Τι στρώμα να διαλέξεις ανάλογα με το πώς κοιμάσαι

Σκληρό ή μαλακό; Μήπως μέτρια σκληρό; Χμ. Δες τι στρώμα να διαλέξεις για να έχεις όνειρα γλυκά, χωρίς ενοχλήσεις.

Τι στρώμα να διαλέξεις ανάλογα με το πώς κοιμάσαι

Σε ποια θέση βρίσκεσαι όταν πέφτεις για να κοιμηθείς; Και σε ποια θέση βρίσκεσαι όταν ξυπνάς;

Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις μπορούν να παρέχουν βασικές πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν να διαλέξεις στρώμα.

Τα μέρη του σώματός που χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη για να διατηρήσουν την ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης ποικίλλουν ανάλογα με τη στάση του ύπνου.

Για αυτόν τον λόγο, η επιλογή ενός στρώματος που ταιριάζει στη θέση του ύπνου σου μπορεί να ενισχύσει την άνεση και να σε γλιτώσει από τυχόν ενοχλήσεις.

Ανάσκελα

Αν κοιμάσαι ανάσκελα, ασκείς μεγαλύτερη πίεση στο κάτω μέρος της πλάτης. Εάν ένα στρώμα είναι πολύ μαλακό, ο κορμός μπορεί να βυθιστεί πιο βαθιά από το πάνω μέρος της πλάτης και το κάτω μέρος του σώματος και αυτό το σχήμα «U» μπορεί να προκαλέσει ενοχλήσεις. Εάν ένα στρώμα είναι πολύ σκληρό, δεν θα υπάρχει καμία προσαρμογή της ελαφριάς καμπύλης στο κάτω μέρος της πλάτης. Όσοι λοιπόν κοιμούνται ανάσκελα, θα πρέπει να προτιμήσουν ένα στρώμα μεσαίας σκληρότητας με ελαφριά ως μέτρια ενίσχυση.

Στο πλάι

Όσοι κοιμούνται στο πλάι έχουν έντονα σημεία πίεσης εκεί όπου το σώμα είναι πιο φαρδύ, κυρίως στους ώμους και τους γοφούς. Σε ένα πολύ μαλακό στρώμα, αυτά τα σημεία θα είναι εκτός γραμμής με την υπόλοιπη σπονδυλική στήλη. Σε ένα πολύ σφιχτό στρώμα, αυτά τα σημεία θα δέχονται πίεση και θα είναι επιρρεπή σε κακή ευθυγράμμιση. Έτσι όσοι κοιμούνται στο πλάι καλό είναι να προτιμούν στρώματα μεσαία προς μαλακά ή μεσαία προς σκληρά.

Μπρούμυτα

Όσοι κοιμούνται μπρούμυτα ασκούν τη μεγαλύτερη πίεση στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Συνήθως βολεύονται με ένα σκληρό στρώμα που δεν ευνοεί το σχήμα «U» και δεν τους κάνει να αισθάνονται ασφυκτικά όταν ξαπλώνουν μπρούμυτα  σε αυτό.

Λίγο από όλα

Όσοι βρίσκονται σε περισσότερες από μία θέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, συνήθως πρέπει να επιλέξουν ένα στρώμα με βάση τη θέση στην οποία περνούν τον περισσότερο χρόνο. Εάν δεν έχουν κάποια κύρια θέση, ένα μεσαίο προς σκληρό στρώμα, είναι η καλύτερη επιλογή για όλες τις θέσεις ύπνου. Αυτή η κατηγορία θα πρέπει επίσης να αγοράσει ένα στρώμα που να είναι πιο εύπλαστο και ανταποκρίνεται ευκολότερα στις κινήσεις του σώματός.

Και αν έχω αλλεργίες;

Ο αφρός και το λατέξ είναι αντιμικροβιακά και ανθεκτικά στα ακάρεα σκόνης και τη μούχλα. Εάν επιλέξετε στρώμα με ελατήρια ή στρώματα με αέρα και τεχνολογία νήματος ινών, φροντίστε να τα βάλετε σε ένα ανθεκτικό αντι-αλλεργιογόνο κάλυμμα για να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v