Το πάρκο του Λογγίνου είναι η τέλεια ανοιξιάτικη βόλτα στην Αθήνα

Βολτάρουμε στο προσφάτως φρεσκαρισμένο παρκάκι πάνω από το Μετς, και πιάνουμε τραπεζάκι για café και τσιμπολογήματα στη γειτονιά του.

Το πάρκο του Λογγίνου είναι η τέλεια ανοιξιάτικη βόλτα στην Αθήνα

Το πάρκο του Λογγίνου είναι ένα από τα ωραιότερα πάρκα γειτονιάς της Αθήνας. Ήταν και πριν την πρόσφατη ανάπλασή του, αλλά τώρα είναι ακόμα ομορφότερο. Δεν είναι αυτό που λέμε «πάρκο τσέπης», είναι μεγαλούτσικο, κι έχει πολλές ενδιαφέρουσες γωνιές για άραγμα, χωμάτινα μονοπάτια, ωραίες διαδρομές για περπάτημα ή τρέξιμο, παιδική χαρά για τα πιτσιρίκια, και περισσότερα από 2.500 λουλούδια και φυτά.

Στο πάρκο θα ανέβεις είτε από τον καινούριο πεζόδρομο της Κοσμά Μπαλάνου, είτε από τα σκαλάκια που ανηφορίζουν κάθε λίγο από τον (προγενέστερο) πεζόδρομο της Λογγίνου. Ο λόφος, από τον οποίο πήρε και η οδός το όνομά της, είναι φυσική συνέχεια του λόφου του Αρδηττού. Ο δε αστικός θρύλος λέει πως είναι στοιχειωμένος, πράγμα αρκετά αναμενόμενο αν συνυπολογίσεις τη γειτνίαση του με το Πρώτο Νεκροταφείο. Αν σε γοητεύουν οι σχετικές ιστορίες, εδώ θα βρεις κάποιες συγκεντρωμένες. 

Για καφεδάκι εδώ πού θα πάμε;

Πρώτο και καλύτερο, σχεδόν απέναντι από το πάρκο, το αγαπημένο μας Metz (Μάρκου Μουσούρου 63, τηλ.: 210 7515557) απλώνει τραπεζάκια έξω κάτω από τις φυλλωσιές, και μας σερβίρει από νωρίς καφεδάκια και τσιμπολογήματα, μέχρι να απογευματιάσει και να το γυρίσει σε μπύρες και κοκτέιλ –μην χάσεις το Ζόμπι του, είναι εξαιρετικό. Αν πετύχεις μαγιάτικη ψύχρα, έχει κι έναν σούπερ ατμοσφαιρικό εσωτερικό χώρο με τζαζ soundtrack.

Μια… κουτρουβάλα στη Μάρκου Μουσούρου θα σε φέρει στο Odeon, (Μάρκου Μουσούρου 19, τηλ.: 210 9223414) που τραπεζάκια έξω μπορεί να μην έχει, έχει όμως φανταστική ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας. Είναι ένα γλυκύτατο υβρίδιο καφενείου, café και μπαρ, που ταιριάζει γάντι στην αρτιστίκ γειτονιά του, με τα μαρμάρινα τραπεζάκια του να φορτώνονται με ωραία καφεδάκια και καθαρά ποτά από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ.

Και βέβαια μετά υπάρχει το ξακουστό και κοσμαγάπητο Κάιν (Αναπαύσεως 22 και Τιμολέοντος, τηλ.: 210 9227616) που απλώνει τα τραπεζάκια του έξω, μπροστά από τις μεγάλες τζαμαρίες του, και σερβίρει και λαχταριστά γλυκίσματα για να συνοδεύσεις τον καφέ σου. Συνεχίζει, βέβαια, και ως αργά με καθαρά ποτά και ευφάνταστα κοκτέιλ, και παίζει και ωραίες μουσικές που ενίοτε ροκίζουν.

Πείνασα, τι έχει να φάμε;

Αν ρωτήσεις τον τελευταίο καιρό τους ντόπιους, θα σε στείλουν γραμμή για brunch στον Popolaro (Αναπαύσεως 18, τηλ.: 21 1423 0178) όπου πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τα αυγά Benedict royal με καπνιστό σολομό, κρέμα αβοκάντο και σως hollandaise, ή το vegan κουλούρι χαρουπιού με avocado, ντοματίνια, αγγούρι και χούμους, σίγουρα ξέρεις για τι πράγμα μιλάμε. Τα βράδια το γυρίζει κι αυτός στα κοκτέιλ (από 8€) με προτάσεις σαν το Red Notice, με τζιν, πουρέ λάιμ, σιρόπι βανίλιας και πουρέ φράουλας.

Αν ωστόσο τραβά η όρεξή σου κάτι πιο παραδοσιακό, ή αν απλά μεσημέριασε στο μεταξύ και πεινάς περισσότερο, θα πιάσεις τραπεζάκι στο Ολύμπιον (Αναπαύσεως 9, τηλ.: 210 9244388) αφού πρώτα διαλέξεις από τις βιτρίνες του σπιτικά μαγειρευτά σαν το μοσχαράκι σοφρίτο, λεμονάτο ή κοκκινιστό, το παστίτσιο, τον μουσακά, τις μελιτζάνες παπουτσάκια, και τους καταπληκτικούς λαχανοντολμάδες. Συνοδεύεις με κρασάκι ή τσίπουρο, και πληρώνεις σταθερά κάτω από 15€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v