Νέα Toyota Corolla: Αναβαθμισμένη ψηφιακή εμπειρία

 Το ανανεωμένο Toyota Corolla λανσάρεται με την τρίτη γενιά του πακέτου Toyota Safety Sense, προσφέροντας την απόλυτη ψηφιακή εμπειρία. 

Νέα Toyota Corolla: Αναβαθμισμένη ψηφιακή εμπειρία

Το Toyota Corolla, με ανανεωμένο στιλ, λανσάρει την εισαγωγή της πέμπτης γενιάς Hybrid Electric τεχνολογίας, την πλήρως αναβαθμισμένη ψηφιακή εμπειρία χρήστη και την εκτεταμένη γκάμα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης Toyota T-Mate.

Τρία αμαξώματα, Corolla Hatchback, Touring Sports και Sedan, αλλά και το πρόσφατα λανσαρισμένο SUV Corolla Cross.

Hybrid Electric

Διατίθενται Hybrid Electric συστήματα 1.8 και 2.0. Και τα δύο επωφελούνται από σημαντικές αλλαγές στον θερμικό κινητήρα και τον ηλεκτροκινητήρα τους, που αναβαθμίζουν την οδηγική εμπειρία με πρόσθετη ισχύ και βελτιωμένη απόδοση, διατηρώντας ίδιες ή χαμηλότερες εκπομπές CO2 και κατανάλωση καυσίμου (ανάλογα με το σύστημα κίνησης). Η μονάδα ελέγχου ισχύος (PCU) και ο ηλεκτροκινητήρας, σε συνδυασμό με τη μονάδα κιβωτίου/διαφορικού, έχουν επανασχεδιαστεί, ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου είναι ισχυρότερη, αλλά και μικρότερη και ελαφρύτερη (μείωση βάρους έως 18 κιλά, ανάλογα με το σύστημα κίνησης).

Αυξημένη ισχύς

Η συνολική ισχύς από το σύστημα 1.8 αυξήθηκε κατά +18 ίππους στους 140 ίππους, μειώνοντας κατά 1,7΄΄΄ τον χρόνο της επιτάχυνσης 0-100 χλμ./ώρα που επιτυγχάνεται σε 9,2 ΄΄. Παρά την αυξημένη απόδοση, οι εκπομπές CO2 παραμείνουν οι χαμηλότερες στην κατηγορία με μόλις 104 γραμ./χλμ., εξασφαλίζοντας μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, ενώ η κατανάλωση παραμένει επίσης η κορυφαία στην κατηγορία με 4,6 λίτρα/100 χλμ. Για το σύστημα των 2.0, η συνολική ισχύς έχει αυξηθεί στους 196 ίππους(+12 ίπποι) με τον χρόνο επιτάχυνσης 0-100 χλμ./ώρα να φτάνει πλέον στα 7,5 ΄΄. Οι τιμές εκπομπών CO2 σε συνδυασμένο κύκλο έχουν μειωθεί στα 102 γραμ./χλμ. όπως και η κατανάλωση, στα 4,5 λίτρα/100 χλμ.

Διαισθητική προσέγγιση

Περαιτέρω βήματα έχουν γίνει ώστε η επιτάχυνση να είναι πιο φυσική και ικανοποιητική για τον οδηγό. Προηγουμένως, η εστίαση ήταν στη γραμμική επιτάχυνση. Τώρα, χάρη στο νέο καλιμπράρισμα του συστήματος ελέγχου για το υβριδικό σύστημα, η επιτάχυνση αντικατοπτρίζει περισσότερο τις προθέσεις του οδηγού και τη χρήση του πεντάλ του γκαζιού, δημιουργώντας την κατάλληλη αίσθηση σε επίπεδο διαμήκους επιτάχυνσης - και συνολικά μία διαισθητική προσέγγιση. Αυτό έχει επιτευχθεί με μείωση των στροφών του κινητήρα κατά την επιτάχυνση, ενώ ο θόρυβος του συστήματος μετάδοσης κίνησης κατά την επιτάχυνση έχει επίσης μειωθεί.

Υψηλή ευκρίνεια

Επωφελείται από τις πιο πρόσφατες ψηφιακές λειτουργίες και δυνατότητες των συστημάτων πολυμέσων της Toyota. Η μεγαλύτερη οθόνη πολυμέσων 10,5” παρουσιάζει γραφικά με υψηλή ευκρίνεια και διαθέτει αντιθαμβωτική επιφάνεια, εξασφαλίζοντας άριστη ορατότητα σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Η οθόνη του οδηγού έχει επίσης μετασχηματιστεί σε έναν πλήρως νέο πίνακα οργάνων 12,3”, τον μεγαλύτερο στην κατηγορία, που μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις του οδηγού σε τέσσερις διαφορετικές διαμορφώσεις: Casual, Smart, Sport και Tough.

Προσφέρει στον βασικό εξοπλισμό το Τoyota Smart Connect 10,5’’ και τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3’’ σε όλες τις εκδόσεις Hatchback και Τouring Sports, και στο Sedan από την έκδοση Active Plus.

Ενσωματωμένο φωνητικό σύστημα αναγνωρίζει αιτήματα σε φυσική γλώσσα ομιλίας για τον έλεγχο του συστήματος πολυμέσων ή λειτουργιών του οχήματος, όπως το άνοιγμα ή το κλείσιμο των παραθύρων.

Ασφάλεια

Είναι εξοπλισμένο με το Toyota T-Mate, που συνδυάζει τη νέα, τρίτη γενιά του πακέτου Toyota Safety Sense. Το κορυφαίο σύστημα ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης, διαθέτει νέες λειτουργίες για την υποστήριξη του οδηγού σε ένα ακόμη ευρύτερο φάσμα σεναρίων οδήγησης.

Με νέα κάμερα και αισθητήρα ραντάρ κυμάτων χιλιοστού ενισχύει το εύρος και την ικανότητα ανίχνευσης, κάνοντας την οδήγηση ευκολότερη και ασφαλέστερη, συμβάλλοντας παράλληλα στην προστασία όλων των επιβατών του οχήματος και των άλλων χρηστών των δρόμων.

Για πρώτη φορά, το T-Mate ενσωματώνει τις Over-the-air ενημερώσεις του συστήματος, εξασφαλίζοντας την επικαιροποίηση των λειτουργιών και την προσθήκη νέων όταν αυτές είναι διαθέσιμες κατά τη διάρκεια της ζωής του οχήματος.

Ο τιμοκατάλογος ξεκινά από τα 28.470 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v