Αυτά είναι τα ωραιότερα θερινά της Αθήνας

Σε ταράτσες και αυλές, πλάι στη θάλασσα και με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη, αυτά είναι τα 12 ωραιότερα θερινά σινεμαδάκια της Αθήνας.

Αυτά είναι τα ωραιότερα θερινά της Αθήνας

Αν έπρεπε να διαλέξουμε ένα μόνο πράγμα που να σημαίνει «καλοκαίρι στην Αθήνα» πιο πολύ απ’ όλα, αυτό θα ήταν σίγουρα τα θερινά σινεμά. Κι επειδή φέτος για λίγο φοβηθήκαμε πως δεν θα καλοκαίριαζε ποτέ, αποτίουμε τον δέοντα φόρο τιμής στα αγαπημένα μας θερινά σινεμά με μια μικρή αλλά περιεκτική λίστα. Δες την σαν το αντίθετο του χορού της βροχής.


Το Σινέ Θησείο, που φήμες λένε ότι το καλοκαίρι του 2033 θα συμπεριληφθεί σε κείμενο με τα καλύτερα θερινά της Αθήνας χωρίς την αναφορά πως το CNN το έχρισε κάποτε το ωραιότερο σινεμά στον κόσμο. Εμφανώς, η στιγμή αυτή δεν έχει ακόμα φτάσει.


Το Cine Paris, που μας λείπει τρία καλοκαίρια τώρα, και επιτέλους επιστρέφει για να ξανασκαρφαλώσουμε στην ταράτσα του και να ρίχνουμε κλεφτές ματιές στην φωτισμένη Ακρόπολη όποτε κάνει κοιλιά η ταινία.


Η Αίγλη του Ζαππείου, ειδικά αυτές τις μέρες που περνάμε κάτω από τις ανθισμένες τζακαράντες για να φτάσουμε στην είσοδό της. Αλλά και όλο το υπόλοιπο καλοκαίρι, που πιάνουμε ένα από τα καναπεδάκια στο πίσω μέρος της και παραγγέλνουμε το θρυλικό hot dog της πριν ξεκινήσει η ταινία.


Ο Ζέφυρος στα Πετράλωνα που μοσχοβολά νοσταλγία, όχι μόνο με το ρετρό στιλ του, αλλά και με τις επανεκδόσεις που προβάλλει κατ’ αποκλειστικότητα και τα αφιερώματα που διοργανώνει στον παλιό καλό, ευρωπαϊκό και διεθνή κινηματογράφο.


Τα Παναθήναια, ψηλά στη Μαυρομιχάλη, που στρώνονται με χαλικάκι όπως παλιά και στολίζονται με φυλλωσιές και λουλουδιασμένες γλάστρες.


Η εξαρχειώτικη Ριβιέρα, με τις γαλάζιες καρεκλίτσες της που φέρνουν σε παραλιάτες σαιζλόνγκ, και το άρωμα του γιασεμιού που την πλημμυρίζει.


Η Λαΐς, στην ταράτσα της Ταινιοθήκης, που απολαμβάνει τέλεια θέα στις φωτισμένες καμινάδες της Τεχνόπολης, φιλοξενεί όλο το καλοκαίρι ενδιαφέροντα αφιερώματα σε σκηνοθέτες και χώρες που δύσκολα θα βρεις αλλού, και έχει και ένα από τα πιο ψαγμένα μπαρ θερινού κινηματογράφου.


Η νοσταλγική Δεξαμενή, στην ομώνυμη πλατεία στο Κολωνάκι, που αγαπάει πολύ τον ελληνικό και τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, και συνδυάζεται τέλεια με ανάλυση της ταινίας μετά ούζων και μεζέδων στο ομώνυμο καφενεδάκι δίπλα της.


Ο Φλοίσβος στο Παλαιό Φάληρο, που είναι το πιο θαλασσινό από τα θερινά σινεμά της Αθήνας, μοσχοβολά αλμύρα και ψήνει και σουβλάκια που σου σπάνε τη μύτη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προβολή.


Το Άνεσις στην Κηφισίας, με την ταράτσα του και τις σαιζλόνγκ που απλώνονται στις μπροστινές σειρές του, και τις ψαγμένες μπύρες τις οποίες βρίσκουμε στο κυλικείο του και ταιριάζουν γάντι με τις ταινίες μας.


Ο Κήπος στο Μοσχάτο, όνομα και πράγμα, όαση δροσιάς τις νύχτες που όλος ο αθηναϊκός νότος φλέγεται. Γνωστός εκτός των άλλων και για τις εξαιρετικές τιμές του, έχει τη μισή εβδομάδα το εισιτήριο στα 5€, μεγάλο πράγμα στους καιρούς που ζούμε.


Το Σινέ Φλερύ στην Καλλιθέα, νοσταλγικό και πανέμορφο, στρωμένο με χαλικάκι και στολισμένο από δέντρα που προσφέρουν τη φυσική δροσιά τους τα καλοκαιρινά βράδια που την έχουμε ανάγκη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v