές έχει.

Θες Σωτήρη Τσαφούλια γιατί σου έλλειψε ο σκηνοθέτης του Έτερος Εγώ; Κι από αυτόν έχει.

Όλα τα έχει αγαπητέ τηλεθεατή η νέα σεζόν της ελληνικής τηλεόρασης, με μπόλικες σειρές για να γεμίσει όμορφα ο ελεύθερός σου χρόνος.

Ιδού ποιες ξεχωρίζουμε.

Ναυάγιο - MEGA

Η ιστορία της νέας σειράς του καναλιού βασίζεται σε βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη και επικεντρώνεται στο περίφημο ναυάγιο του οχηματαγωγού «Ηράκλειον», που βυθίστηκε το 1966 στα ανοιχτά της βραχονησίδας Φαλκονέρα. Στο σενάριο βρίσκουμε τον αγαπημένο μας (πρώην) συνάδελφο Γιώργο Κόκουβα, ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Γιάννης Χαριτίδης. Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Αναστασία Παντούση, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Λεωνίδας Κακούρης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Έκτορας Λιάτσος κ.α.

Η Μάγισσα – ΑΝΤ1

Μια επική σειρά, η μεγαλύτερη παραγωγή της χρονιάς, με την υπογραφή της Μελίνας Τσαμπάνης και του Πέτρου Καλκόβαλη στο σενάριο και του Λευτέρη Χαρίτου στη σκηνοθεσία (το team από τις «Άγριες Μέλισσες» έρχεται τον Σεπτέμβριο στο κανάλι του ΑΝΤ1. Η υπόθεση φέρνει κάτι από Game of Thrones, αλλά στην προεπαναστατική Μάνη, του 1817 και μας παρουσιάζει μια ιστορία μυστηρίου, με πολλά πάθη, μάχες, αδίστακτους πολεμιστές, καπεταναίους και πειρατές αλλά και έντονο το μεταφυσικό στοιχείο. Πρωταγωνιστούν: Ελλη Τρίγγου, Γιώργος Γάλλος, Νίκος Ψαρράς, Κατερίνα Λέχου, Τάσος Νούσιας, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Αναστάσης Ροιλός κ.α.

Milky Way - MEGA

Η τηλεοπτική σειρά του βραβευμένου στις Κάννες, Βασίλη Κεκάτου, έστιάζει στην ιστορία της 17χρονης Μαρία, τελειόφοιτη2 Λυκείου,  η οποία ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια και να ζήσει το «αθηναϊκό όνειρο» μακριά από το ασφυκτικό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει. Οι ονειροπολήσεις της σταματούν απότομα όταν μένει έγκυος από τον φίλο της, τον Τάσο, έναν νεαρό που έχει περάσει όλη του τη ζωή δουλεύοντας στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης. Πρωταγωνιστούν: Κορίννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Αργύρης Μπακιρτζής κ.α.

Οι Πανθέοι – ΣΚΑΙ

Το θρυλικό μυθιστόρημα του βραβευμένου συγγραφέα και ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη μεταφέρεται τηλεοπτικά στον ΣΚΑΪ τη νέα σεζόν, σε μία σύγχρονη παραγωγή υψηλών προδιαγραφών. Ενώ στην Ευρώπη τα σύννεφα του μεγάλου πολέμου βαραίνουν απειλητικά, στην Αθήνα τα ετερόκλητα μέλη της μεγάλης οικογένειας των Πανθέων, παιδιά, νύφες και εγγόνια, συγκεντρώνονται στο αρχοντικό τους στην Κηφισιά, στο προσκέφαλο του ετοιμοθάνατου πατριάρχη της οικογένειας, Βλάση Πανθέου. Ο θάνατος του γηραιού Βλάση, σφραγίζεται από ένα γεγονός που θα σοκάρει τα παιδιά του. Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη, Αιμίλιος Χειλάκης, Μελία Κράιλινγκ, Μιχάλης Σαράντης, Νίκος Χατζόπουλος, Θανάσης Κουρλαμπάς, Μαρία Καλλιμάνη κ.α.

