Άνοιξαν τα πρώτα θερινά!

Τα πρώτα θερινά της πόλης προβάλλουν ήδη ταινίες κάτω από τα αστέρια κι εμείς πιάνουμε θέση σε καρεκλίτσες με ποπ κορν και μπίρα ανά χείρας.

Άνοιξαν τα πρώτα θερινά!

Ο καιρός δεν έχει κατασταλάξει ακόμα για το τι θέλει να είναι αλλά δεν πειράζει. Θα ισιώσει και αυτός, πού θα πάει;

Μέχρι τότε, τα καλά νέα είναι πως τα θερινά της Αθήνας ανοίγουν ένα- ένα και μας περιμένουν για προβολές με μυρωδιά από γιασεμί (γραφικό αλλά ισχύει), μπίρες, ποπ κορν και κολασμένα νάτσος με τυρί που συνήθως κολλάει στα χέρια. (όχι και τόσο γραφικό, αλλά μας αρέσει).

Την αρχή έκανε το Cine Γέρακας, που ξεκίνησε τις προβολές τους στις 28 Απριλίου. Το θερινό δίπλα στο Κολυμβητήριο του Γέρακα προβάλλει κάθε μέρα και μια διαφορετική ταινία. Για αυτήν την εβδομάδα θα προβάλλει μεταξύ άλλων το Τα Πάντα Όλα, την Φάλαινα, το νέο Τζον Γουίκ και τον Εξορκιστή του Βατικανού.

Στην Αγία Παρασκευή, το Αμαρυλλίς Garden Digital Cinema άνοιξε τις πόρτες του και προβάλλει τη Ζωγραφιά του Θεού, ενώ στο κέντρο το ξακουστό κι αγαπημένο τουριστών και αθηναίων σινέ Θησείον προβάλλει το μπλοκμπάστερ Φύλακες του Γαλαξία. Επιμένοντας σινεφιλικά για άλλη μια σεζόν, ο Ζέφυρος των Πετραλώνων προβάλλει την ταινιάρα Παιχνίδι των Λυγμών του Νιλ Τζόρνταν και τις Νύχτες Πρεμιέρας του Τζον Κασαβέτης. 

Στου Ρέντη, ο δημοτικός κινηματογράφος Όνειρο Ρέντη άνοιξε και μας περιμένει για να απολαύσουμε ταινίες πρώτης προβολής, όπως οι Μούμιες και το Super Mario Bros. Ίσως να μην ήξερες πως ο συγκεκριμένος κινηματογράφος εγκαινιάστηκε από τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο, τώρα το έμαθες. 

Ξεμακραίνουμε από το κέντρο και πάμε προς Παλλήνη, εκεί όπου την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σινέ Παλλήνη,  το οποίο προβάλλει τους Φύλακες του Γαλαξία 3, ενώ λίγο δίπλα στη Νέα Μάκρη, το Σίσσυ Digital Cinema άνοιξε και αυτό τις πόρτες του και προβάλλει την ίδια ταινία. 

Στα προσεχώς τώρα, αναμφίβολα το opening της χρονιάς ανήκει στο θρυλικό θερινό σινεμά Cine Paris, το οποίο ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά τις πόρτες του μετά από τρία χρόνια, κατά πάσα πιθανότητα την 1η Ιουλίου.

Λίγους μήνες νωρίτερα, στις 11 Μαΐου δίνουν ραντεβού με το κοινό πολλά αγαπημένα θερινά. Μεταξύ αυτών το Σινέ Φλέρρυ στην Καλλιθέα, το Cine Αλεξάνδρα, η ταράτσα του Αβάνα στο Χαλάνδρι, αλλά και ο Δημοτικός Κινηματογράφος Μίμης Φωτόπουλος στο Μαρούσι.

Καλές προβολές!

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v