Ο Σεπτέμβρης στα θερινά θα είναι ωραίος

Παίρνουμε ζακέτα αν χρειαστεί και πιάνουμε θέση στα αγαπημένα μας θερινά για να ξορκίσουμε τη ρουτίνα της επιστροφής.

Ο Σεπτέμβρης στα θερινά θα είναι ωραίος

Τι και αν μπήκε ο Σεπτέμβρης; Το καλοκαίρι καλά κρατεί κι εμείς δεν χάνουμε ευκαιρία να απολαύσουμε ταινίες πρώτης προβολής αλλά και κλασικές επανεκδόσεις στα θερινά της καρδιάς μας.

Γιατί οι σινεφίλ βραδιές κάτω από τα αστέρια δεν τελειώνουν με την επιστροφή από τις διακοπές.

Κάντε κλικ στις διευθύνσεις για τις ταινίες που προβάλλουν, και τις τιμές των εισιτηρίων.

Αίγλη Ζαππείου

Κήπος Ζαππείου (είσ. από Βασ. Όλγας) 

Μέσα στον κήπο του Ζαππείου, η Αίγλη είναι ένα θερινό κόσμημα, με άνετες καρέκλες και αστική γοητεία. Πιάσε καναπεδάκια στο πίσω μέρος της και παράγγειλε το θρυλικό hot dog της πριν ξεκινήσει η ταινία.

Ζέφυρος

Τρώων 36, Άνω Πετράλωνα 

Μοσχοβολά νοσταλγία, όχι μόνο με το ρετρό στιλ του, αλλά και με τις επανεκδόσεις που προβάλλει κατ’ αποκλειστικότητα και τα αφιερώματα που διοργανώνει στον παλιό καλό, ευρωπαϊκό και διεθνή κινηματογράφο.

Παναθήναια

Μαυρομιχάλη 165,  πλησίον λεωφόρου Αλεξάνδρας 

Ένα από τα ωραιότερα συνοικιακά σινεμά του κέντρου της πόλης, το οποίο προσφέρει και λίγη… ζεστασιά, μιας και περιβάλλεται από πολυκατοικίες. Στα συν ότι επιτρέπονται και τα ζωάκια.

Άνεσις

Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι 

Αρχοντικό και «ταρατσάτο» το Άνεσις, με τα αναπαυτικά καθίσματα και τους καναπέδες είναι ό,τι πρέπει για σινεφίλ προβολές αφ υψηλού. Μπόνους τα πεντανόστιμα ποπ κορν και τα λαχταριστά νάτσος.

Σινε Θησείον

Αποστόλου Παύλου 7, Θησείο 

Προσφέρει σούπερ θέα Ακρόπολη αν βρεις να καθίσεις στα πίσω καθίσματα και δυνατότητα ρομαντικής βόλτας μετά ή πριν την προβολή της ταινίας στη Διονυσίου Αεροπαγίτου.

Δεξαμενή

Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι  

Στις παρυφές του Λυκαβηττού, η Δεξαμενή διαθέτει πανέμορφο κήπο, πολύ καλό μπαρ, ησυχία και όμορφη διακόσμηση. Εδώ σώζεται και η δεξαμενή ύδρευσης του Ανδριανού, κατασκευασμένη το 140 μ.Χ.

Λαΐς

Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου, Μεταξουργείο 

Στην ταράτσα της Ταινιοθήκης, απολαμβάνει τέλεια θέα στις φωτισμένες καμινάδες της Τεχνόπολης, φιλοξενεί ενδιαφέροντα αφιερώματα σε σκηνοθέτες και χώρες που δύσκολα θα βρεις αλλού, και έχει και ένα από τα πιο ψαγμένα μπαρ θερινού κινηματογράφου.

Σινέ Άλιμος

Λεωφόρος Ποσειδώνος 43, Άλιμος  

Ένα από τα αγαπημένα μας παραθαλάσσια θερινά, το στρωμένο με γρασίδι Σινέ Άλιμος έχει αύρα διακοπών ανεξαρτήτως μήνα και καιρού. Στα συν το ότι η οθόνη του είναι αρκετά υπερυψωμένη και καμπυλωτή οπότε μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος άνετα από όλες τις θέσεις.

Κήπος

Θερμοπυλών 49 & Κνωσού, Μοσχάτο

Είναι… αυτό που λέει το όνομά του, ένας αληθινός Κήπος, μεγάλος και δροσερός, που κρατάει χρόνια τα σινεφίλ σκήπτρα του Μοσχάτου. Παίζει κατά κύριο λόγο αμερικάνικες ταινίες πρώτης προβολής, δε λέει όμως όχι και στις επανεκδόσεις. 

Θερινό στο ΚΠΙΣΝ

Φυσικά δεν ξεχνάμε και το Park your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του ΚΠΙΣΝ ολοκληρώνεται στα μέσα Σεπτεμβρίου, με την πρώτη ανεξάρτητη παραγωγή της διεθνούς φήμης μπαλαρίνας Μίστι Κόουπλαντ Flower στις 9/9 και το έπος του Κρίστοφερ Νόλαν Interstellar στις 17/9. Και τα δυο, με ελεύθερη είσοδο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v