Φόνοι στο καμπαναριό – ALPHA

Γιατί είναι ντυμένες μοναχές η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και η Ρένια Λουζίδου; Tι ψάχνουν με το μεγεθυντικό φακό στο λιβάνι; Σε ποιον ανήκουν τα φονικά όπλα που εξετάζουν ο Γιωργής Τσουρής και ο Βαγγέλης Δαούσης; Kαι κυρίως, γιατί τρώνε πίτσα ενοχικά η Μένη Κωνσταντινίδου, η Άννη Θεοχάρη και η Λυδία Τζανουδάκη; Όλα συνδέονται με κάποιο παράδοξο τρόπο στη νέα σουρεαλιστική κωμωδία μυστηρίου του Αντώνη Αγγελόπουλου.

Το προξενιό της Ιουλίας – ALPHA

Mία σειρά εποχής που «συνομιλεί» με την ελληνική παράδοση, με φόντο την ελληνική επαρχία στην εκπνοή της δεκαετίας του ‘50. Στο επίκεντρο συναντάμε τη γυναίκα που η μοίρα της ορίζεται από άλλους, χωρίς η ίδια να φαίνεται ότι έχει λόγο στη ζωή της. Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιώργου Πολίτη. Πρωταγωνιστούν: Μελέτης Ηλίας, Άννα Μάσχα, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Δημήτρης Αλεξανδρής, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιάννος Περλέγκας κ.α.

Έρημη χώρα – ΕΡΤ

Ένα σύγχρονο ελληνικό γουέστερν έρχεται, τη νέα τηλεοπτική σεζόν, στην ΕΡΤ. H Εύα, μια 10χρονη κοπέλα που πάσχει από εκλεκτική αλαλία και χάνει σε μία ημέρα και τους δύο γονείς της, ο Λουκάς, ο 65χρονος μοναχικός παππούς της, ο οποίος αρνείται πεισματικά την επιμέλειά της, και η Μαρίνα, μια 40χρονη κοινωνική λειτουργός που προσπαθεί να μην οδηγηθεί η Εύα σε ίδρυμα, εμπλέκονται σε μια επίπονη υπόθεση κηδεμονίας, που θα τους φέρει αντιμέτωπους με τους… δαίμονές τους, αλλά ταυτόχρονα θα αναγκάσει την παγωμένη τους καρδιά να ξυπνήσει ξανά. Παίζουν: Γιώργος Κέντρος, Δανάη Σκιάδη, Γιώργος Καραμίχος, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Νίκος Αρβανίτης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Δημήτρης Αριανούτσος κ.α.

Ηλέκτρα – ΕΡΤ

Το νέο ερωτικό δράμα εποχής μας μεταφέρει στη δεκαετία του ’70 για να μας περιγράψει την ιστορία μιας γυναίκας καταπιεσμένης από τις συμβάσεις της εποχής και τον καθωσπρεπισμό μιας μικρής κοινωνίας ενός νησιού. Καλά κρυμμένα μυστικά, σκληρές αλήθειες και ένας θυελλώδης έρωτας με απρόβλεπτες συνέπειες θα μας καθηλώσουν.  Παίζουν: Έμιλυ Κολιανδρή, Αποστόλης Τότσικας, Τάσος Γιαννόπουλος, Κατερίνα Διδασκάλου, Γιώργος Συμεωνίδης, Λουκία Παπαδάκη κ.α.

17 Κλωστές- Cosmote TV

Μετά και την επιτυχία της τριλογίας «Έτερος Εγώ», το κανάλι συνεργάζεται ξανά με τον Σωτήρη Τσαφούλια σε μια μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Πάνου Δημάκη, με τη Μιρέλλα Παπαοικονόμου να υπογράφει το σενάριο. Η ιστορία διαδραματίζεται τον Αύγουστο του 1909 στο χωριό Καλοκαιρινές στα Κύθηρα, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε το αγριότερο έγκλημα που έγινε στην Ελλάδα εν καιρώ ειρήνης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v