Για ρακές και μεζεδάκια στου Βοτανικού τα μέρη

Πεντανόστιμοι μεζέδες, ρακές που ρέουν άφθονες, τιμές από τις καλύτερες της Αθήνας. Εσύ ακόμα να πιάσεις τραπεζάκι στον Βοτανικό;

Για ρακές και μεζεδάκια στου Βοτανικού τα μέρη

Η γειτονιά απέναντι από τον Κεραμεικό, στην άλλη πλευρά των σιδηροδρομικών γραμμών που διατρέχουν την Κωνσταντινουπόλεως, γνωρίζει τους τελευταίους μήνες νέες δόξες, με παλιά στέκια να ανανεώνονται, νέα να κάνουν την εμφάνισή τους, και άλλα να μετακομίζουν εδώ από διαφορετικές γειτονιές. Πιάσε τραπεζάκι για μεζέδες και ρακές στις παρακάτω διευθύνσεις και θα μας θυμηθείς.

Ραφίκι
Πέλλης 22, τηλ.: 21 0346 4717

Ένα από τα δημοφιλέστερα στέκια του Βοτανικού, το Ραφίκι είναι παρεΐστικο, κεφάτο και μονίμως γεμάτο (έλα νωρίς για να βρεις τραπέζι). Απλώνει τραπεζάκια στον πεζόδρομο, και τα φορτώνει με πειραγμένα μεζεδάκια σαν τα νιόκι με καπνιστή πανσέτα, την γραβιέρα με τσιμένι, το κριθαρότο μανιταριών με λάδι τρούφας, το κοτόπουλο με μουστάρδα και μέλι, τη μους ταραμά, τα αυγά με σύγκλινο Μάνης, τον τσίρο με φακές Beluga, και τα χειροποίητα παστουρμαδοπιτάκια με σως γιαουρτιού και μαρμελάδα ντομάτας. Για ένα φουλ έξτρα γεύμα με τις απαραίτητες ρακές, θα πληρώσεις γύρω στα 17€ το άτομο.

Ο Θεσσαλός 
Μελενίκου 2, τηλ.: 213 0222335

Μας συνέστησε τη γειτονιά του προτού γίνει μεζεδο-πιάτσα, και συνεχίζει ακάθεκτος με φανταστικά χειροποίητα μεζεδάκια και γλέντια με ζωντανή μουσική που στήνονται αυθόρμητα. Δοκίμασε οπωσδήποτε την φάβα από πράσινο μπιζέλι με καπνιστή πάπρικα, τον πρόβειο καβουρμά στον φούρνο με αυγά, ντομάτα και μυρωδικά, τα πολίτικα ντολμαδάκια με κουκουνάρι, την κοπανιστή με κατίκι Δομοκού, τις σοταρισμένες πατατούλες baby με δεντρολίβανο και σκόρδο, και το φουρνιστό μπουγιουρντί με παστουρμά και φέτα. Με τις ρακές σου, δύσκολα θα πληρώσεις παραπάνω από 15-17€ το άτομο.

Συντρίμμι
Χαλκιδικής 52, τηλ.: 2130446962

Μετακόμισε εδώ από τη γειτονιά του Θησείου, και απέκτησε ταχύτατα φανατικό κοινό που ορκίζεται στη μεγάλη, απολύτως καλοκαιρινή αυλή του και τα πεντανόστιμα μεζεδάκια του. Από το μενού του ξεχωρίζουμε τα κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα και ξινομυζήθρα, τα παϊδάκια κοτόπουλου με τυροκαυτερή, την οφτή πατάτα με σκορδόλαδο και μυρωδικά, τα ψητά παντζάρια με ξύγαλο, κολοκύθα και φυστίκι Αιγίνης, και τη θεϊκή ρεβυθάδα με καβουρμά και ανεβατό. Λογαριασμός με ρακή, στα 15€ περίπου το άτομο.

Η Μεταξού 
Πυθοδώρου και Πιερίας 10, τηλ.: 2105229290

Στα σύνορα μεταξύ Βοτανικού και Μεταξουργείου, διάσημη για τη ζωντανή μουσική της, η Μεταξού έχει μια φανταστική αυλή στην οποία ειδικά μέρες και ώρες αιχμής είναι απαραίτητο να έχεις κάνει κράτηση κάμποσες μέρες πριν. Στο μενού της βρίσκουμε μεζεδάκια κλασικά αλλά νόστιμα, όπως τα μπουρεκάκια λαχανικών, η παστουρμαδόπιτα, η φουρνιστή μελιτζάνα, το ταλαγάνι στη σχάρα, η τηγανιά, το μπεκρή μεζέ και το κοτόπουλο με γιαούρτι, αλλά και ζουμερά κρεατικά της ώρας όπως τα θρυλικά παϊδάκια προβατίνας, τα μπριζολάκια και τα μπιφτέκια. Μαζί με ρακές, λογαριασμός στα 20€ περίπου το άτομο.

Laika 
Πέλλης 30, τηλ.: 2155013801

Άλλη μια σταθερή αξία της γειτονιάς της, η Laika κάνει τα μεζεδάκια της γκουρμέ, κι αυτός είναι ο πρώτος λόγος που την αγαπάμε –ο δεύτερος είναι η παρεΐστικη ατμόσφαιρα και τα τραπεζάκια που απλώνει στον πεζόδρομο μπροστά της. Εδώ το μενού ανανεώνεται συχνά, αλλά για να πάρεις μια ιδέα εμείς την τελευταία φορά δοκιμάσαμε βραστοτηγανιτές πατάτες με μαγιονέζα aglio e olio, καγιανά με απάκι κοτόπουλο και φέτα, ψητό μανούρι με chutney από πιπεριά Φλωρίνης, ριζότο «γεμιστά» με πιπεριά, ντομάτα, δυόσμο, σταφίδες και τσαλαφούτι, μπαμπαγκανούς από καπνιστή μελιτζάνα και ταχίνι, και τυροκαυτερή με γλυκό βύσσινο και παξιμάδια χαρουπιού. Συνοδεύεις με ρακές και πληρώνεις γύρω στα 17€ το άτομο.

Λήθη 
Πέλλης 26, τηλ.: 2103465017

Απλώνει τα χρωματιστά της τραπεζάκια στον γλυκύτατο πεζόδρομο μπροστά της, φιλοξενεί συχνά ζωντανή μουσική, και μας σερβίρει τέλεια μεζεδάκια σαν το απάκι με ξινομυζήθρα και σωτέ σπανάκι, την Σφακιανή πίτα με μέλι, το σπετζοφάι με μοσχαρίσιο λουκάνικο, το κοτόπουλο με σως μουστάρδας και πατάτες baby, το χαλούμι με τριμμένη ντομάτα και ρίγανη, και το μοσχαρίσιο μπιφτέκι με σως ροκφόρ. Ο λογαριασμός στο τέλος, πάντα με τις απαραίτητες ρακές, θα κυμανθεί στα 17€ περίπου το άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v