Τι μαγιό να επιλέξεις για να κρύψεις τις ατέλειες

Πολύ μεγάλο στήθος, φαρδιά λεκάνη, κοιλίτσα. Τι μαγιό να επιλέξεις για να κρύψεις τυχόν ατέλειες.

Τι μαγιό να επιλέξεις για να κρύψεις τις ατέλειες

Τα έχουμε πει και θα τα ξαναλέμε: καμία ντροπή στην παραλία, ντυνόμαστε όπως γουστάρουμε και σε όποιον αρέσουμε.

Επειδή όμως ενίοτε θέλουμε να αρέσουμε και σε εμάς, πιθανότατα να έχει νόημα να επιλέξουμε κάποια μαγιό τα οποία να μην αναδεικνύουν τυχόν ατέλειες.

Μεγάλο στήθος

Αν και δε θεωρείται ατέλεια, ένα πολύ μεγάλο στήθος μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα στην παραλία. Ιδανικά λοιπόν, μπορείς να επιλέξεις ένα μαγιό να μην έχει πολλά βολάν και πιέτες, οι οποίες δίνουν ακόμα περισσότερο όγκο στον ήδη υπάρχοντα. Επίσης, θες κάτι που να σου προσφέρει υποστήριξη χωρίς πόνο, με μπανέλα και μαξιλαράκια που καλύπτουν σίγουρα τα 2/3 του στήθους. Σε καμία περίπτωση μην πάρεις τριγωνικό.

Πολύ μικρό στήθος

Στον αντίποδα, για το πολύ μικρό στήθος, ένα τριγωνικό μαγιό είναι ό,τι πρέπει. Προτίμησε κάτι λεπτεπίλεπτο, που να αφήνει όσο το δυνατόν περισσότερο μέρος του στήθους σου ακάλυπτο.

Φαρδιά λεκάνη

Εδώ υπάρχει μια άποψη που αναφέρει ότι θα πρέπει να επιλέξεις μαγιό τα οποία είναι εξίσου φαρδιά στην περιφέρεια. Δεν ισχύει όμως πάντα, γιατί τα πολύ φαρδιά μαγιό μπορεί να τονίσουν ακόμα περισσότερο την περιφέρειά σου. Αντίθετα, μια φαρδιά λεκάνη ίσως καμουφλαριστεί καλύτερα με ένα μαγιό με κορδονάκι, το οποίο μπορείς να προσαρμόσεις στις ακριβείς σου διαστάσεις.

Μεγάλες πλάτες

Γυναίκες με μεγάλες πλάτες και «αντρικό» σώμα καλό είναι να αποφεύγουν τα μαγιό strapless γιατί δεν τις κολακεύουν. Κάνουν το στήθος πιο επίπεδο και τονίζουν ακόμα περισσότερο την πλάτη. Ιδανικά, σε αυτήν την περίπτωση θέλουμε ένα μαγιό με έντονες τιράντες στο πάνω μέρος, ώστε να «μικρύνει» κάπως την ανοιχτή πλάτη.

Μεγάλος γλουτός και κοιλιά

Προφανώς και δεν θα φορέσεις κάτι πολύ αποκαλυπτικό, εκτός και αν έτσι νιώθεις. Κάποιοι προτείνουν μαγιό τύπου μποξεράκι, το οποίο ανεβαίνει ψηλά στην κοιλιά και κρύβει τις ατέλειες. Αν όμως έχεις πολύ μεγάλη κοιλιά, τότε ίσως να σου ταιριάζει καλύτερα το λεγόμενο tanqini, το οποίο είναι κανονικό μαγιό από κάτω, αλλά από πάνω είναι σαν μπλουζάκι και καλύπτει τέλεια την κοιλιά. Είναι μάλιστα ιδανικό και για γυναίκες με ραγάδες λόγω εγκυμοσύνης και όχι μόνο.

Επίπεδος γλουτός

Στην περίπτωση των επίπεδων οπισθίων, ένα μποξεράκι μπορεί να αποτελέσει καλή επιλογή καθώς δίνει σχήμα στον γλουτό. Του δίνει μια γεωμετρία, τον «κόβει» από κάτω, και δίνει την εικόνα ενός πιο καλογυμνασμένου σημείου.

Plus Size

Για τις υπέρβαρες γυναίκες το ολόσωμο είναι η καλύτερη επιλογή. Αν όμως θέλουμε κάτι πιο «τσαχπίνικο» και δεν μας καλύπτει το κλασικό ολόσωμο, μπορούμε να επιλέξουμε ένα ολόσωμο με πονηρά κοψίματα στο πλάι, εκεί που είναι τα πλευρά. Είναι ένα μέρος που συνήθως δεν μαζεύει πολύ λίπος, επομένως με ένα ωραίο σχέδιο εκεί κάνουμε την «τσαχπινιά».

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v