Μπαράκια δροσερά για τις καλοκαιρινές σου νύχτες

Σε αυλές και κήπους, κάτω από τα αστέρια, απολαμβάνουμε δροσερά ποτά και κοκτέιλ, όσο το καλοκαίρι και η ζέστη καλά κρατούν.

Μπαράκια δροσερά για τις καλοκαιρινές σου νύχτες

Καταμεσής του Αυγούστου, αναζητούμε δροσιά και όμορφες καλοκαιρινές στιγμές σε μπαρ της πόλης.

Τα βρίσκουμε σε μπαράκια από τα προάστια μέχρι το κέντρο, πιάνουμε θέση στα τραπέζια τους και τσουγκρίζουμε ποτάκια κάτω από τα αστέρια.

Etsi Bar

Λεωφ. Δροσιάς Σταματάς 5, Δροσιά, τηλ: 21 0814 3494

@in2life_gr Το Έτσι Kitchen Bar ήρθε να βάλει φωτιά στις νύχτες μας 🔥 #athensbars #fyp #summer #bar #greece ♬ Dj Care Bebek Thailand Style (Remix) - MVC Project

Ολόφρεσκια άφιξη, άκρως καλοκαιρινή στη Δροσιά, το Έτσι είναι… δροσερό και λόγω περιοχής αλλά και λόγω ατμόσφαιρας, η οποία θυμίζει κάποιο χαλαρό μαγαζάκι κυκλαδίτικης Χώρας. Έτσι πρέπει να είναι τα μπαρ και θα το καταλάβεις πιάνοντας θέση στα τραπεζάκια που απλώνει στο πεζοδρόμιο, ή στο μικρούλι εσωτερικό του, διακοσμημένο με κάθε λογής ρετρό αντικείμενα αλλά και ένα λειτουργικότατο arcade για να θυμηθείς τα νιάτα σου. Οι μουσικές είναι ό,τι πρέπει για ποτάρες και κοκτεϊλάρες, με τις τελευταίες να περιλαμβάνουν κλασικές αξίες – μοχίτο, ντάκιρι, άψογα εκτελεσμένες. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ στα 8€.

Elephadas

Δημητρακόπουλου 15, Κορυδαλλός, τηλ: 210 4972024

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Elephadas (@elephadas)

Σε αυτό το συνοικιακό μαγαζί κοντά στην Πλατεία Ελευθερίας σίγουρα θα βρεις την δροσιά που ψάχνεις, όσο ανέλπιστο και αν φαίνεται. Αρκεί να προχωρήσεις μέχρι την κρυμμένη του αυλή. Και χαλικάκι στρωμένο θα βρεις εδώ να σου φέρει στο νου θάλασσα και φοίνικες μαζί με άλλα μπόλικα αναρριχητικά φυτά για να ρεμβάσεις και να δροσιστείς με τις ώρες και ωραιότατα καφεδάκια, λεμονάδες και κοκτέιλ για να περάσεις όμορφα τις ώρες σου. Στα συν οι ωραίες μουσικές με soul, funk και reggae διάθεση. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Τεχνοχώρος Φάμπρικα

Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 και Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός, τηλ.: 210 3411651

Μία από τις πιο χαριτωμένες αυλές της πόλης, με τα κρεμαστά της φωτάκια, τυγχάνει να είναι και μία από τις πλέον δροσερές και άκρως καλοκαιρινές. Με το απαραίτητο χαλικάκι για έξτρα νοσταλγία, και ατμοσφαιρικό φωτισμό, η Φάμπρικα είναι μια συνεργατική συνταγή που πέτυχε και συνεχίζει να φιλοξενεί τα ποτά και τα κοκτέιλ μας κάτω από τα αστέρια του αθηναϊκού ουρανού. Συχνά πυκνά φιλοξενεί DJs που παίζουν όμορφες μουσικές, ενώ το απλό ποτό τιμάται στα 6,5€. Αν πεινάσεις έχει και ωραία σνακ για συνοδεία.

