Αυλίσια ποτάκια σε Χολαργό, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι

Πιάνουμε τραπεζάκι σε πανέμορφες αυλές στα όχι-πολύ-βόρεια της Αθήνας, και τσουγκρίζουμε ποτά και κοκτέιλ στην υγειά του Αυγούστου.

Αυλίσια ποτάκια σε Χολαργό, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι

Αν έπρεπε να διαλέξουμε έναν μόνο από τους λόγους που αγαπάμε τον Αύγουστο στην Αθήνα, αυτός θα ήταν σίγουρα οι απαλλαγμένοι από κίνηση δρόμοι που εξασφαλίζουν πως όπου και αν βρίσκεσαι, όπου και αν θες να πας, το πολύ ένα 20λεπτο θα χρειαστείς. Τώρα είναι, λοιπόν, η ευκαιρία σου να ανηφορίσεις προς τα βορειοανατολικά του κέντρου, και να πιάσεις τραπεζάκι για ποτό στις δροσερές αυλές των αγαπημένων μας μπαρ σε Χολαργό, Χαλάνδρι και Αγία Παρασκευή.

Τζώννυ Ντέπυ 
Μεσογείων 234, Χολαργός, τηλ.: 210 6542082

Σταθερά το αγαπημένο μας μπαρ στον Χολαργό βρίσκεται σχεδόν δίπλα στο μετρό, κι έχει μια κουκλίστικη, χειροποίητη αυλή από αυτές που συναντάς πιο εύκολα στο Μεταξουργείο παρά στον αθηναϊκό βορρά –και ναι, αυτός είναι ο βασικός λόγος που το αγαπάμε. Οι υπόλοιποι είναι οι ωραίες, εναλλακτικές μουσικές του που ενίοτε ροκίζουν, τα καθαρά ποτά που δεν θα σε φτωχύνουν κατά περισσότερα από 7€ και τα νόστιμα τσιμπολογήματα του καταλόγου όταν δεν θέλουμε να πίνουμε ξεροσφύρι.

Cornell 
Αετιδέων 18, Χολαργός, τηλ.: 2106549350

Δροσερή, μεγάλη και ευρύχωρη, η αυλή του Cornell θα σου φέρει στο νου κάτι από καλοκαίρι σε νησί, με τις ταξιδιάρικες μουσικές της και τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς της. Τη βρίσκεις ανοιχτή από νωρίς για καφεδάκι και πεντανόστιμο brunch, και αν σε πάρει το απόγευμα το γυρνάς σε ποτάκια και κοκτέιλ όπως το Sensa of Last Word με τζιν, λικέρ πράσινο μήλο, chartreuse, αρμπαρόριζα και τόνικ (8€) ή το Pina Margarita με τεκίλα αρωματισμένη με φρέσκο κόλιανδρο, ελαιοσάκχαρα ανανά, citrus cordial και αγαύη (9€). Αν πεινάσεις, θα βρεις και ωραίο μπαρ-ο-φαγητό: σκέψου burger, pinsa, ψαγμένα σάντουιτς και σαλάτες.

Κόκκινη Σβούρα 
Αγίου Γεωργίου 17, Χαλάνδρι, τηλ: 21 1012 5454

Δεν θα υπερβάλλουμε καθόλου αν πούμε ότι η κοσμαγάπητη Σβούρα έχει μια από τις ωραιότερες αυλές του Χαλανδρίου. Εκεί πιάνουμε χρόνια τώρα τραπεζάκι για καφέ και τέλειο brunch από νωρίς, αλλά όταν παίρνει να βραδιάζει τον πρώτο λόγο έχουν κοκτέιλ όπως η Θεία Λόλα με ρούμι, crème de peche, ανανά και yuzu (9€), το Jolly Roger που είναι η δική τους εκδοχή του Zombie με blend ρουμιών, γκρέιπφρουτ, μάνγκο και crème de mure (12€), και το άκρως καλοκαιρινό Rabbit’s Foot με βερμούτ τριαντάφυλλο, μαστίχα και πορτοκάλι (8€). Συνοδεύουμε με tapas που περιλαμβάνουν Shrimp Rolls, Pulled Pork tacos και Cauliflower Popcorn. Δες την αναλυτική λίστα εδώ

Najbarajo 
Ανδρέα Παπανδρέου 38, Χαλάνδρι, τηλ. 2106856736

Πολύχρωμη και τρισχαριτωμένη, η αυλή του Ναϊμπαράχο (για να ξέρεις πώς να το προφέρεις) είναι στολισμένη με φερ φορζέ πολυθρόνες και τραπεζάκια, στριφογυριστές σκάλες, λουλουδιασμένες γλάστρες και ρομαντίκ φαναράκια. Εδώ ακούμε ωραίες μουσικές σε ένταση που δεν καπελώνει τις κουβέντες μας, και δοκιμάζουμε φανταστικά κοκτέιλ όπως το Choco Passion με chocolate tequila, passionfruit και λάιμ (9€) και το Silent Whisper με Dewar’s, λάιμ, πράσινο μήλο και ροδάκινο (9€) αλλά και premium ποτά, όπως το Votanikon, που είναι το πρώτο ελληνικό τζιν, φτιαγμένο με 20 από τα πιο γνωστά βότανα της Ελλάδας (μαστίχα Χίου, φασκόμηλο, δίκταμο και δεν συμμαζεύεται) στα 9€.

Σεμεδάκι 
Αγίας Τριάδος 23, Αγία Παρασκευή, τηλ.: 2130410354

Χρωματιστή και γλυκύτατη, με φερ φορζέ καρεκλίτσες και φλοράλ μαξιλάρια, διεκδικεί άνετα τον τίτλο της ωραιότερης αυλής στην Αγία Παρασκευή. Μικρή και παρεΐστικη, ανοίγει από το πρωί για να μας σερβίρει δροσερά καφεδάκια και απλά αλλά νόστιμα σνακ, φτιάχνει και μερικά από τα ωραιότερα milkshake της Αθήνας αν είσαι παρ’ ελπίδα νοσταλγός των 70s. Στα κοκτέιλ, που είναι και το βασικό μας θέμα εδώ, ξεχωρίζουμε το Apple Pie με βότκα, κανέλλα, σιρόπι βανίλιας (8€) και το Red Velvet με ρούμι, λάιμ, sugar syrup και raspberry puree (9€). Οι γείτονες σημειώστε ότι κάνει και delivery, μέσω του efood

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v