«Συγγνώμη» ζητά ο Σπύρος Πνευματικός και αποσύρεται από τις εκλογές

Μετά τον σάλο που ξέσπασε λόγω των απαράδεκτων δηλώσεών του για τους καρκινοπαθείς ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Σπύρος Πνευματικός τίθεται εκτός εκλογικής μάχης.

«Συγγνώμη» ζητά ο Σπύρος Πνευματικός και αποσύρεται από τις εκλογές

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει από χθες οι δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια Σπύρου Πνευματικού σε ραδιοφωνική εκπομπή.

«Πρέπει να δούμε την αξιολόγηση των πράξεων. Πόσες απ’ αυτές τις πράξεις που κάνουμε κάθε μέρα χρειάζονται; Δηλαδή ένα κόστος τεραστίων διαστάσεων μπορεί να γίνει αν περιορίσουμε μερικά πράγματα απ’ αυτά που δεν χρειάζονται να γίνουν. Δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε τον άρρωστο αν πάμε και του πούμε ότι "δεν έχει νόημα να κάνουμε αυτό για σας". Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό... Δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων. Υπάρχει ένα σημείο που δεν έχεις λόγο να κάνεις κάτι παραπάνω. Θα μου πει κάποιος ότι ο καλός Θεός έχει αποφασίσει διαφορετικά. Μα πράγματι, αλήθεια είναι αυτό το πράγμα, στο τέλος της ημέρας όμως τι θα γίνει;

Αυτά τα πράγματα τα έχουν δει… Η Αμερική είναι ένα τρομακτικό παράδειγμα: Ψάχνουν τα πάντα, ψάχνουν το κόστος των πράξεων, το cost benefit ratio σε μία πράξη κτλ. Όταν είχαμε πάει στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με τη γυναίκα μου στην Αμερική, η πρώτη συζήτηση που είχαμε ακούσει ήταν πραγματικά πόσο ακριβό είναι το αμερικάνικο σύστημα. Γιατί ήταν τόσο πολύ ακριβό; Γιατί όλοι φτάνανε στο νοσοκομείο, σε όποια κατάσταση κι αν ήταν και γινόντουσαν τα πάντα για όλους. Και με αυτό τον τρόπο ανακαλύψανε ότι μετά από λίγο καιρό δεν θα μπορούσαν να παρέχουν υπηρεσίες σε κανέναν. Άρα θα πρέπει να κάνουν μια σχετική επιλογή το πόσο μπορούν να ξοδέψουν... Ακούγεται λίγο κυνικό - Δεν είναι κυνικό, είναι ανθρώπινο» είχε δηλώσει σχετικά ο κ. Πνευματικός.

Μετά από το σάλο που ξέσπασε για τις απαράδεκτες δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια ο κ. Πνευματικός δήλωσε συγγνώμη τονίζοντας παράλληλα ότι αποσύρεται από την εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου.

«Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια παρερμηνείας, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όργανα της ΝΔ αποσύρομαι από τον εκλογικό αγώνα και δηλώνω ότι σε περίπτωση που εκλεγώ, θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα παραδώσω την έδρα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά», έγραψε σχετικά ο Σ. Πνευματικός στον λογαριασμό του στο Facebook.

Λίγο πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε με δηλώσεις του επί του θέματος λέγοντας ότι: «Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ».

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v