Τα πιο καυτά μπαρ για να πιεις ποτάρες αυτό το καλοκαίρι

Εναλλακτικά, χίπστερ, χύμα, κεφάτα και ταρατσάτα, αυτά τα μπαρ είναι ό,τι πιο «καυτό» παίζει για φέτος το καλοκαίρι στην πόλη.

Τα πιο καυτά μπαρ για να πιεις ποτάρες αυτό το καλοκαίρι

Θες να χορέψεις; Θες να αράξεις με ένα κοκτέιλ σε έναν πεζόδρομο; Θες να λικνιστείς σε βερολινέζικη ατμόσφαιρα με σκοτεινούς τύπους σαν και σένα; Θες ταράτσα;

Τα μπαρ του καλοκαιριού στην Αθήνα σε περιμένουν για ποτάρες και όμορφη ζωή.

Κόκκινος Λωτός

Ζωοδόχου Πηγής 5, Εξάρχεια, τηλ: 21 0380 1380

Φύεται εδώ και χρόνια στα Εξάρχεια και σερβίρει καλοφτιαγμένα και σούπερ οικονομικά κοκτέιλ, σε μεγάλη ποικιλία, ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς, ενώ τα βράδια στην εξίσωση μπαίνουν ξεσηκωτικές μουσικές, οι οποίες τον μετατρέπουν σε ένα μπαρ-κλαμπ με χαμό. Ο Κόκκινος Λωτός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τα καλοκαίρια μας στην πόλη, όσα χρόνια και αν περάσουν. Το απλό ποτό στα 6€, τα κοκτέιλ από 7€.

Tyco

Ρόμβης 11, τηλ: 21 1182 3343

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TYCO (@tycobar)

Ξεκίνησε από τον πεζόδρομο της Ρόμβης με τη λογική του χεράτου κοκτέιλ και σύντομα επεκτάθηκε σε κάθε γωνιά της Αττικής. Το Tyco παίζει ανεβαστικές μουσικές που κάνουν τον κόσμο να λικνίζεται στον πεζόδρομο και ετοιμάζει καθημερινά (και σε ντελίβερι) μερακλίδικα κοκτέιλ στα 7€. Εδώ θα δοκιμάσεις δροσερές προτάσεις, όπως Meloncholia με Pampero based rum blend, πεπόνι, coconut cream και κίτρο, ή το Don't Call Me Baby με Gordons gin, λικέρ μαστίχα, φράουλα, βασιλικό, κίτρο και μέλι. Συχνά διοργανώνει και street parties με ηλεκτρονική μουσική.

Anglais

Κηρυκείου 6, Μοναστηράκι, τηλ.: 21 5560 1192

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Anglais Athens (@anglaisathens)

Καλοκαίρι χωρίς ταράτσα δε νοείται, και το Anglais ατενίζει από τη μία πλευρά το κέντρο της Αθήνας και την πλατεία Μοναστηρακίου και από την άλλη την Ακρόπολη. Τι άλλο να ζητήσεις; Με αυτό το… double penetration θέας, θα απολαύσεις καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, θα ακούσεις ωραίες μουσικούλες, ενώ αν έρθεις πεινασμένος, παίζει και ένα ωραιότατο μενού με finger food, burger και πίτσες σε νορμάλ τιμές. Το απλό ποτό στα 8€.

Bios

Πειραιώς 84, Γκάζι, τηλ.: 210 3425335

Με θέα την Ακρόπολη, ξαπλώστρες και χαλαρή μουσική στο background η ταράτσα του Bios είναι για να αράζεις με τις ώρες, από νωρίς το απόγευμα, μέχρι να δύσει ο ήλιος. Το βράδυ μπαίνει και προτζέκτορας για προβολές στο απέναντι κτίριο – ελπίζουμε φέτος να μην ξαναματαδούμε το animation με εξωγήινους- και ολοκληρώνει μια άκρως feelgood εμπειρία. Το απλό ποτό στα 7€.

Apoteka

Δεριγνύ 31, τηλ: 21 1750 5347

Διακοσμημένο με ρετρό λεπτομέρειες από τη δεκαετία του ‘80, εναλλακτικές μουσικές και χύμα διάθεση, το Apoteka έδωσε νέο αέρα στη Βικτώρια και παραμένει από το 2022 όταν και πρωτοάνοιξε ένα από τα πλέον δημοφιλή στέκια για ποτό και – ενίοτε – χορό. Τα Παρασκευοσάββατα ο κόσμος οριακά χωράει να μπει στο μαγαζί και γεμίζει τον παρακείμενο πεζόδρομο σε μια υπαίθρια μάζωξη. Το απλό ποτό στα 6€.

Έπρεπε

Αγίας Ζώνης 1, Κυψέλη, τηλ: 21 0864 4910

Η ομάδα που τρέχει και τις «Σεϋχέλλες» στον Κεραμεικό έστησε ένα σούπερ δημοφιλές από την πρώτη μέρα μπαρ στην Αγίας Ζώνης, με τραπεζάκια στον πεζόδρομο, ενδιαφέροντα κοκτέιλ και ποιοτικό μπαρ food. Η φάση εδώ είναι χαλαρή, με κόσμο να το γεμίζει καθημερινά πίνοντας και κουβεντιάζοντας, με τη μουσική να το επιτρέπει όντας σε χαμηλές εντάσεις. Το απλό ποτό στα 7€.

Boiler

Βλαχάβα 9, Μοναστηράκι, τηλ: δεν έχει

Παλιά καραβάνα της εποχής, με φανατικό κοινό, το Boiler χρόνο με τον χρόνο παίρνει τα πάνω του χάρη στην αυθεντική μουσική που παίζει (80s, darkwave, synth pop) αλλά και τα χορευτικά events που διοργανώνει τόσο στον κυρίως χώρο του, όσο και στο δεύτερο stage του, το οποίο αγαπάνε οι «σκοτεινές» ψυχές. Συχνά διοργανώνει και λάιβ, ενώ έχει και τραπεζάκια στον πεζόδρομο έξω για υπαίθρια σκηνικά. Το απλό ποτό στα 7€.

Φάλαινα

Ασκληπιού 39, τηλ: 21 0363 8300

Στην Ασκληπείου η Φάλαινα με τα χαρακτηριστικά νέον φώτα απέκτησε φανατικό κοινό μέχρι να πεις «κοκτέιλ» και κέρδισε τους θαμώνες της με τον απροσποίητο χαρακτήρα, τα καθαρά ποτά και τα ενδιαφέροντα κοκτέιλ. Ένα μπαρ παντός καιρού, και παντός κόσμου. Οι μουσικές είναι χύμα και εναλλακτικές αναλόγως ημέρας, ο κόσμος το ίδιο, οι μπάρμαν μερακλήδες και η βραδιά κυλάει όμορφα. Τα ποτά στα 7€.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v