Πάμε για μεζεδάκια σε ταράτσες για έξτρα δροσιά

Όμορφη θέα, δροσούλα, ζωντανή μουσική και καλοί μεζέδες. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο για να πιάσεις θέση στις πιο νόστιμες ταράτσες της πόλης;

Πάμε για μεζεδάκια σε ταράτσες για έξτρα δροσιά

Ο καύσωνας δεν λέει να περάσει, όμως εμείς αντιστεκόμαστε σθεναρά, κι ως πεινασμένοι ψάχνουμε εναλλακτικές για να τσιμπήσουμε νόστιμα, χωρίς να βγάλουμε την μπέμπελη.

Πού; Μα φυσικά σε ταράτσες που προσφέρουν πόντους έξτρα δροσιάς, ενώ μας ταΐζουν με κάθε λογής μεζεδάκια στεριάς και θάλασσας.

Για περάστε (και ανεβείτε).

Μυλόλιθος

Πανόρμου 20, Αμπελόκηποι, τηλ: 2106465731

Πετρόχτιστος και όμορφα φωτισμένος, ο Μυλόλιθος ανοίγει για ακόμα ένα καλοκαίρι την όμορφη ταράτσα του και μας υποδέχεται για μεζεδοκατανάλωση, όπως μόνο αυτός ξέρει. Το σέρβις είναι σβέλτο, ενώ στον κατάλογο θα βρεις το πιάτο – σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, ρουμελιώτικο μεζέ με χοιρινό ψιλοκομμένο κρέας και φετούλα, αλλά και φιλετάκια χοιρινά, κοντοσούβλι, ντολμαδάκια γιαλαντζί με σάλτσα γιαουρτιού, νόστιμη φάβα, τηγανιτά κολοκυθάκια και κριθαρότο με άγρια μανιτάρια και λάδι τρούφας. Θες θαλασσινά; Έχει κι από αυτά: ωραιότατες γαρίδες σαγανάκι, και σαρδέλες σχάρας, μεταξύ άλλων. Λογαριασμός στα 20€ το άτομο, με κρασί. Μπόνους οι βραδιές με ζωντανή μουσική.

Το Μυστικό

Αμισού 12, Υμηττός, τηλ: 21 0762 9905

Εκεί ψηλά στον Υμηττό, υπάρχει κάποιο Μυστικό, που το γνωρίζουν όσοι αγαπούν τον καλό μεζέ και την εξίσου ωραία, ρεμπέτικη μουσική. Το αγαπημένο αυτό μεζεδοπωλείο, στρώνει τραπεζάκια στην όμορφη ταράτσα του χαρίζοντας απλόχερα θέα, αλλά και μοντέρνους και κλασικούς μεζέδες, όπως σαντορινιούς ντοματοκεφτέδες, κεφαλογραβιέρα Νάξου σε χωριάτικο φύλλο με σουσάμι και μέλι, πολίτικα κρεατοπιτάκια, αλλά και ωραία ψητά σχάρας, όπως φιλετάκια κοτόπουλο με σάλτσα καλούα (αχ τι μας θύμισε!) και ψητά λαχανικά, μοσχαρίσια φιλετάκια σχάρας με ταμπουλέ, και καραμελωμένο χοιρινό πανσετάκι με γλυκόξινη σάλτσα ανανά. Λογαριασμός στα 20€ το άτομο, με κρασί.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη

Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Ψυρρή, τηλ: 2103254184

Το σουτζούκι είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο, το ίδιο και ο παστουρμάς και γενικά όλα τα πολίτικα αλλαντικά που θα βρεις στην ταράτσα των Καραμανλίδικων, τα οποία σιγά σιγά επεκτείνονται. Μην παραλείψεις λοιπόν να δοκιμάσεις τα καραμανλίδικα σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα, μελιτζανοσαλάτα και ανεβατό, τον βοδινό καβουρμά με πατάτες και πιπεριές, τη ρώσικη σαλάτα με σύγκλινο, την ταραμοσαλάτα με τριμμένο αυγοτάραχο Μεσολογγίου και το ιτσλί κεφτέ με σως γιαουρτιού. Συνοδεύεις με ωραιότατα κρασιά, ή μυρωδάτο τσίπουρο από μεγάλη ποικιλία, και πληρώνεις περί τα 15-18€ το άτομο για ένα πλήρες και πικάντικο γεύμα.

Τσιπουροκατάσταση

Καραΐσκου 131, Πειραιάς, τηλ: 21 0413 1911

Στον Πειραιά ξέρουν από καλό μεζέ και αυτό είναι εμφανές όταν επισκέπτεσαι μεζεδοπωλεία όπως η Τσιπουροκατάσταση. Βάλε στα συν και την όμορφη ταράτσα της, και έχεις ένα ωραιότατο πακέτο για νόστιμη έξοδο. Ο κατάλογος εδώ κρατά… ίσες αποστάσεις από στεριά και θάλασσα, καταφέρνοντας να ικανοποιήσει κάθε ουρανίσκο. Σημείωσε στα οπωσδήποτε το σαγανάκι με κεφαλογραβιέρα, τη φέτα σε χωριάτικο φύλλο, την χοιρινή τηγανιά, το χωριάτικο λουκάνικο αλλά και το τηγανιτό θράψαλο, τις γαρίδες ούζου, τον ξιδάτο γαύρο και το ψητό χταποδάκι. Το τσιμπολόγημα συνοδεύουν ιδανικά αποστάγματα σε μεγάλη ποικιλία, ενώ ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 20€ ανά άτομο.

Κάπαρη

Ανδρέα Γκίνη 4, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0681 5011

Στην καρδιά του Χαλανδρίου, ακόμα μια γραφική ταρατσούλα μάς περιμένει για βραδιές με μεζεδάκια, αλλά και ωραία, λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική. Η Κάππαρη είναι ένα μεζεδοπωλείο μερακλίδικο, στο οποίο κυριαρχούν τα καλοφτιαγμένα πιάτα για τη μέση, αλλά και κάποια κυρίως αν πεινάς πολύ. Δοκίμασε τυρομπαλάκια, ρολάκια μελιτζάνας, φέτα σαγανάκι με μέλι και σουσάμι, την ομώνυμη σαλάτα «Κάππαρη», με σύγκλινο, μαρούλι, λόλα, ρόκα, σπανάκι, σύκο, παστέλι, παρμεζάνα και vinaigrette λεμονιού, χορταστική ποικιλία κρεατικών για να πάρει όλη η παρέα την πρωτεΐνη της, και νοστιμότατο συκώτι μοσχαρίσιο, με καραμελωμένα κρεμμύδια και σαλάτα εποχής. Συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός στα 15-18€ το άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v