Πού θα φας τα καλύτερα κεφτεδάκια του ντουνιά

Δεν φταις που σου αρέσει ο κεφτές. Γι’ αυτό και θα σου πούμε πού θα τον βρεις και θα τον φας, μαζί με λοιπά ωραία μεζεδάκια και ψιψιψόνια.

Πού θα φας τα καλύτερα κεφτεδάκια του ντουνιά

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια μερίδα αφράτα κεφτεδάκια, με τα αρωματικά τους βότανα, τηγανισμένα σωστά, παρέα με ένα βουνό πατάτες;

Κανείς.

Γι’ αυτό βγήκαμε παγανιά στους δρόμους για να βρούμε τα καλύτερα.

Κεφτέπολις

Κάνιγγος 6, τηλ: 21 0330 0200

Μα τι ωραίο όνομα, και τι ωραίοι κεφτέδες! Στο ψητοπωλείο της Κάνιγγος συρρέουν εργαζόμενοι από τα γύρω κτίρια, και λάτρεις του καλού κεφτέ, για να απολαύσουν τραγανά και νόστιμα κεφτεδάκια, αλλά και άλλα καλούδια όπως μπιφτεκάκια, κεμπάπ, καλαμάκι χοιρινό και κοτόπουλο σε μερίδες ή τεμάχια για τον δρόμο. Πολύ δυνατά και τα τυλιχτά του, σε κυπριακή πίτα. Βγάζει μερικά τραπεζάκια έξω αν θες να κάτσεις. Λογαριασμός στα 12-15€, με μπίρα.

Οινομαγειρείο «Το Τριφύλλι»

Παναθηναϊκού 7, Αμπελόκηποι, τηλ: 21 0644 6585

Κουτούκι θρύλος, φορτισμένο με αναμνήσεις για τους οπαδούς, το Τριφύλλι έχει φιλοξενήσει κόσμο και κοσμάκη στα τραπέζια του, ανεξαρτήτως ομάδας. Πέρα από τη σπεσιαλιτέ, τα τραγανά και μυρωδάτα κεφτεδάκια, το αγαπημένο κουτούκι ετοιμάζει υπέροχα συκωτάκια-τηγανιά με λαδορίγανη, παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά, λαχταριστούς ντολμάδες και κλασικά κι αγαπημένα ορεκτικά, όπως φέτα λαδορίγανη, χοντροκομμένες πατάτες τηγανιτές και χωριάτικη.  Μαζί με χύμα κρασάκι ή μπιρίτσα ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 12-15€ ανά άτομο.

Η ταβέρνα του Κατσόγιαννου

Αγίου Παντελεήμονος 15, Δραπετσώνα, τηλ: 21 0461 3209

Η παλαιότερη ταβέρνα της Δραπετσώνας φημίζεται για τα παϊδάκια της, αλλά και τους φοβερούς της κεφτέδες. Σε ατμόσφαιρα παλιού Πειραιά, υπό τους ήχους των ρεμπέτικων του Βαμβακάρη, θα πιάσεις θέση κάτω από κάδρα μιας άλλης εποχής για να απολαύσεις μεταξύ άλλων κεφτεδάκια με ούζο, χοιρινή τηγανιά, συκωταριά και μοσχαρίσιο συκώτι, παϊδάκια αρνίσια και χειροποίητη μελιτζανοσαλάτα. Ωραίος και ο τηγανιτός μπακαλιάρος, καθώς και τα λαδερά ημέρας. Για ένα χορταστικό γεύμα στον Κατσόγιαννο θα πληρώσεις περί τα 15-20€, με κρασί.

Στοά Κεραμεικός

Μεγ. Αλεξάνδρου 114, τηλ: 2162020065

Το μαγαζί της Γωγώς Δεληγιάννη που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε από το Master Chef σερβίρει comfort ελληνικές γεύσεις σε ενδιαφέρουσες παραλλαγές, από τις οποίες δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα απολύτως comfort κεφτεδάκια. Το μενού αλλάζει συχνά, οπότε θα τα δοκιμάσεις σε διάφορες παραλλαγές. Αυτήν την εποχή, σερβίρονται κάτω από chips πατάτας με γιαούρτι, και είναι πεντανόστιμα. Θα δοκιμάσεις επίσης μανιτάρια με ημίξηρο ανθότυρο και αμύγδαλα και μακαρονάδα τσουχτή με ψημένο  σκόρδο, μυζήθρα και αυγό τηγανητό. Λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο, με κρασί.

Της Θεάτρου το Στέκι

Θεάτρου 7, Ομόνοια, τηλ: 2103215438

Πίσω από την πλατεία Θεάτρου, από νωρίς το μεσημέρι κόσμος και κοσμάκης μαζεύεται σε αυτό το «κρυφό» ουζερί, πιάνοντας θέση στα τραπεζάκια που βγάζει στο πεζοδρόμιο, για να απολαύσει μεζέδες στεριάς και θάλασσας. Τα κεφτεδάκια εδώ είναι μπαμπάτσικα και αφράτα, τηγανισμένα όπως πρέπει, και συνοδεύονται από μικρά πιατάκια όπως συκωταριά, φάβα, μαυρομάτικα φασολάκια, φέτα λαδορίγανη, σαγανάκι, χοιρινό στην κατσαρόλα, κοτόπουλο και γίγαντες στον φούρνο. Ρώτα τους και για τα μαγειρευτά ημέρας, είναι εξαιρετικά. Συνοδεία κρασιού ή ούζου, ο λογαριασμός στα 12-15€/ άτομο.

Γάκιας

Ευαγγελιστρίας 16 & Κρήνης, Νέα Ερυθραία, τηλ.: 210 6203934

Βγαλμένο από την Αθήνα των 60s με τα ξύλινα κλασικά καρεκλάκια ταβέρνας, την επιγραφή στο χέρι, τη διακόσμηση με τα βίντατζ μπιμπελό και επιγραφές, ο Γάκιας καλωσορίζει τους πελάτες του με λαχταριστούς μεζέδες για τσιπουροκαταστάσεις. Μεγάλο σουξέ εδώ τα μυρωδάτα και αφράτα κεφτεδάκια, αλλά και τα μπιφτέκια κοτόπουλου, το αμοργιανό τυροπιτάρι, το χοιρινό κοντοσούβλι, τα αρνίσια παϊδάκια και το σουτζούκι προταβίνας. Εκλεκτή και η λίστα με αποστάγματα, με αρκετές ετικέτες σε ούζο και τσίπουρο. Λογαριασμός στα 15-20€ το άτομο για τσιμπολόγημα εκλεκτό.

 

  

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v