Η «Μαντάμα Μπαττερφλάι» για τέσσερις παραστάσεις στο Ηρώδειο

Η «γιαπωνέζικη τραγωδία» του Τζάκομο Πουτσίνι ανεβαίνει στο Ηρώδειο από την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Η «Μαντάμα Μπαττερφλάι» για τέσσερις παραστάσεις στο Ηρώδειο

Με μια νέα παραγωγή της Μαντάμας Μπαττερφλάι του Τζάκομο Πουτσίνι ανοίγει η Εθνική Λυρική Σκηνή στις 1, 4, 7 και 10 Ιουνίου (ώρα έναρξης 21.00) τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο κορυφαίος Γάλλος σκηνοθέτης της όπερας και του θεάτρου Ολιβιέ Πυ, στην πρώτη του αναμέτρηση με το αριστούργημα του Πουτσίνι. Διευθύνει ο Βασίλης Χριστόπουλος. 

Μια από τις δημοφιλέστερες όπερες του ρεπερτορίου, η «γιαπωνέζικη τραγωδία» του Τζάκομο Πουτσίνι είναι διάσημη για τις υπέροχες άριές της, την πρόδηλα μελωδική μουσική και τη δραματική θεατρικότητά της.

Η υπόθεση της όπερας αφορά τον μοιραίο έρωτα της δεκαπεντάχρονης γκέισας Τσο-Τσο-Σαν για τον Πίνκερτον, υποπλοίαρχο του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ύστερα από τρία χρόνια απουσίας, ο αξιωματικός επιστρέφει με την Αμερικανίδα σύζυγό του στην Ιαπωνία, όπου μαθαίνει ότι έχει αποκτήσει γιο από την Μπαττερφλάι. Εκείνη δέχεται να παραδώσει το παιδί μονάχα στον ίδιο τον Πίνκερτον και στη συνέχεια αυτοκτονεί.

«Ελπίζουμε ότι η δύναμη του πολιτικού μηνύματος του Πουτσίνι θα φανεί στη σκηνοθεσία και ότι το παράλογο αυτό έργο δεν θα θεωρείται πλέον μια λυπητερή συναισθηματική ιστορία με φόντο ένα γλυκανάλατο σκηνικό, αλλά ένας δυνατός πολιτικός λόγος και το προαίσθημα του θανάτου ενός κόσμου», σημειώνει ο σκηνοθέτης. Την εντυπωσιακή σκηνική εγκατάσταση και τα κοστούμια υπογράφει ο σταθερός συνεργάτης του Ολιβιέ Πυ Πιερ-Αντρέ Βάιτς.

Συντελεστές:

Μουσική διεύθυνση: Βασίλης Χριστόπουλος. Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Πυ. Σκηνικά, κοστούμια: Πιερ-Αντρέ Βάιτς. Φωτισμοί: Μπερτράν Κιγύ. Διεύθυνση χορωδίας: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος.

Ερμηνεύουν: 

Τσο-Τσο-Σαν: Άννα Σον. Σουτζούκι: Αλίσα Κολόσοβα. Κέιτ Πίνκερτον: Διαμάντη Κριτσωτάκη. Μπ. Φ. Πίνκερτον: Αντρέα Καρέ. Σάρπλες: Διονύσης Σούρμπης. Γκόρο: Γιάννης Καλύβας. Πρίγκιπας Γιαμαντόρι / Αυτοκρατορικός επίτροπος: Χάρης Ανδριανός. Μπόνζο: Πέτρος Μαγουλάς. Γιακουζιντέ: Πέτρος Σαλάτας. Ληξίαρχος: Χρήστος Λάζος. Μητέρα της Τσο-Τσο-Σαν: Βασιλική Πετρόγιαννη. Θεία: Βάγια Κωφού. Ξαδέλφη: Βίκυ Αθανασίου.

Με την Ορχήστρα και τη Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Τιμές εισιτηρίων: €25, €45, €55, €60, €85, €100
Φοιτητικό, παιδικό: €15
ΑΜΕΑ: €15

Προπώληση:

Ταμεία ΕΛΣ
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Καθημερινά 9.00-21.00

Τηλ. 2130885700

Κεντρικά Εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Πλατεία Συντάγματος (info point Δήμου Αθηναίων)

Δευτέρα-Παρασκευή 9.00-20.00 & Σάββατο 10.00-18.00

Τηλ. 2118008181, 2103225109

Online στα aefestival.gr & viva.gr

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v