5 μυστικά θερινά σινεμά που αξίζει να ανακαλύψεις

Ένας μυστικός κήπος στο Μοσχάτο, ένα θερινό με σούπερ τιμές και αύρα θαλασσινή στον Άλιμο, και μια ολοκαίνουρια γκουρμέ άφιξη που αξίζει να ανακαλύψεις.

5 μυστικά θερινά σινεμά που αξίζει να ανακαλύψεις

Αγαπάμε τα θερινά του κέντρου, και το έχουμε αποδείξει πολλάκις. Αγαπάμε όμως εξίσου και τα συνοικιακά, κρυμμένα από τα φώτα της δημοσιότητας θερινά, για τα μάτια των οποίων αξίζει να πάρεις το μετρό αν μένεις μακριά και να τα ανακαλύψεις, μαζί με τις γειτονιές τους.

Η Αλεξάνδρα στο Κάτω Χαλάνδρι
Ηρώων Πολυτεχνείου 27 (Μετρό Χολαργός), τηλ.: 210 6777708

Δροσερή, λουλουδιασμένη και ευρύχωρη, η Αλεξάνδρα κουρνιάζει σε ένα ήσυχο δρομάκι του Κάτω Χαλανδρίου, δυο βήματα από το μετρό του Χολαργού. Αγαπά πολύ τις επανεκδόσεις, όπως και τον σύγχρονο ευρωπαϊκό και διεθνή κινηματογράφο, ενώ συνεργάζεται και με το Cinobo, οι συνδρομητές του οποίου δικαιούνται ένα δωρεάν εισιτήριο τον μήνα. Συνδυάζεται, δε, τέλεια με μια μπαρότσαρκα στην «παραλία» του Χολαργού (στην απέναντι όχθη της λεωφόρου Μεσογείων δηλαδή).

Το Σινέ Άλιμος (προφανώς) στον Άλιμο 
Λεωφόρος Ποσειδώνος 43, τηλ.: 21 0983 9882

Ένα από τα αγαπημένα μας παραθαλάσσια θερινά, το στρωμένο με γρασίδι Σινέ Άλιμος έχει αύρα διακοπών, γι’ αυτό είναι η καλύτερη διέξοδος τις Τετάρτες του Ιουλίου που φεύγεις χολοσκασμένος από τη δουλειά. Τυχαίο το παράδειγμα της Τετάρτης, τέλειο είναι όλες τις μέρες –ειδικά αν συνυπολογίσεις το γεγονός πως έχει το εισιτήριο μόλις 4€, ανεξαρτήτως μέρας και ώρας προβολής, ενώ κάθε Δευτέρα έχει μια δωρεάν προβολή παιδικής κατά κανόνα ταινίας. Για το φετινό καλοκαίρι, έχει προγραμματίσει ταινίες που αγαπήσαμε την σαιζόν που πέρασε, σαν το Τρίγωνο της Θλίψης και τα Πνεύματα του Ινισέριν, αλλά και πολλές επανεκδόσεις. Δες το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Ο Κήπος στο Μοσχάτο 
Θερμοπυλών 49

Είναι… αυτό που λέει το όνομά του, ένας αληθινός Κήπος, μεγάλος και δροσερός, που κρατάει χρόνια τα σινεφίλ σκήπτρα του Μοσχάτου, με οικονομικότατες τιμές την μισή εβδομάδα –από Δευτέρα ως Τετάρτη, μόλις στα 5€. Τις υπόλοιπες μέρες, η γενική είσοδος κοστίζει 7€. Έχει και online κρατήσεις, αν είσαι από αυτούς που αγαπούν τον προγραμματισμό ακόμα και στο θερινό σινεμά τους. Παίζει κατά κύριο λόγο αμερικάνικες ταινίες πρώτης προβολής, δε λέει όμως όχι και στις επανεκδόσεις.

Το Cine Πέραν στο Περιστέρι 
Κ. Βάρναλη 32 & Μ. Αλεξάνδρου

Πολύ κοντά στο μετρό του Περιστερίου, το θερινό που φημολογείται πως έχει την μεγαλύτερη οθόνη απ’ όλα τα θερινά της Αθήνας, είναι πανέμορφο και καταπράσινο κι έχει φανατικούς θαμώνες τους παροικούντες τα δυτικά και όχι μόνο. Προσφέρει online κρατήσεις μέσω Viva, έχει εισιτήριο στα 6,50€ (φοιτητές και άνεργοι 5€) και σαφή προτίμηση στις ταινίες πρώτης προβολής, που δεν περιορίζονται όμως στον αμερικανικό κινηματογράφο.

Pool your Cinema στο Μεγάλη Βρετανία
Στο roof garden του ξενοδοχείου

Πάμε τώρα σε κάτι εντελώς διαφορετικό: Στον έβδομο όροφο του Μεγάλη Βρετανία, δίπλα στη μεγάλη πισίνα, στήνεται φέτος ένα μαγικό θερινό σινεμά με θέα στον λόφο του Λυκαβηττού και τα φώτα της πόλης. Στην οθόνη θα προβάλλονται αγαπημένες κλασσικές ταινίες και μεγάλες επιτυχίες του Hollywood, ενώ τις προβολές θα συνοδεύει ένα μενού με την υπογραφή του executive chef Αστέριου Κουστούδη, το οποίο περιλαμβάνει mini cheeseburger από Black Angus, tacos με γαρίδα tempura, αβοκάντο και μάνγκο, και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα που μπορείς να δεις αναλυτικά εδώ. Τα εισιτήρια κοστίζουν 50€ και περιλαμβάνουν την προβολή, το μενού και ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v