Σούπερ μπαράκια σε Παγκράτι και Μετς που δεν τα πιάνει το μάτι σου

Νομίζεις ότι ξέρεις όλα τα μπαρ στο Παγκράτι και το Μετς σαν το σαλόνι του σπιτιού σου; Σου βάζουμε και στοίχημα ότι κάνεις λάθος.

Σούπερ μπαράκια σε Παγκράτι και Μετς που δεν τα πιάνει το μάτι σου

Ναι εντάξει, στα πεζοδρόμια έξω από το Chelsea έχεις αράξει, τη νοσταλγία να βαράει κόκκινα στο Superfly την έχεις νιώσει, και τουλάχιστον ένα βράδυ στο Κάιν παρέα με τη μισή Αθήνα το έχεις περάσει. Στα παρακάτω μπαράκια όμως πήγες;

Metz 
Μάρκου Μουσούρου 63, τηλ.: 210 7515557

Κι αν είναι τζαζ… ένας λόγος να το αγαπάμε περισσότερο. Το αρτιστίκ και πεντάμορφο jazz café bar της Μάρκου Μουσούρου απλώνει τραπεζάκια έξω με τις πρώτες λιακάδες, έχει κι ένα υπέροχο θεατράλε εσωτερικό, φιλοξενεί συχνά πυκνά και live jam sessions (μείνετε συντονισμένοι για ημερομηνίες εδώ https://www.facebook.com/metzathens/). Ξεκινά από νωρίς με καφεδάκια και νόστιμα τσιμπολογήματα, και συνεχίζει ως το επόμενο πρωί με καθαρά ποτά και ωραία κοκτέιλ (το Ζόμπι του είναι ένα αριστούργημα) οι τιμές των οποίων ξεκινούν από τα 8€.

Popolaros 
Αναπαύσεως 18, Μετς, τηλ.: 21 1423 0178

Απέκτησε, με το που άνοιξε τις πόρτες του, φανατικό κοινό που ορκίζεται στο brunch του, και όχι άδικα: Αν έχεις δοκιμάσει τα αυγά Benedict royal με καπνιστό σολομό, κρέμα αβοκάντο και σως hollandaise, ή το vegan κουλούρι χαρουπιού με avocado, ντοματίνια, αγγούρι και χούμους, σίγουρα ξέρεις για τι πράγμα μιλάμε. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι ο Ποπολάρος ξενυχτά ως τις πρώτες πρωινές ώρες, με φανταστικά κοκτέιλ σαν το Red Notice, με τζιν, πουρέ λάιμ, σιρόπι βανίλιας και πουρέ φράουλας. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8€.

Rudolf Cocktail Bart 
Τιμοθέου 1-3, Παγκράτι, 21 5501 4556

Στον πάντα κεφάτο πεζόδρομο της Τιμοθέου, ο «Κερατάκος» όπως τον αποκαλούν οι φίλοι απλώνει τραπέζια έξω από το πρωί για καφεδάκι, τσιμπολόγημα και χάζι στην περαντζάδα, έχει κι ένα λιλιπούτειο αλλά cosy και παρεΐστικο εσωτερικό για τα βράδια που κάνει ακόμα ψύχρα. Διοργανώνει συχνά πυκνά πάρτι με προσκεκλημένους DJs να αναλαμβάνουν τα decks, φτιάχνει και καταπληκτικά signature cocktail σαν το Timothy ΙΙΙ, με βότκα, λικέρ μήλου, lime, βασιλικό και παγωτό mango. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8€.

Κρυφtό 
Εμπεδοκλέους 9-13, Παγκράτι, τηλ.: 21 5545 0410

Σε έναν κουκλίστικο, χειροποίητο εσωτερικό χώρο με μωσαϊκό στο πάτωμα, φυτά εσωτερικού χώρου και αταίριαστα μεταξύ τους έπιπλα, αλλά και σε τραπεζάκια έξω στον πεζόδρομο, το γλυκύτατο Κρυφtό μας σερβίρει καφεδάκι και brunch από νωρίς (μη χάσεις το Croque madame, με ζαμπόν Fuego, gouda, αυγό τηγανητό και σπιτική μπεσαμέλ παρμεζάνας) και τέλεια κοκτέιλ αργότερα. Στα «οπωσδήποτε» σημείωσε το Mandarin mai tai με blend από ρούμια, χυμό λεμονιού, σιρόπι orgeat, σιρόπι μανταρινιού και angostura bitters και το Cherry spritz με Martini Fierro, Moscato d` asti, cherry soda και orange bitters. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 7,50€.

Medez 
Φρύνης 2, Παγκράτι, τηλ: 21 0751 3925

Όσοι έκαναν τις βόλτες τους στο Παγκράτι before it was cool, σίγουρα το θυμούνται. Το Medez είναι ένας παγκρατιώτικος θρύλος, στις επάλξεις σταθερά και απρόσκοπτα από τη δεκαετία του ’90. Είναι επίσης γουστόζικο και ήσυχο, ό,τι πρέπει για να αράξεις από νωρίς και μόνος/η με καφεδάκι και βιβλίο, παίζει ωραίες feelgood μουσικές, φιλοξενεί ενίοτε και ενδιαφέροντα live. Τα ποτά ξεκινούν από 7€, ενώ φτιάχνει και ωραιότατα κλασικά κοκτέιλ από 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v