Τα πιο τέλεια λουλούδια για να γεμίσεις χρώμα το μπαλκόνι σου

Τα πιο όμορφα και ανθεκτικά φυτά και λουλούδια για να δώσεις αέρα φρεσκάδας και χρώματα καλοκαιριού στο μπαλκόνι σου.

Τα πιο τέλεια λουλούδια για να γεμίσεις χρώμα το μπαλκόνι σου

Μήπως ήρθε η ώρα να ανανεώσεις το μπαλκόνι σου σε κλίμα καλοκαιρινό; Η φύση δίνει για ακόμα μια φορά τη λύση. Φυτά και λουλούδια σε κάθε πιθανό συνδυασμό χρωμάτων και σχημάτων στολίζουν αρμονικά τον χώρο και φτιάχνουν την απόλυτη γωνίτσα για τα βράδια του καλοκαιριού.

Κατιφές

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Skiathos Farm (@skiathosfarm)

Φυτεύεται σε παρτέρια και σε γλάστρες και έχει όμορφα κίτρινα, πορτοκαλί και κεραμιδί λουλούδια. Αγαπάει τον ήλιο και προστατεύει τα κοντινά του φυτά από ζιζάνια, αν φυτευτεί στο ίδιο παρτέρι. Αγορά από εδώ.

Ζίνια

Έχει μεγάλη ποικιλία σε χρώματα στα μεγάλα άνθη του, τα οποία παραμένουν σε ανθοφορία όλο το καλοκαίρι. Αγορά από εδώ

Έρωτας

Ανίκατε μάχαν. Γνωστό και ως ιμπάτιενς βγαίνει σε μονόχρωμες αλλά και δίχρωμες ποικιλίες σε λευκό, ροζ, μωβ, κόκκινες και πορτοκαλί αποχρώσεις. Αγαπά τα σκιερά σημεία και δε συμπαθεί τον ήλιο. Αγορά από εδώ.

Μπιγκόνια

Φέρνει μνήμες από τις αυλές των παιδικών μας χρόνων, και γεμίζει το μπαλκόνι με τα ρόδινα, λευκά ή κίτρινα άνθη της. Όπως και ο έρωτας, προτιμά τα σκιερά σημεία. Αγορά από εδώ.

Δαφνούλα

Γνωστή και ως βίγκα, έχει πλούσια ανθοφορία με φανταχτερά χρώματα πως μωβ, ροζ, κόκκινο αλλά και άσπρο. Αγορά από εδώ

Τα παραπάνω λουλούδια είναι εποχιακά και κρατάνε μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου. Συνεχίζουμε με μερικά πολυετή, τα οποία θα μας κρατήσουν συντροφιά όλο τον χρόνο.

Λαντάνα

garden-for-all.com

Βγαίνει σε τρεις ποικιλίες, έρπουσα, θάμνος ή μεσαία και είναι ένα άκρως ανθεκτικό φυτό που δεν χαμπαριάζει τίποτα και δίνει μεγάλη ανθοφορία, με μονόχρωμα άνθη (μοβ, ροζ, κίτρινα και λευκά). Αγορά από εδώ

Γκάουρα

Κομψή και αειθαλής, η γκάουρα είναι ένα ποώδες φυτό με μικρά λουλούδια που θυμίζουν πεταλουδίτσες. Τα λουλούδια τις βγαίνουν έχουν διάφορα χρώματα, όπως κόκκινο, ροζ και άσπρο. Αγορά από εδώ

Σάλβια

Άκρως ανθεκτική, η Σάλβια έχει το παρατσούκλι «φωτιά» λόγω των κόκκινων ανθών της, ενώ βγαίνει και σε μπλε χρώμα. Αγορά από εδώ

Σολάνουμ

Θάμνος ο οποίος θα χαρίσει στο μπαλκόνι σου ιδιαίτερο χρώμα, χάρη στα ασυνηθίστης απόχρωσης λουλούδια του, σε αποχρώσεις του μπλε-βιολέ, με κίτρινο κέντρο. Αγορά από εδώ.

Στύπα

Ένα άκρως καλλωπιστικό «γρασίδι», που μοιάζει με στάχυ και ταιριάζει υπέροχα σε οποιοδήποτε μπαλκόνι, ανεξαρτήτως μεγέθους, με την χαρακτηριστική του, πρασινόξανθη εμφάνιση. Αγορά από εδώ

Λοροπέταλο

Ένας αειθαλής θάμνος, με χαρακτηριστικά λουλούδια που μοιάζουν με λεπτές κορδέλες σε χρώμα μωβ και αντίστοιχου χρώματος φύλλα, τα οποία δημιουργούν όμορφη αντίθεση με τα υπόλοιπα φυτά του μπαλκονιού μας. Αγορά από εδώ. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v