Πώς θα προστατευτείς από τις κατσαρίδες

Είναι σιχαμένες, ιπτάμενες και μη, είναι βρώμικες και γενικά δεν τις αγαπάμε. Πώς διώχνουμε τις κατσαρίδες από την οικία μας;

Πώς θα προστατευτείς από τις κατσαρίδες

Αρχηγός της οικογένειας είναι αυτός που σκοτώνει την κατσαρίδα λένε και δίκιο έχουν.

Παρά το μικρό τους μέγεθος είναι ικανές να προκαλέσουν κρίση πανικού ακόμα και στον πιο αιμοβόρο εγκληματία.

Πώς μπορείς να ξεφορτωθείς λοιπόν τις κατσαρίδες;

Τίνος είσαι σύ;

Για τις γενικές γνώσεις που όλοι οφείλουμε να έχουμε, τα σιχαμένα αυτά έντομα ζουν σε μέρη σκοτεινά, δροσερά και υγρά, αντιπαθούν τον ήλιο και αγαπημένες τους λιχουδιές είναι η ζάχαρη, το άμυλο και το λίπος. Και σε περίπτωση που δε το γνώριζες, όμως πάντα αναρωτιόσουν, αυτές οι κτηνώδεις με τα φτερά είναι αρσενικές.

Η οδός της απολύμανσης

Η απολύμανση για κατσαρίδες γίνεται συνήθως δύο φορές τον χρόνο, με ένα εντομοκτόνο τζελ, το οποίο συνίσταται να μην καθαριστεί για μερικές μέρες μετά το πέρας της διαδικασίας. Οι τιμές ξεκινούν από 30-40 ευρώ για μία πολυκατοικία και η επιπλέον χρέωση για το κάθε διαμέρισμα ξεκινά από 3 ευρώ περίπου.

Χτίζοντας άμυνες

Αρχικά, μην τους δίνεις ελεύθερα αγαπημένα σνακς, όπως υπολείμματα φαγητού ή ψίχουλα, στους πάγκους της κουζίνας, σε τραπέζια ή πατώματα. Επίσης, θα πρέπει να σφραγίσεις κάθε πιθανή είσοδο. Για τα σιφώνια μπορείς να βάλεις τάπες, ενώ για ρωγμές σε σωλήνες ή πλακάκια, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποιο ειδικό κολώδες υλικό που θα βρεις σε καταστήματα με είδη σπιτιού.

Βορικό οξύ

Θα το βρεις στο φαρμακείο και πρέπει να το αναμείξεις με κάτι που τους αρέσει. Φτιάξε μια πάστα από ένα μέρος βορικού οξέος, ένα μέρος αλεύρι κι ένα ζάχαρη ή μπαλάκια πατάτας ή ψωμιού με βορικό οξύ. Βάλ’τη στα σημεία που αποτελούν στέκια τους, κι άσε  τα δολώματα να εξαφανίσουν τον εχθρό για μία-δύο εβδομάδες. Προσοχή αν στο σπίτι έχεις μικρά παιδιά ή ζώα, γιατί το βορικό οξύ είναι δηλητηριώδες (και) για αυτά.

Αμμωνία

Η αμμωνία φαίνεται να τις απωθεί, γι' αυτό ένα διάλυμα αποτελούμενο από έναν κουβά νερό και δυο φλιτζάνια αμμωνία είναι καλή ιδέα. Χύσε το διάλυμα αμμωνίας στον νεροχύτη και τις υπόλοιπες υδρορροές του σπιτιού.

Δάφνη

Μία ακόμη φυσική λύση είναι η μυρωδιά των φύλλων δάφνης που λέγεται ότι απωθεί τις κατσαρίδες. Βάλε τα σε σημεία όπως τα κουφώματα του σπιτιού, ο νεροχύτης ή κάτω από ντουλάπια.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v