Το Λοκάλι

Σαρρή 44, Ψυρρή, τηλ: 2103250673

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by tolokali (@tolokali)

Μια αυλή φουλ χαλαρή γεμάτη πράσινο και μια ταράτσα εξίσου άνετη, με πολύχρωμα φωτάκια και δροσιά ξεδιπλώνουν τον διπλό καλοκαιρινό χαρακτήρα ενός μπαρ που χαίρεσαι να επισκέπτεσαι. Προσωπική μας αγαπημένη η ταράτσα, στην οποία πέρα από ποτά μπορείς να δοκιμάσεις και ωραιότατο bar food με tacos, burgers και άλλα τέτοια ωραία. Η κάτω αυλή σερβίρει και brunch αν την επισκεφθείς νωρίς, όπως και μοντέρνους μεζέδες. Το απλό ποτό στα 8€, τα signature κοκτέιλ στα 10€.

Πόπολο

Αντισυνταγματάρχου Φιλίππου 20, Νέα Σμύρνη, τηλ: 2109331916

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @popolo_neasmirni

Άνοιξε τον περασμένο Ιούλιο και έγινε αμέσως must χάρη στην ειδυλλιακή του αυλή με το χαλικάκι, τα εξαιρετικά κοκτέιλ και τα νόστιμα πιάτα του. Το Πόπολο είναι ένα all day μέρος για εμάς τα… πόπολα που θέλουμε κάτι χαλαρό και ατμοσφαιρικό για να πιούμε το ποτό μας, σε ένα μέρος δροσερό, με νησιώτικη διάθεση. Η μουσική είναι στην κατάλληλη ένταση για κουβέντα, ενώ στον κατάλογο θα βρεις και αρκετές επιλογές φαγητού για να συνοδεύσει το πίνειν. Το απλό ποτό στα 7,5€, τα κοκτέιλ από 9€. 

Το Λούβρον

Ερατοσθένους 6, Παγκράτι, τηλ: 2107016594

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Το Λούβρον (@louvron)

Σε ένα καταπράσινο χώρο, αυτό το νέο-καφενείο απλώνει τα τραπεζάκια του και υποδέχεται παρέες για τσίπουρα, ψαγμένα κοκτέιλ από ελληνικά αποστάγματα και νοστιμότατα μεζεδάκια – εδώ θα δοκιμάσεις μεταξύ άλλων μοσχαρίσια κεφτεδάκια σχάρας με σάλτσα δυόσμου, μπουρεκάκια με μυζήθρα, σαρδέλα με μαγιονέζα πατάτας και κρόκο Κοζάνης και γαύρο μαρινάτο. Στα των ποτών, σημείωσε το Bloody Mary Εναλλάξ με αρωματισμένο τσίπουρο και το Musee De Luvre με τζιν και μαστίχα Χίου. Τα ποτά από 7€, το ίδιο και τα κοκτέιλ.

Hide and Seek

Λεωφόρος Κηφισίας 254, Χαλάνδρι, τηλ: 2106776747

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hide & Seek (@hideandseekathens)

Μια όαση δροσιάς στην Κηφισίας, αυτό το άκρως στιλάτο all day cocktail restaurant, προσφέρει απλόχερα δροσιά καλοκαιρινή στην αυλή του με φοίνικες, μπουκαμβίλιες και καστανιές. Το bar βγάζει ωραιότατα signature κοκτέιλ με ιδιαίτερο χαρακτήρα και αρώματα. Σημείωσε το Aegean Aroma με τζιν αρωματισμένο με θυμάρι, μαστίχα και βερμούτ, και το Tokurita με τεκίλα, πικάντικο σιρόπι και Asian citrus. Finger food αλλά και πιάτα με μοντέρνες γεύσεις συμπληρώνουν την εικόνα. Το απλό ποτό στα 8€, τα signature κοκτέιλ από 10€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v