Mercedes-Benz EQS SUV: Η επιτομή στα ηλεκτρικά SUV

Η πολυτελής φίρμα λανσάρει ένα νέο ηλεκτρικό SUV που εκφράζει πλήρως τον στόχο της «Ambition 2039».

Mercedes-Benz EQS SUV: Η επιτομή στα ηλεκτρικά SUV

Με το πολυτελές EQS SUV, η πρώτη σε πωλήσεις μάρκα στη premium κατηγορία έχει εισέλθει σε μια νέα, αποκλειστικά ηλεκτρική εποχή και στις ανώτερες κατηγορίες της αγοράς.


Με το EQS SUV, η πολυτελής φίρμα Mercedes-Benz κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων και πλησιάζει ένα βήμα πιο κοντά στην εκπλήρωση του «Ambition 2039». Το μοντέλο παράγεται με εντελώς ουδέτερο τρόπο εκπομπών CO2. Λανσάρει πραγματικές λύσεις για κινητικότητα χωρίς εκπομπές ρύπων, έξυπνη εξοικονόμηση πόρων και υπεύθυνη κυκλική οικονομία στο δρόμο.


Μαγικό χαλί

Το πλαίσιο έχει άξονα τεσσάρων συνδέσμων μπροστά και ανεξάρτητη ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Η αερανάρτηση AIRMATIC με συνεχώς ρυθμιζόμενη απόσβεση ADS+ είναι στάνταρ. Το ύψος του οχήματος μπορεί να αυξηθεί κατά αρκετά εκατοστά. Εκτός από τις λειτουργίες DYNAMIC SELECT ECO, COMFORT, SPORT και INDIVIDUAL, οι εκδόσεις 4MATIC διαθέτουν την λειτουργιά OFFROAD, μια επιπλέον επιλογή για οδήγηση εκτός δρόμου. Επιπλέον, στάνταρ είναι το σύστημα διεύθυνσης με πίσω άξονα με γωνία διεύθυνσης έως και 4,5 μοίρες. Εξασφαλίζει ευκολότερους ελιγμούς στην πόλη και ευελιξία. Προαιρετικά, αλλά και μέσω ενημέρωσης OTA, διατίθεται έκδοση με γωνία διεύθυνσης έως και 10 μοίρες.

Ανιχνεύει εάν τα πίσω καθίσματα είναι κατειλημμένα

Όπως όλα τα άλλα μοντέλα της Mercedes-Benz, έτσι και το EQS SUV διαθέτει υψηλής ακαμψίας αμάξωμα, ειδικές ζώνες παραμόρφωσης και σύγχρονα συστήματα συγκράτησης. Η ευρωπαϊκή έκδοση του SUV EQS είναι το πρώτο μοντέλο της Mercedes-Benz με σύστημα που ανιχνεύει εάν τα πίσω καθίσματα είναι κατειλημμένα. Ενημερώνει τον οδηγό αν υπάρχουν παιδιά στο πίσω μέρος του οχήματος.

Ταχύτερη και πιο βολική διαδρομή

Η πλοήγηση με Electric Intelligence σχεδιάζει την ταχύτερη και πιο βολική διαδρομή, συμπεριλαμβανομένων των στάσεων φόρτισης, και αντιδρά δυναμικά σε μποτιλιαρίσματα ή αλλαγή στο στυλ οδήγησης. Επίσης, περιλαμβάνει μια απεικόνιση στο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX σχετικά με το εάν η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας είναι επαρκής για να επιστρέψει στο σημείο εκκίνησης χωρίς φόρτιση.

Ποιότητα του αέρα

Με το ENERGIZING AIR CONTROL Plus, η Mercedes-Benz αντιμετωπίζει ολιστικά την ποιότητα του αέρα στο EQS SUV. Το σύστημα αξιοποιεί το φιλτράρισμα και τους αισθητήρες για να παρέχει τον καλύτερο δυνατό αέρα στη καμπίνα. Το φίλτρο HEPA (High-Efficiency Particulate Air) έχει πολύ υψηλό επίπεδο φιλτραρίσματος για να παγιδεύει λεπτά σωματίδια, μικροσωματίδια, γύρη και άλλες ουσίες που εισέρχονται με τον εξωτερικό αέρα.

Πολλές λειτουργίες infotainment

Με το έξυπνο λογισμικό, το MBUX προσαρμόζεται πλήρως στους χρήστες του και τους παρέχει εξατομικευμένες προτάσεις για πολλές λειτουργίες infotainment και άνεσης.

Το αποκορύφωμα του εσωτερικού είναι η υπεροθόνη MBUX. Αυτή η μεγάλη, κυρτή μονάδα εκτείνεται σχεδόν από την κολόνα Α έως την κολόνα Β. Τρεις οθόνες είναι τοποθετημένες πίσω από μια ενιαία γυάλινη επιφάνεια. Η οθόνη OLED 12,3 ιντσών για τον συνοδηγό του παρέχει ξεχωριστή ενημέρωση. Στην Ευρώπη και σε έναν αυξανόμενο αριθμό χωρών, ο επιβάτης στο μπροστινό κάθισμα μπορεί επίσης να παρακολουθεί ακόμη και προγράμματα τηλεόρασης ενώ το όχημα βρίσκεται σε κίνηση. Η μάρκα ανέπτυξε ένα έξυπνο λογισμικό που διακόπτει την προβολή αν η ειδική κάμερα εντοπίσει ότι ο οδηγός κοιτάζει την οθόνη του συνοδηγού.

Μουσική σε όλο τον χώρο

Το σύστημα ήχου Dolby Atmos ανεβάζει την εμπειρία ήχου στο SUV EQS σε ένα νέο επίπεδο. Ενώ τα συμβατικά στερεοφωνικά συστήματα έχουν συνήθως δυναμική αριστερά-δεξιά, το Dolby Atmos μπορεί να χρησιμοποιήσει ολόκληρο τον χώρο και να δημιουργήσει μια εμπειρία 360 μοιρών.

H νέα EQS SUV, προσφέρει άφθονο χώρο, άνεση και συνδεσιμότητα για έως και επτά επιβάτες στο πρωτοποριακό, πολυτελές εσωτερικό της. Χάρη στους ισχυρούς ηλεκτρικούς κινητήρες, την τετρακίνηση 4MATIC και την έξυπνη λειτουργία οδήγησης OFFROAD, αντιμετωπίζει εύκολα και το περιορισμένης δυσκολίας off road.

Μοιράζεται το μακρύ μεταξόνιο (3.210 χιλ.) με την EQS Saloon, αλλά είναι πάνω από 20 εκατ. υψηλότερη. Εξωτερικές διαστάσεις: μήκος 5.125, πλάτος 1.959 χιλ. και ύψος 1.718 χιλ.

Ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης

Όλες οι εκδόσεις της EQS SUV διαθέτουν ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης (eATS) στον πίσω άξονα και οι εκδόσεις με 4MATIC διαθέτουν επίσης eATS στον μπροστινό άξονα. Στις εκδόσεις 4MATIC, η λειτουργία Torque Shift διασφαλίζει έξυπνη, συνεχώς μεταβαλλόμενη κατανομή της ροπής μεταξύ των πίσω και μπροστινών ηλεκτροκινητήρων και συνεπώς τη χρήση του πιο αποδοτικού eATS σε κάθε περίπτωση. Εκδόσεις, 450+ 360 ίπποι προς 139.100 ευρώ, 450+ 4MATIC 360 ίπποι, 143.250 ευρώ, 500 4MATIC 449 ίπποι, 154.100 ευρώ, 580 4MATIC 544 ίπποι, 168.900 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v