Πιάσε τραπεζάκι για ποτό στην ταράτσα

Ατενίζουμε την Αθήνα αφ’ υψηλού και πιάνουμε τραπέζι στις πιο όμορφες, δροσερές και ατμοσφαιρικές ταράτσες του κέντρου.

Πιάσε τραπεζάκι για ποτό στην ταράτσα

Καλοκαιράκι, ποτάκι, κουβέντα και ταρατσούλα. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο για τα βράδια που έρχονται; Ούτε εμείς.

Γι’ αυτό βγαίνουμε παγανιά στο κέντρο της πόλης, και σκαρφαλώνουμε σε ρομαντικές, σικ, χύμα και ατμοσφαιρικές ταράτσες με σούπερ θέα.

A for Athens

Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0324 4244

Το μπαρ που έμαθε στην πόλη πώς να πίνει ποτά με θέα παραμένει ένας κλασικός προορισμός για να απολαύσεις το κοκτέιλ ή το ποτό σου αν και πια μαζί με πλήθος τουριστών που επίσης χαζεύουν τη φωτισμένη Ακρόπολη. Η λίστα με τα κοκτέιλ ανανεώνεται κάθε χρόνο με ενδιαφέρουσες προσθήκες, ενώ ο κατάλογος φαγητού περιλαμβάνει ευφάνταστα δημιουργικά πιάτα που γεμίζουν τους γευστικούς σου κάλυκες με ελληνικά στοιχεία. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ στα 10€. Δες εδώ τον κατάλογο του φαγητού. 

Couleur Locale

Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ.: 216 7004917

Άνοιξε τις πόρτες του το καλοκαίρι του 2014 για να δώσει ένα νέο «τοπικό χρώμα» στην περιοχή και τα κατάφερε. Λίγα βήματα από την πλατεία Μοναστηρακίου, ανάμεσα στα παλαιοπωλεία, σε ένα κτίριο με πολλούς ορόφους, το Couleur Locale απολαμβάνει σούπερ θέα Ακρόπολη, έχει χαλαρό χαρακτήρα για απογευματινό ή βραδινό ποτάκι, ενώ προγραμματίζει συχνά πυκνά DJ sets με ανεβαστικές μελωδίες για να λικνιστείς. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ από 9€. Αν πεινάσεις έχει και ωραιότατο bar food με πίτσες και μπεργκεράκια.

Anglais

Κηρυκείου 6, Μοναστηράκι, τηλ.: 21 5560 1192

Με εντυπωσιακή θέα την Ακρόπολη, μια ανάσα από το Μοναστηράκι, το Anglais στην κορυφή ενός όμορφου διατηρητέου κτιρίου σε καλεί για ακόμα μια χρονιά να απολαύσεις το ποτάκι σου σε χαλαρό κλίμα, στην όμορφή του βεράντα. Τα κοκτέιλ είναι τίμια και σε πληθώρα επιλογών, ενώ αν έρθεις πεινασμένος, παίζει και ένα ωραιότατο μενού με finger food, burger και πίτσες σε νορμάλ για την τοποθεσία τιμές. Το απλό ποτό στα 8€.

Το Λοκάλι

Σαρρή 44, Ψυρρή, τηλ.: 21 0325 0673

«Πιστεύουμε ότι τα κεφτεδάκια πάνε με gin tonic» γράφουν στο προφίλ τους στο Instagram, τους πιστεύουμε πως το πιστεύουν και τα απολαμβάνουμε στην πανέμορφη ταράτσα του, που καταπράσινη μας υποδέχεται και πάλι για κοκτέιλ και τσιμπολόγημα με θέα τον ουρανό. Κάθε εβδομάδα φιλοξενούν και από κάποιον εγχώριο dj που δίνει πόνο στα decks, ενώ στην κάβα του θα βρεις δεκάδες επιλογές σε τζιν, ρούμια, ουίσκι και τεκίλες για να κάνεις δοκιμές. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ από 10€.

The Artist Athens Rooftop

Ξενοδοχείο «The Artist Athens», Μελανθίου 4 & Καλαμίδα 7, Ψυρρή, τηλ: 2103238012

Θες κάτι πιο κυριλέ για ρομαντικά τετ α τετ; Δύο ταράτσες στην… τιμή της μίας που ενώνονται μεταξύ τους θα βρεις τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου «The Artist» για να ζήσεις μια ωραιότατη βραδινή εμπειρία κάτω από τα αστέρια. Πιάσε θέση στα χαμηλά τραπεζάκια και παράγγειλε κάποιο από τα δεκάδες ποτά που προσφέρει το μπαρ, μια craft μπίρα, ή κάποιο signature cocktail και άσε τον ουρανό και την Ακρόπολη να κάνουν τα υπόλοιπα. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ από 10€.

Bios

Πειραιώς 84, Κεραμεικός, τηλ: 2103425335

Στο γκρίζο της Πειραιώς, η όμορφα φωτισμένη ταράτσα του Bios αποτελεί εδώ και πολλά καλοκαίρια τον απόλυτο προορισμό για να πιάσεις σεζλόνγκ και να φεγγαρολιαστείς όσο αγναντεύεις την Ακρόπολη στο φόντο. Μπορεί παπωτό πλέον να μην σερβίρεται, όμως το μπαρ βγάζει ωραιότατα, απλά ποτά και καλοφτιαγμένα, κλασικά κοκτέιλ για να δροσιστείς όπως πρέπει. Η μουσική είναι σε χαμηλά ντεσιμπέλ για κουβεντούλα, ενώ ενίοτε παίζουν και πάρτι που η ένταση ανεβαίνει. Το απλό ποτό στα 8€.

Great Bear Rooftop

Πλ. Θεάτρου 18, τηλ: 21 6001 0890

Η πανέμορφη ταράτσα του ξενοδοχείου Selina στην Πλατεία Θεάτρου ανανεώνει για ακόμα ένα καλοκαίρι το ραντεβού της με το hip κοινό της πόλης, με queer friendly διάθεση, όμορφη θέα στην Ακρόπολη και ενδιαφέροντα events με ηλεκτρονική και όχι μόνο μουσική. Άραξε στην ξαπλώστρα ή σε μια αιώρα, παράγγειλε ένα δροσερό κοκτέιλ και η νύχτα θα κυλήσει όπως πρέπει. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ στα 10€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v