Η Πεντέλη μόλις απέκτησε δύο νέα μονοπάτια

Μία απολαυστική πεζοπορική διαδρομή μήκους 2,3 χιλιομέτρων, και άλλη μία ποδηλατική, μήκους 5,1 χιλιομέτρων, μας περιμένουν στο Πεντελικό Όρος.

Η Πεντέλη μόλις απέκτησε δύο νέα μονοπάτια

Ολοκληρώθηκε από το Δήμο Πεντέλης η σηματοδότηση των δύο πρώτων διαδρομών για πεζοπορία και ποδηλασία στο Πεντελικό βουνό. Συγκεκριμένα διαμορφώθηκε, καθαρίστηκε και σηματοδοτήθηκε:

• Μια πεζοπορική διαδρομή μήκους 2,3 χλμ και
• Μια ποδηλατική διαδρομή μήκους 5,1 χλμ

Και οι δύο διαδρομές είναι κυκλικές, γύρω από τη Μονή Αγίου Παντελεήμονα Πεντέλης, και η αφετηρία/τερματισμός τους βρίσκεται στην αρχή του δασικού δρόμου ακριβώς δίπλα από την κεντρική πύλη του μοναστηριού.

Η παρέμβαση χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, ενώ οι δύο διαδρομές είναι μόνο η αρχή: Όταν ολοκληρωθεί το έργο, θα περιλαμβάνει ένα ενιαίο δίκτυο 100 χιλιομέτρων πεζοπορικών διαδρομών και άλλο ένα δίκτυο 100 χιλιομέτρων περίπου διαδρομών ποδηλάτου στο Πεντελικό Όρος.

Οι παρεμβάσεις γίνονται με την έγκριση των δασικών υπηρεσιών και αφορούν:

α) Καθαρισμό των μονοπατιών από χόρτα, χαλαρές πέτρες και άλλα εμπόδια
β) Μικρά τεχνικά έργα όπως ξύλινα κορμοσκαλοπάτια στα σημεία των μονοπατιών με μεγάλη κλίση
γ) Σηματοδότηση των μονοπατιών με ειδική σήμανση πάνω σε βράχους ή σε ξύλινους πασσάλους (και όχι με κάρφωμα των πινακιδίων πάνω στα δέντρα).
δ) Τοποθέτηση ηλεκτρονικών αισθητήρων τύπου NFC για την παροχή χρήσιμων πληροφοριών στο κινητό τηλέφωνο του πεζοπόρου

Η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε:
«Η χάραξη μονοπατιών στο πεντελικό βουνό είναι γεγονός! Ένα προσωπικό μου στοίχημα έχει ήδη κερδηθεί και η συγκίνησή μου είναι μεγάλη. Ο δρόμος του μονοπατιού έχει καθαριστεί και η σηματοδότηση, η αρίθμηση, οι πληροφορίες και οι οδηγίες για το πρώτο μονοπάτι έχουν αναρτηθεί στην περιοχή της Μονής του Αγίου Παντελεήμονα.
2,3 χιλιόμετρα πεζοπορικής διαδρομής και 5,7 ποδηλατικής, μέσα στην πλούσια φύση του πεντελικού όρους, είναι έτοιμα να σας υποδεχτούν! Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους βοήθησαν σε αυτό το έργο και ιδιαίτερα στην Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Πολεοδομίας & Τεχνικών Υπηρεσιών και υπεύθυνη Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης Άντα Χάνου Μπούσουλα, για την ανεκτίμητη συνεισφορά της και στον Στέφανο Ψημένο, ο οποίος ως ειδικός στα μονοπάτια της Πεντέλης, εκπόνησε την μελέτη των διαδρομών».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v