Σούπερ κόλπα για να μοσχοβολά το σπίτι σου

Από τα αιθέρια έλαια ως το σπιτικό σπρέι για να ψεκάσεις τα σεντόνια σου ενώ τα σιδερώνεις, σου βρήκαμε εύκολους και ανέξοδους τρόπους για να μοσχοβολά το σπίτι.

Σούπερ κόλπα για να μοσχοβολά το σπίτι σου

Θέλεις να ζεις σε χώρο που μυρίζει τέλεια; Ρητορική ερώτηση, και ποιος δεν θέλει. Οι τρόποι για να το πετύχεις είναι πιο απλοί και ανέξοδοι απ’ ό,τι ίσως φαντάζεσαι, και αν δεν μας πιστεύεις ρίξε μια ματιά στα κόλπα που σου συγκεντρώσαμε.

Ξέχνα τα αρωματικά κεριά και προτίμησε τα αιθέρια έλαια

Τα περισσότερα αρωματικά κεριά περιέχουν παραφίνη, η οποία είναι επιβλαβής για το αναπνευστικό σύστημα. Αντ’ αυτών, προτίμησε ένα φυσικό κερί και μια ειδική βάση για να τοποθετήσεις λίγο νερό με σταγόνες αιθέριο έλαιο από πάνω του. Αν δεν ξέρεις ποιο αιθέριο έλαιο να επιλέξεις, ρίξε μια ματιά στις νότες που περιέχει το αγαπημένο σου άρωμα, αν είναι λουλούδια, εσπεριδοειδή ή musk, και ξεκίνα από εκεί.

Φτιάξε το δικό σου σπρέι για υφάσματα

Τα λευκά είδη, και ειδικά τα σεντόνια, είναι που δίνουν αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά θαλπωρής στα δωμάτια των ακριβών ξενοδοχείων. Δημιούργησέ την κι εσύ στο σπίτι, φτιάχνοντας ένα σπρέι για να ψεκάσεις τα σεντόνια. Φτιάχνεται πανεύκολα, ανακατεύοντας δύο κουταλιές της σούπας βότκα με 2/3 του φλιτζανιού απεσταγμένο νερό. Στη συνέχεια προσθέτεις στο μείγμα 12 σταγόνες από όποιο αιθέριο έλαιο σου αρέσει, ανακινείς καλά σε μπουκάλι με σπρέι ψεκασμού, και ψεκάζεις με αυτό τα σεντόνια σου κατά το σιδέρωμα.

Βάλε βότανα στην κουζίνα

Η κουζίνα είναι το πιο δύσκολο δωμάτιο του σπιτιού να αρωματιστεί, γιατί από τη μία έχεις να αντιπαλέψεις τις μυρωδιές του φαγητού, και από την άλλη να αποφύγεις τα λουλουδένια αρώματα που θα αλλοιώσουν την γεύση του εκεί που τρως. Η λύση σε όλα αυτά είναι μερικά γλαστράκια με βασιλικό, δυόσμο, ρίγανη, θυμάρι ή δεντρολίβανο στη κουζίνα, που εξασφαλίζουν και την σωστή ωραία μυρωδιά και φρέσκα συστατικά για τις μαγειρικές σου.

Εξουδετέρωσε τις οσμές στην κουζίνα

Σε συνέχεια του παραπάνω, τι κάνουμε όταν μένει να αιωρείται στον χώρο η μυρωδιά από το φαγητό που μαγειρέψαμε; Εξαρτάται από τη μυρωδιά: Για την ψαρίλα, αφήνεις όλο το βράδυ επάνω στο τραπέζι ένα μπολ με λευκό ξύδι, και ξυπνάς με άοσμη κουζίνα. Τις μυρωδιές από σκόρδο και κρεμμύδι τις εξουδετερώνει ο καφές, ενώ για το ψυγείο σου ένα ανοιχτό βαζάκι μαγειρική σόδα θα απορροφήσει οποιαδήποτε οσμή έχει διαρρεύσει. Τον φούρνο μικροκυμάτων τον απαλλάσσεις από οσμές βάζοντας μέσα για ένα λεπτό ένα μπολάκι με νερό και μισό στυμμένο λεμόνι ή πορτοκάλι.

Σιγόβρασε βότανα σε ένα κατσαρολάκι

Μπορεί να σου κάνει χειμωνιάτικους συνειρμούς, λειτουργεί όμως μια χαρά και το καλοκαίρι για να αρωματίσει όλο το σπίτι: Βάλε νερό να σιγοβράζει σε ένα κατσαρολάκι, και πρόσθεσε φέτες εσπεριδοειδών μαζί με μέντα, λεβάντα, εκχύλισμα βανίλιας, γαρίφαλο ή ξυλάκια κανέλας. Οι υδρατμοί θα μεταφέρουν τη μυρωδιά στο υπόλοιπο σπίτι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v