Πώς θα πλύνεις τα αθλητικά σου παπούτσια

Αν τα αθλητικά σου έχουν μεταμορφωθεί σε άλλο χρώμα, μάλλον ήρθε η ώρα να τα φρεσκάρεις. Δες πώς.

Πώς θα πλύνεις τα αθλητικά σου παπούτσια

Τα αθλητικά παπούτσια είναι από τα πλέον ταλαιπωρημένα της παπουτσοθήκης μας. Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να τα πλύνεις;

Δες πώς.

Aρχικά, καθάρισε τους λεκέδες και με τη βοήθεια μιας βρεγμένης πετσέτας και λίγου διαλυμένου απορρυπαντικού τρίβοντάς τους απαλά. Αν πολύ ξεροί, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγη μαγειρική σόδα με νερό.

Στη συνέχεια, βάλε τα παπούτσια μέσα σε μια μαξιλαροθήκη που δεν χρησιμοποιείς, και δέσε την κόμπο για να μην κάνουν… βόλτες στον κάδο.

Αν θες, μπορείς να πλύνεις τα κορδόνια μαζί με τα παπούτσια ή χωριστά. Σε κάθε περίπτωση, έχε τα μέσα στην μαξιλαροθήκη για να μην μπλεχτούν με τις τρύπες του κάδου.

Στην πλύση μπορείς να βάλεις και κάποιο μαλακτικό της αρεσκείας σου, μαζί με το απορρυπαντικό, για ακόμα καλύτερη οσμή και φρεσκάδα. Σε κάθε περίπτωση δες την ετικέτα για τη δοσολογία, ώστε να μην μείνουν υπολείμματα, στην περίπτωση που χρησιμοποιήσεις απορρυπαντικό σε σκόνη.

Τα υγρά απορρυπαντικά διαλύονται εύκολα στο νερό και δεν αφήνουν κατάλοιπα.

Κάποια παπούτσια είναι ευαίσθητα στο πλύσιμο. Για να μην ρισκάρεις, μπορείς να βάλεις μαζί μια πεσέτα και να τα πλύνεις μαζί, μέσα στη μαξιλαροθήκη. Η πετσέτα θα λειτουργήσει σαν ασπίδα.

Τέλος, χρησιμοποίησε το πρόγραμμα πλύσης για ευαίσθητα, στους 30 βαθμούς, χωρίς στύψιμο. Όσο λιγότερο χρόνο παραμείνουν στο πλυντήριο τόσο λιγότερο θα εκτεθούν σε πιθανά χτυπήματα.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v