Κορμί παραλίας τελευταία στιγμή – κι όμως μπορείς

Ό,τι έκανες έκανες με το σώμα σου εν όψει καλοκαιριού, όμως αν θες να δείξεις κάπως καλύτερος στην παραλία, τότε υπάρχουν μερικά κόλπα.

Κορμί παραλίας τελευταία στιγμή – κι όμως μπορείς

Το να αποκτήσεις ένα ιδανικό σώμα για την παραλία δεν είναι τόσο περίπλοκο: προπονήσου σωστά, φάε καλά, προσπάθησε να «μαζευτείς» όταν τρως έξω, κοιμήσου, επανάλαβε.

Τα σημεία στα οποία συνήθως κολλάμε είναι η πειθαρχία – και ο χρόνος.

Όσον αφορά τον χρόνο, τότε σίγουρα δεν θα έπρεπε να φτάσεις τελευταία στιγμή για να δεις διαφορά στο σώμα σου. Όμως κάτι μπορεί να γίνει και με αυτό.

Κάποια «τρικ» υπάρχουν, όμως δεν είναι για να τα χρησιμοποιείς στο διηνεκές, και δεν ενδείκνυνται υπό κανονικές συνθήκες, αλλά τι να κάνεις; Να κάτσεις και να μη γραμμώσεις; 

Φυσικά, όλα τα παρακάτω θα λειτουργήσουν καλύτερα αν όντως πήγαινες για μερικές προπονήσεις τον τελευταίο μήνα και πρόσεχες τη διατροφή σου. Αν και μάλλον αν τα έκανες όλα αυτά δεν θα ήσουν εδώ, έτσι δεν είναι;

Πάμε λοιπόν να δούμε τι μπορείς να κάνεις για να μαζέψεις κάπως τα πράγματα, δυο με τρεις εβδομάδες πριν βγεις στην παραλία.

Αρχικά, μπορείς να… ξυρίσεις μερικά από τα παραπανίσια κιλά σου. Αν έχεις πολύ τρίχα στο σώμα, ενδεχομένως να φαίνεσαι λιγότερο αδύνατος. Οι τρίχες καλύπτουν την οποιαδήποτε μυϊκότητα έχεις. Πάρε λοιπόν την ξυριστική μηχανή και δώσε του να καταλάβει, όμως μην το παρακάνεις, αν είσαι εντελώς άτριχος θα μοιάζεις σαν αυγό με ρώγες. Εστίασε στις περιοχές γύρω από τους κοιλιακούς, και αν μπορείς ρίξε και ένα κούρεμα: οι κουρεμένοι άνθρωποι συνήθως μοιάζουν πιο αδύνατοι.

Έπειτα, έχεις παρατηρήσει πως όσοι έχουν ωραίο μαύρισμα, σοκολατένιο, τείνουν να δείχνουν πιο γυμνασμένοι και αδύνατοι; Όχι, μην πας να ξαπλώσεις στο κρεβάτι σου σολάριουμ, δοκίμασε όμως κάποια ειδική κρέμα η οποία θα σε κάνει να μαυρίσεις, ιδανικά, σε κάποιο κέντρο αισθητικής ώστε να ξέρουν ακριβώς πώς να την εφαρμόσουν για να μη γίνεις σαν τον Ρος από τα Φιλαράκια.

Πάμε τώρα στη διατροφή. Ακόμη και τελευταία στιγμή, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να "μαζευτείς". Μείωσε τους υδατάνθρακες, και αύξησε το νερό και τα λαχανικά. Οι υδατάνθρακες σε κάνουν να φαίνεσαι φουσκωμένος, ενώ κάνουν το σώμα σας να κρατά νερό μεταξύ του δέρματος και των μυών γεγονός που θα σε κάνει να φαίνεσαι πρησμένος. Τα λαχανικά από την άλλη, εκτός από θρεπτικά, θα σε βοηθήσουν να νιώθεις χορτάτος και να τρως λιγότερες ποσότητες. Πριν από κάθε σου γεύμα, φάε μια μεγάλη σαλάτα, με ελάχιστο ελαιόλαδο και προφανώς χωρίς τυριά και λιπαρές σάλτσες.

Επίσης, ξεκίνα να πίνεις πολύ περισσότερο νερό από όσο έπινες για να ενθαρρύνεις την ούρηση. Ιδανικά, διπλασίασε την ποσότητα καθημερινά. Στη συνέχεια, μείωσε το νερό όσο φτάνεις προς τη μέρα που θες να βγεις στην παραλία. Θα συνεχίσεις να ουρείς, κάτι που θα μειώσει το αποθηκευμένο νερό στο σώμα σου. Οι bodybuilders το κάνουν συχνά αυτό, χρησιμοποιώντας διουρητικά, τα οποία όμως ενέχουν κινδύνους. Τα σπαράγγια όμως, είναι ένα φυσικό διουρητικό, χρησιμοποίησέ το.

Αν και όπως αναφέραμε πριν, θα πρέπει να μειώσεις αρκετά τους υδατάνθρακες, έχε κατά νου πως ό,τι φας σε υδατάνθρακα μερικές ημέρες πριν την μεγάλη… έξοδο στην αμμουδιά, θα γεμίσει  τους μυς και όχι την κοιλιά σου.

Τέλος, όσον αφορά την προπόνηση, δώσε βάση στους μυς που κάνουν «μπαμ» όταν φοράς μαγιώ: κοιλιακοί, ώμοι, γλουτοί, στήθος, χέρια και φρόντισε να τους δώσεις να καταλάβουν 20-30 λεπτά πριν πας να λιαστείς. Πάρε μερικά λάστιχα μαζί, και κάνε ένα κυκλικό με ασκήσεις για τις παραπάνω «παραλιακές» ομάδες, για να φαίνεσαι πιο μυώδης, εστιάζοντας στις πολλές επαναλήψεις – πάνω από 20- για να έχεις άφθονη αιμάτωση και πρήξιμο.

Και του χρόνου, φρόντισε να ξεκινήσεις ένα δίμηνο πριν, ναι;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v